Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Emisiunea ‘Starea naţiei’, realizată şi prezentată de Dragoş Pătraru, revine luni la Prima TV

Avatar

Publicat

in

Emisiunea „Starea naţiei”, realizată şi prezentată de Dragoş Pătraru, revine luni, de la ora 22:00, la postul Prima TV.

„Starea naţiei” va fi difuzată la Prima TV, de luni până joi, de la ora 22.00, şi în fiecare duminică, de la ora 08.00, cu un Best Of, potrivit news.ro.

Citește și: Daniel Funeriu: Partea cu scaun la cap a BOR este atacată mișelește de mentorul scăpătaților bisericii de la Constanța

Vor reveni şi rubricile binecunoscute: scenetele în care apar actriţa Ştefania Cîrcu şi Marius Ene, „Vax populi” cu Răzvan Anghelescu şi „Ceasul bun”, prin intermediul căreia telespectatorii emisiunii au reuşit să ajute zeci de familii cu probleme şi să sprijine cu tablete sute de copii, oferindu-le astfel acces la şcoala online.

Emisiunea „Starea naţiei” se află în a doua jumătate a celui de-al treilea an la Prima TV. Se pregătesc schimbări importante, începând cu luna februarie.

Emisiunea îşi va exinde durata, dar şi spaţiul de filmare. Va acoperi încă o jumătate de oră de emisie şi se va încheia cu un invitat. De asemenea, platoul de emisie va fi schimbat, fapt care presupune o investiţie importantă.

Dragoş Pătraru a transmis într-un comunicat: „Schimbarea asta era programată în vară, nu mai eram deloc mulţumiţi de spaţiul actual, care ne impunea limite serioase pentru ceea ce voiam noi să facem. Locul era prea mic. Doar că pandemia ne-a încurcat serios. Însă ne-am organizat. Am reuşit să achiziţionăm echipamente de peste 100.000 de euro şi am folosit acest timp pentru a căuta cel mai bun spaţiu pentru nevoile noastre. L-am găsit abia pe 4 ianuarie, pe 5 am semnat contractul, iar pe 6 deja se lucra la antifonarea halei în care va avea loc emisiunea începând din luna februarie. Se va lucra non-stop până când vom fi gata. Lucrăm acolo cu cei mai buni oameni, care au sărit îmediat să ne ajute, iar pentru asta le mulţumim. Investiţia e enormă pentru noi, dar avem în cei de la Prima TV parteneri de încredere, pe care ne putem baza, astfel încât împreună să reuşim să le oferim telespectatorilor produsele de calitate pe care le merită”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Heiko Maas: Germania şi SUA vor coopera strâns pentru abordarea provocărilor internaţionale

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, l-a felicitat, miercuri, pe noul secretar de Stat american, Antony Blinken, subliniind că Germania şi Statele Unite vor coopera strâns pentru abordarea provocărilor internaţionale, relatează mediafax.

“Am vorbit astăzi prin telefon cu noul meu omolog american, secretarul de Stat Antony Blinken, pentru a-l felicita”, a transmis Heiko Maas, prin Twitter.

“Am stabilit să cooperăm strâns în teme precum rolul Chinei, Acordul nuclear iranian, implicarea în Afganistan şi contracararea schimbărilor climatice”, a subliniat Heiko Maas.

Ministrul german de Externe a salutat decizia Statelor Unite şi Rusiei de prelungire a Noului Tratat privind Reducerea Armamentului Strategic (Noul START). “Noul Tratat START privind reducerea armelor nucleare, între SUA şi Rusia, va fi prelungit. Acest lucru aduce un plus în materie de securitate, inclusiv pentru Europa, şi trasează o direcţie importantă. Sperăm că vor urma alte semnale încurajatoare”, a subliniat Heiko Maas.

Rusia şi Statele Unite au iniţiat, miercuri, procedurile de prelungire a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), decizia fiind aprobată rapid de Parlamentul de la Moscova. Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), semnat în anul 2010, limitează numărul ogivelor nucleare în Rusia şi SUA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Medicii ies în stradă: proteste în fața sediilor PNL și USR, dar și la ușa lui Vlad Voiculescu

Avatar

Publicat

in

De

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” organizează joi o serie de proteste, în intervalul orar 11:00 – 15:00, în faţa ministerelor Sănătăţii şi Muncii, în Piaţa Victoriei şi la sediile PNL şi USR.

Citește și: Elena Udrea: Și dacă o omoram pe Kovesi, tot aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică

Intitulat “Marşul împotriva ingratitudinii guvernanţilor”, acest protest continuu organizat de Federaţia “Solidaritatea Sanitară” include, alături de manifestările în stradă, exprimarea publică a nemulţumirii faţă de indiferenţa Guvernului şi pentru susţinerea revendicărilor, informează un comunicat al federaţiei. Până prezent aproape 12.000 de lucrători din sistem au aderat deja în mod public la lista susţinătorilor, informează Agerpres. 

Sindicaliştii anunţă că vor transmite solicitările cu revendicările lor fiecărui parlamentar din judeţul semnatarului, Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor şi partidelor politice aflate la guvernare. De asemenea, sindicatele “Solidaritatea Sanitară” vor organiza întâlniri cu toţi parlamentarii din fiecare judeţ, evenimente aflate în curs de desfăşurare.

“Acţiunile şi formele de protest organizate de Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’ exprimă nemulţumirile îndreptăţite şi aşteptările legale şi fireşti ale profesioniştilor din sănătate, ele constituind totodată o încercare de a evita apariţia protestelor spontane, care s-ar putea produce în momentul adoptării Legii bugetului de stat în Parlament. Revendicările conţin solicitările de introducere a unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate, cei 93 de profesionişti decedaţi până acum la datorie şi faptul că doar circa 42% dintre lucrători au fost vaccinaţi, dovedind cu prisosinţă necesitatea unor intervenţii eficiente”, se arată în comunicatul federaţiei sindicale.

Totodată, revendicările au în vedere eliminarea costului social al unei economii infime (circa 0,19% din total buget) vizată prin tăierea drepturilor salariale legale ale lucrătorilor din sănătate.

“Această economie costisitoare din punct de vedere social a fost prevăzută de art. 1 alin. 1 din OUG nr. 226/2020, ea vizând tăierea unui drept salarial (dreptul la creşterea salariului de bază pentru circa 35% dintre lucrătorii din sectorul public de sănătate, din care 71% sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19) scadent în anul 2021”, se precizează în comunicat.

Alături de acordarea altor drepturi legale, revendicările vizează şi introducerea unor forme de recunoaştere a eforturilor şi sacrificiilor lucrătorilor din sănătate.

Potrivit sursei citate, protestele sunt cauzate şi de refuzul dialogului social ce caracterizează actualul Guvern.

“Experienţa ultimului an a demonstrat că ‘lipsa dialogului social naşte monştri’, perturbările generate de adoptarea unor prevederi legale inaplicabile sau aberante accentuând problemele cu care se confruntă profesioniştii din sănătate. Deşi dialogul social este o valoare fundamentală a Uniunii Europene, iar actuala Putere se declară pro-europeană, faptele contrazic în mod flagrant declaraţiile politicienilor”, se mai menţionează în comunicat.

Protestele se vor desfăşura în intervalul 11:00 – 12:00, la Ministerul Sănătăţii şi la Ministerul Muncii, în Piaţa Victoriei între 12:00 şi 14:00 şi la sediile PNL şi USR între orele 14:00 şi 15:00.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend