Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Emiratul Dubai, măsuri disperate pentru stimularea turismului: Se renunță la o taxă pe vânzările de alcool

Publicat

in

Dubaiul renunţă la o taxă de 30% pe vânzările de alcool pentru restul anului, a anunţat municipalitatea din emirat, aceasta fiind cea mai recentă mişcare dintr-o serie de schimbări de politică de liberalizare din ultimii ani, menite să stimuleze turismul şi să atragă mai mulţi rezidenţi străini.

Municipiul Dubai a încetat temporar să colecteze taxa de 30% de la companiile de băuturi alcoolice pentru o perioadă de un an, de la 01.01.2023 până la 31.12.2023. Companiile autorizate să vândă în Emiratul Dubai au fost notificate cu privire la această decizie”, a scris municipalitatea din Dubai într-o postare de pe contul său oficial de Twitter.

Măsura este probabil o încercare de a creşte turismul şi de a stimula mai multe afaceri atât în rândul vizitatorilor, cât şi al rezidenţilor, în timp ce Dubaiul avansează în obiectivul său de a deveni ”cel mai fericit loc de pe Pământ”.

Băutura este notoriu de scumpă în Dubai, cu o halbă de bere care costă adesea 15 dolari şi un pahar de vin până la 20 de dolari sau chiar mai mult.

Distribuitorii locali de alcool au anunţat mai întâi vestea, lanţul de băuturi alcoolice Maritime and Mercantile International (MMI) din Dubai scriind duminică pe pagina sa de Facebook: ”Acum puteţi: economisi 30% taxa municipală pe băuturile alcoolice. Am reflectat acest lucru în toate preţurile noastre!” Ea a adăugat că taxa pe vânzări (TVA) de 5% din Emiratele Arabe Unite se aplică în continuare, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Selecționerul Franței dă vina pe FIFA pentru eliminarea rușinoasă de la Cupa Mondială U20

Publicat

in

Franța a fost eliminată încă din faza grupelor de la Cupa Mondială U20, iar selecționerul Les Bleuets a dat vina pe FIFA după ce echipa sa a fost învinsă de Coreea de Sud și Gambia.

Franta, invinsa de Gambia la Cupa Mondiala U20Foto: TELAM / Xinhua News / Profimedia

Franța nu s-a putut baza pe 33 de jucători la Cupa Mondială U20

Landry Chauvin a spus că FIFA este vinovată pentru această eliminare, având în vedere că această competiţie s-a desfăşurat în afara datelor în care cluburile erau obligate să îşi pună la dispoziţie tinerii internaţionali.

„Am irosit mai multă energie înainte de Cupa Mondială decât în timpul ei, încercând să formez o echipă.

Nu dau vina pe cluburi, care sunt în dreptul lor, ci mai degrabă pe FIFA. Tot ce trebuiau să facă era să amâne competiţia cu două săptămâni şi nimeni nu s-ar fi supărat…

Numai în generaţia 2003, am avut 15 absenţe majore, fără a-l lua în calcul pe Cherki, care a jucat o singură dată cu noi. Am avut 33 de refuzuri din partea clubului, inclusiv jucătorii din 2004 şi 2005. În martie, am avut o ultimă reunire în care am jucat împotriva Angliei şi Statelor Unite şi am reuşit să păstrăm doar… şapte jucători!” – Landry Chauvin pentru L’Équipe

Rezultatele Franței la Cupa Mondială U20: 1-2 vs Coreea de Sud, 1-2 vs Gambia, 3-1 vs Honduras.

Cupa Mondială U20, optimi de finală

SUA – Noua Zeelandă

Gambia – Uruguay

Uzbekistan – Israel

Brazilia – Tunisia

Columbia – Slovacia

Anglia – Italia

Ecuador – Coreea de Sud

Argentina – Nigeria.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Humanitarian aid consisting of food, medical devices, bedding approved for Syria

Publicat

in

The meeting of the National Committee for Emergency Situations (CNSU) called on Monday by Prime Minister Nicolae Ciuca approved the release of humanitarian aid intended for the Syrian population affected by the major earthquake produced on February 6 in Gaziantep – Turkey.

According to the CNSU decision, the aid will be granted based on the request for humanitarian assistance initiated by the Syrian Arab Republic, through the European Civil Protection Mechanism.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend