Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Enclava rusă Kaliningrad, vizată de sancțiuni: Lituania interzice pe teritoriul său tranzitul anumitor mărfuri

Publicat

in

Lituania anunță că măsura privind interzicerea tranzitului de mărfuri către enclava rusă Kaliningrad intră în vigoare sâmbătă, potrivit Sky News. Autoritățile lituaniene au declarat că interdicția de a tranzita pe teritoriul lor bunuri care fac obiectul sancțiunilor UE, intră în vigoare sâmbătă

Lista de sancțiuni include, în special, cărbune, metale, materiale de construcții și tehnologie avansată. Guvernatorul regiunii, Anton Alikhanov, a declarat că interdicția va acoperi aproximativ 50% din produsele pe care Kaliningrad le importă.

Intrarea în vigoare a regulii a fost confirmată de serviciul feroviar de stat din Lituania printr-o scrisoare adresată clienților, ca urmare a unei „clarificări” din partea Comisiei Europene cu privire la mecanismul de aplicare a sancțiunilor.

Situată între Polonia și Lituania, membre ale UE și NATO, enclava rusă Kaliningrad primește provizii de la Rusia prin intermediul căilor ferate și al conductelor de gaz care trec prin Lituania.

Sediu al cartierului general al flotei rusești din Marea Baltică, enclava a fost capturată de la Germania nazistă de către Armata Roșie în aprilie 1945 și cedată Uniunii Sovietice după cel de-al Doilea Război Mondial.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Walmart a convenit un acord cu Paramount Global pentru a oferi serviciul de streaming Paramount+ abonaţilor programului de abonament al retailerului

Publicat

in

De

Walmart a convenit să încheie un acord cu Paramount Global pentru a oferi serviciul de streaming Paramount+ abonaţilor programului de abonament al retailerului, a scris Wall Street Journal (WSJ), citând persoane familiare cu discuţiile, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Walmart şi Paramount nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii.

Abonamentul Walmart+ costă 12,95 dolari pe lună şi include transport gratuit la comenzi şi reduceri la combustibil, precum şi un abonament gratuit de şase luni la serviciul de muzică premium Spotify

Directori ai Paramount, Walt Disney şi Comcast, care operează mai multe servicii de streaming importante, au discutat în ultimele săptămâni cu Walmart despre includerea divertismentului prin streaming în serviciul de membru al gigantului retail, potrivit unui articol al New York Times de săptămâna trecută.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Schimbare de plan pentru Simona Halep la Cincinatti – Are o nouă adversară în primul tur, după retragerea Karolinei Muchova

Publicat

in

De

Simona Halep, locul 6 WTA, nu o mai întâlneşte pe sportiva cehă Karolina Muchova, numărul 162 mondial, în primul tur al turneului de categorie WTA 1000 de la Cincinnati, notează news.ro.

Muchova nu va evolua la competiţia din SUA din cauza unei probleme la încheietura mâinii drepte, potrivit WTA Insider.

Halep, favorită 15, va juca împotriva rusoaicei Anastasia Potapova, locul 54 WTA, care a ajuns pe tabloul principal în calitate de lucky loser.

Meciul va avea loc în noaptea de marţi spre miercuri, nu înainte de miezul nopţii, conform programului anunţat de organizatori.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend