NATIONAL
Emil Ciubotariu, candidat la Camera Deputaților, în Diaspora, din partea PSD: Voi elabora o nouă lege pentru a facilita repatrierea românilor
Publicat
acum o lunăin
De
admin
Emil Ciubotariu, absolvent de teologie, responsabil de activități la o firmă de construcții, stabilit de peste 10 ani în Italia. Candidează pentru Camera Deputaților, în circumscripția Diaspora, din partea PSD.
Cine sunteți, domnule Emil Ciubotariu, și ce căutați în politică?
M-am născut în nord-estul României, într-o familie modestă de oameni credincioși și harnici, care m-au educat și mi-au oferit principii sănătoase pentru viață. Sunt căsătorit de 16 ani, tată a doi băieți, recunoscător pentru familia frumoasă de care mă bucur în fiecare zi. Preocuparea mea pentru politică nu este ceva nou. Chiar dacă nu am avut în vedere o implicare la acest nivel, dintotdeauna m-a interesat ce se întâmplă în viața cetății și care sunt frământările semenilor mei.
După ce am fost pus în situația de a căuta un trai mai bun în Occident, fiind expus astfel la un alt mod de administrare a resurselor unei națiuni, preocuparea mea pentru dezvoltarea României a crescut exponențial de la an la an.
Probabil că nu aș fi făcut însă acest pas dacă nu aș fi fost și un om credincios. Credința creștină, și mai ales moralitatea promovată de creștinism, mi-au dat imboldul și încrederea că Parlamentul României are nevoie de oameni noi, de o nouă abordare, de alte principii și de verticalitate.
Știu sigur că ceea ce mă mână în această competiție electorală nu sunt interese personale sau ambiții mărunte, ci dorința de a lucra, după puterile mele, pentru propășirea poporului nostru. Chiar dacă realizez că sunt lipsit de experiență parlamentară (și sunt pe deplin conștient că apele politicii românești nu sunt tocmai limpezi), sunt un om muncitor și disciplinat care învață și se adaptează ușor la provocările noi.
Ce le propuneți alegătorilor din Diaspora? De ce să vă voteze?
Oferta mea decurge din motivația pentru care am ales să candidez. Am văzut care au fost interesele celor care ne-au condus până acum. Am realizat că multora le lipsește coloana vertebrală a demnității naționale, a unui crez moral, a unei viziuni pentru țară. Nu am să afișez o falsă modestie, ci am să spun direct că acei care mă vor vota vor alege un om moral, sincer, muncitor, patriot, familist și incoruptibil. Voi fi o voce în care românii din țară și din Diaspora se vor regăsi, un om pentru oameni.
Pe lângă activitatea specifică în legislativul României, unde voi propune și voi susține inițiative legislative în care să prevaleze modernizarea României, dezvoltarea infrastructurii și susținerea tinerilor, voi acorda o atenție specială lucrului în comunitățile românești din Diaspora. Pentru acestea voi milita pe două fronturi:
(1) Trebuie să subliniez că Diaspora românească se întinde din Noua Zeelandă până în SUA și Canada. Deși trăiesc în Occident de mulți ani, nu am pretenția că sunt un fin cunoscător al problemelor cu care se confruntă românii din toate zonele lumii. De aceea voi pune un mare accent pe colaborarea cu organizațiile românești din Diaspora pentru a decide împreună care sunt prioritățile momentului pentru românii din afara țării (având în vedere situația atât de complexă cauzată de pandemie, Brexit, alegerile din SUA etc.).
(2) La București, voi iniția legi care să aibă în vedere nevoile comunităților românești din afara țării în ceea ce privește educația în limba maternă, facilități speciale pentru românii care revin în țară și vor să investească, ajustarea numărului de reprezentanți în Parlament după procentul celor care trăiesc în afara granițelor, susținerea Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.
La ultimele alegeri, în Diaspora a fost o mobilizare masivă împotriva PSD. În acest moment nu are nici un reprezentant în aceasta circumscripție. Credeți că este posibil sa fiți un candidat de fațadă, care să „vopsească, într-un fel, gardul”?
Eu nu pot să dau socoteală pentru alții, și mai ales pentru perioada în care eu nu am făcut parte din PSD. Nici nu sunt eu omul care să spăl onoarea vreunui partid. Eu am intrat în politică pentru că am fost dezamăgit de toată clasa politică, nu doar de un partid anume și cred că este vremea să construim ceva diferit, începând de la București. Este adevărat că Diaspora a fost jignită de unii, dar să nu uităm că a fost ignorată de alții, a fost folosită de cei care s-au bucurat de voturile Diasporei dar nu și-au ținut promisiunile făcute.
Așadar, eu nu pot să mă raportez la ceea ce au făcut alții, fiindcă sunt nou în politică. Dar vreau să spun ferm că dacă românii mă vor vota și voi deveni reprezentantul Diasporei în Parlamentul României, îi voi reprezenta cu demnitate, le voi apăra interesele, voi promova proiecte care să umple această prăpastie dintre Diaspora și meleagurile natale. Pentru că trebuie să recunoaștem, există o prăpastie și pe aceasta nu a creat-o PSD-ul ci toate partidele care au evitat să dezvolte o viziune coerentă pentru Diaspora.
PSD a votat împotriva măririi numărului de parlamentari pentru Diaspora. Veți accepta, în aceste condiții, un eventual portofoliu parlamentar primit în urma redistribuirii voturilor din țara, chiar dacă în Diaspora PSD nu este printre primele patru partide, câte locuri de deputat sunt?
Nu eu am scris Constituția sau Legea Electorală. Pentru a putea accede în Parlament trebuie să merg pe calea prevăzută de legislația în vigoare. Personal aș fi mult mai favorabil unui vot uninominal, pe care cred că l-aș câștiga cu ușurință în Italia, dar acestea sunt acum doar ipoteze. În cadrul PSD și în Parlament voi susține cu toată puterea mărirea numărului de parlamentari pentru Diaspora.
Aveți asumată o platformă pro-viață. Candidați însă din partea unui partid care face parte din Internaționala socialistă și care a votat în Parlamentul european toate rezoluțiile pro-choice, referitoare la avort sau la viața sexuală, cum ar fi raportul Estrela. Vă veți adapta agenda?
Este o realitate tristă faptul că parlamentarii români (din toate partidele) votează adesea la Bruxelles legi care nu sunt în acord cu valorile noastre naționale, uneori chiar împotriva intereselor României! Mă preocupă acest fapt. Cum am putea însă să facem o schimbare? Stând pe margine și criticând? Sau asumându-ne implicarea în politică și dând o nouă direcție? Eu am ales cea de-a doua variantă. Voi fi o voce în cadrul PSD care să afirme valorile pro-viață și valorile naționale.
Primul lucru pe care îl veţi face în Parlamentul României? Din ce comisii parlamentare doriţi să faceţi parte?
Desigur că doresc să fac parte din Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. M-aș mai vedea util și în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naționale. Vreau să constitui o echipă care să redacteze o nouă lege pentru a facilita repatrierea românilor care au trăit în afara granițelor țării, adaptată la condițiile actuale de după aderarea României la Uniunea Europeană. De asemenea, vreau să susțin cu toată energia eforturile României de integrare a țării în spațiul Schengen.
Cum vedeţi raportul dintre Stat şi cetăţean? Până unde trebuie să intervină Statul în economie?
Statul român trebuie să pună în centrul preocupărilor sale drepturile și libertățile individului. Iată că după 31 de ani de la Revoluție încă nu am ajuns la un raport echitabil între stat și cetățean. O simțim toți când avem nevoie de o adeverință, de un acces facil la serviciile din sănătate, la obținerea unor facilități prevăzute în lege. O schimbare nu este posibilă fără o depolitizare a administrației locale. Toți investitorii din Occident care au vizitat România au spus că economia românească are un potențial uriaș, care este din păcate blocat de o legislație stufoasă și mereu în schimbare, de birocrație și taxare excesivă. Avem în prezent suficienți români, în țară dar și în afara granițelor, care ar putea să fie motorul dezvoltării țării, cu fondurile UE, dacă statul român le-ar crea cadrul și facilitățile necesare.
Ce raport trebuie să fie între Stat si Biserică?
Observ că în ultimii ani s-a întețit discursul anti-creștin în societatea românească, iar unele partide au devenit o portavoce a acestui mesaj în Parlamentul României. Cei care își imaginează o societate fără Biserică își imaginează o formă fără fond. Pe de altă parte, există și cei care ar vrea să controleze Biserica, să o transforme în agent electoral, în jucător politic. Acestea sunt metehne din perioada bizantină care nu își mai au rostul într-o democrație reală. Statul nu trebuie să se amestece în treburile bisericii și să nu interfereze cu libertățile religioase ale credincioșilor. Relația cea mai potrivită dintre Stat și Biserică este cea de respect reciproc, de recunoaștere a faptului că fiecare are competențe diferite și trebuie să lucreze la propășirea neamului românesc.
Basarabia este România? Ce agendă trebuie să avem în relația cu Republica Moldova? Ce proiecte aveți pentru românii din teritoriile istorice?
Da! Basarabia este România și nădăjduiesc ca în timpul vieții mele să ajung să trăiesc în granițele unei Românii care să se întindă până la Nistru. Eu m-am născut în județul Botoșani, la mică distanță de Cernăuți și Chișinău. Este trist faptul că s-a făcut foarte puțin pentru a ne apropia de românii din provinciile istorice. Ei nu au nevoie de discursuri patriotice, de cântece populare, ci de o reală susținere în procesul de apropiere de Europa și implicit de România. Susțin așadar o intensificare a legăturilor cu românii din teritoriile istorice, iar acestea să nu fie doar la nivelul discursului politic, ci să reprezinte un ajutor practic, pragmatic.
Ultima carte pe are aţi citit-o? Ultimul film pe care l-aţi văzut?
Carte: Cultivă-ți viziunea, Andy Stanley Film: Hacksaw ridge.
Comenteaza cu profilul de FB
Poate vrei sa citesti
NATIONAL
Signal nu va înlocui WhatsApp. O spune chiar Brian Acton
Publicat
acum 36 de minutein
16 ianuarie 2021De
admin
Signal nu va înlocui WhatsApp. O spune chiar Brian Acton, omul care este co-fondator al ambelor aplicaţii şi preşedinte al Fundaţiei Signal, relatează mediafax.
Descărcările aplicaţiei de mesagerie Signal au crescut cu 4.200% la începutul anului, după ce WhatsApp a anunţat o serie de termeni şi condiţii pe care utilizatorii sunt obligaţi să le accepte şi care care implică schimb de informaţii între serviciul de mesagerie WhatsApp şi Facebook, compania-mamă a acestuia.
Însă Signal nu va înlocui WhatsApp, este de părere Brian Acton, care s-a aflat atât în echipa iniţală care a fondat WhatsApp, cât şi în cea care a fondat Signal, el fiind acum preşedintele executiv al Fundaţiei Signal, scrie ZF.
Cele două aplicaţii au scopuri foarte diferite, a declarat Brian Acton pentru TechCrunch, săptămâna aceasta.
Acton a ajutat la dezvoltarea aplicaţiei Signal. Tot el a fost co-fondator al WhatsApp, aplicaţie care a fost vândută către Facebook pentru 22 de miliarde de dolari în 2014.
„Nu am nicio dorinţă să facem toate lucrurile pe care le face WhatsApp”, a declarat Acton, deşi el nu a specificat cu exactitate care sunt părţile pe care nu le va replica.
El a spus că se aşteaptă ca oamenii să se bazeze pe Signal pentru a discuta cu familia şi prietenii apropiaţi, în timp ce continuă să folosească WhatsApp pentru alte conversaţii.
„Dorinţa mea este de a le da oamenilor libertatea de a alege”, a declarat Acton, adăugând că „nu este vorba despre un scenariu de tipul învingătorul ia totul”.
Brian Acton a fost un critic vocal al companiei Facebook în ultimii ani şi chiar i-a încurajat pe utilizatori în 2018 să-şi şteargă conturile de Facebook.
Anterior, Acton a declarat că a părăsit WhatsApp în 2017 „din cauza unor diferenţe legate de utilizarea datelor utilizatorilor şi de publicitatea targetată”.
Presa internaţională scria la acel moment că Brian Acton a părăsit compania cu scandal, după ce Mark Zuckerberg nu a respectat promisiunile pe care i le făcuse la achiziţia WhatsApp. Printre promisiunile stabilite cel puţin verbal exista ideea ca WhatsApp să nu integreze niciodată reclame şi să nu colecteze datele utlizatorilor – nu în modul în care s-a dovedit între timp că o făcea Facebook.
În 2018, Brian Acton a ajutat la dezvoltarea Fundaţiei Signal alături de CEO-ul Moxie Marlinspike şi a pus la bătaie 50 de milioane de dolari din propriile fonduri pentru acest proiect, potrivit Business Insider.
Signal, o aplicaţie creată iniţial în 2014, s-a concentrat pe intimitatea utilizatorilor şi a promis că nu va vinde niciodată datele utilizatorilor către terţi şi că nu va introduce reclame în aplicaţie.
În data de 6 ianuarie WhatsApp a anunţat o schimbare a termenilor de utilizare pe care îi obligă pe utilizatori să o accepte pentru a putea folosi aplicaţia în continuare. Aceste schimbări înseamnă că utilizatorii sunt obligaţi să accepte că datele lor, inclusiv numărul de telefon şi locaţia, vor fi transmise către Facebook.
WhatsApp a clarificat că aceste modificări îi vor afecta doar pe utilizatorii din afara Uniunii Europene şi a Marii Britanii.
Comenteaza cu profilul de FB
NATIONAL
Bilanţul cutremurului din insula Sulawesi a crescut la 42 de morţi şi peste 800 de răniţi
Publicat
acum 38 de minutein
16 ianuarie 2021De
admin
Cel puţin 42 de persoane au murit vineri, într-un cutremur puternic pe Insula Sulawesi, în Indonezia, iar peste 800 de oameni au fost răniţi, potrivit unui ultim bilanţ anunţat de autorităţi, relatează Reuters potrivit news.ro.
În urma cutremurului şi a replicile acestuia, peste 300 de case şi două hoteluri au fost distruse
De asemenea, cutremurul a distrus şi un spital, unde mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături.
Cutremurul de magnitudinea 6,2, potrivit Institului american de geofizică USGS, a avut loc vineri, la ora locală 2.18 (joi, 21.18, ora României).
Epicentrul seismului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime de 18 kilometri, a precizat USGS.
Cel puţin 26 de replici ale cutremurului au fost semnalate.
Regiunea Palu, pe Insula Sulawesi, a fost afectată, în septembrie 2018, de un cutremur foarte puternic, de magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami devastator.
Această catastrofă s-a soldat cu 4.300 de morţi şi cel puţin 170.000 de deplasaţi.
Alt seism devastator, de magnitudinea 9,1, a avut loc în largul coastei Insulei Sumatra în 2004 şi a antrenat un tsunami care a ucis 220.000 de oameni în regiune, dintre care aproximativ 170.000 în Indonezia.
Comenteaza cu profilul de FB

VIDEO | Petrecere privată oprită de jandarmi la un restaurant din Argeș

VIDEO | Accident groaznic în Argeș – Bărbat de 40 ani grav rănit
Signal nu va înlocui WhatsApp. O spune chiar Brian Acton
Bilanţul cutremurului din insula Sulawesi a crescut la 42 de morţi şi peste 800 de răniţi
Informare meteo: nopți și dimineți cu temperaturi EXTREM de reci

Grav accident în Argeș, de Crăciun – 6 victime

SCHIMBARE RADICALĂ, DE LA NEGATIV la POZITIV: Câmpulungul, cel mai promovat oraș din Argeș în presa națională și pe internet

Când va ninge în Argeș – VEZI PROGNOZA DETALIATA PENTRU ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

Poliția Curtea de Argeș “a spart” o petrecere privată la Băiculești – N-AU MAI APUCAT SĂ ÎNGROAPE ANUL

VIDEO UPDATE: GRAV ACCIDENT ÎN ARGEȘ – 2 PERSOANE DECEDATE

VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC

VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc

VIDEO – ACCIDENT GRAV în ARGEȘ, provocat de un tânăr din Corbi

VIDEO! ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – 3 MAȘINI IMPLICATE

VIDEO | FLAGRANT ÎN ARGEȘ – REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU ÎNȘELĂCIUNI ȘI FRAUDE INFORMATICE
Publicitate

PROMO CAMPANIE
PITEȘTI


VIDEO | Petrecere privată oprită de jandarmi la un restaurant din Argeș
Jandarmii argeșeni au continuat seria verificărilor care au vizat respectarea regulilor sanitare impuse pentru protecția cetățenilor alături de polițiști și...


VIDEO | Accident groaznic în Argeș – Bărbat de 40 ani grav rănit
În dimineața acestei zile, în jurul orei 2:30, pompierii piteșteni au fost solicitați să intervină la un accident rutier în...


ACUM! Accident în Argeș – O șoferiță a intrat într-un cap de pod
Accident rutier garv, in urma cu putin timp, in comuna Clainesti. Din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic de...


Acum! Accident intre 3 autoturisme
În acest moment s-a petrecut un accident rutier între 3 autoturisme, o victimă conștientă, posibil cu dureri lombare. Zona OMV...
Curtea de Argeș


În Argeș a început azi a doua etapă de vaccinare anti-Covid. Cum se face programarea și care sunt categoriile de persoane care se pot imuniza
A doua etapă de vaccinare anti-Covid a început astazi și în județul Argeș. Cum se face programarea și care sunt...


Incendiu la o casă în comuna Corbi
În urmă cu cateva momente a izbucnit un incendiu la o casă din comuna Corbi. Incendiul a distrus o bucătărie,...


DE INTERES – CEZ Vânzare prelungește până la 30 iunie 2021 termenul în care clienții săi pot studia ofertele sale concurențiale
Pentru a veni în întâmpinarea clienților săi casnici în regim servicu universal, CEZ Vânzare oferă posibilitatea alegerii unui tarif corespunzător...


HAI LA STAT! Primăria Corbeni angajează șofer buldoexcavator
Primăria Comunei Corbeni, Județul Argeș, organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante, de conducător auto buldoexcavator...


AGITAȚIE MAXIMĂ! Cine va fi șef la Centrul de Cultură și Arte din Curtea de Argeș? Un slujbaș politic sau un om de cultură veritabil ?
La Curtea de Argeș este agitație mare după ce un important post de director al unei instituții publice pretențioase a...
Câmpulung


DE RÂSUL CURCILOR! Motivul pentru care pârtia de schi de la Măţău nu se deschide în weekend – S-AU FURAT PIESE DE LA RATRAC !!!
Pârtia de schi Chilii de la Măţău, de lângă Câmpulung Muscel, singura din Argeș care atrăgea turiştii pe timpul iernii,...


De azi este disponibil pe site-ul instituției Prefectului Argeș , serviciul de programare online pentru punctul de lucru de la Câmpulung al SPCRPCI
Instituția Prefectului Argeș informează că de azi este disponibil, pe site-ul instituției, serviciul de programare online pentru punctul de lucru...


Elena Lasconi, replică dură pentru un consilier PSD: N-AVEM TIMP DE GARGARĂ, AVEM TREABĂ! Nu puteți sa fiți și politician pesedist și jurnalist, în același timp
Subiectul burselor pentru elevi a încins spiritele între aleșii locali din Câmpulung Muscel. În acest context, primarul Elena Lasconi a...
Mioveni


E WOW ! Dacia a prezentat un nou SUV, denumit Bigster
Groupe Renault a prezentat un nou SUV Dacia, ce va purta numele Bigster. Modelul are 4,6 metri lungime, este robust și are un...


În 2020 Dacia a înmatriculat peste 47.000 de vehicule în România – Trei modele Dacia în topul vânzărilor din România
O cotă de piață în creștere cu 2,4%. Topul vânzărilor din România, dominat de trei modele Dacia. Vânzările Dacia pe...


ACCIDENT NEOBIȘNUIT cu UN PORC MISTREȚ în ARGEȘ – Șoferița, atac de panică
În urmă cu puțin timp, un accident rutier mai puțin obișnuit a avut loc pe DJ 703 E, aproape de...


OFICIAL: Ei sunt cei care vă vor reprezenta în Parlament – Lista finală a celor 13 noi parlamentari de Argeș
Biroul Electoral Central a încheiat, ieri după amiază, distribuirea mandatelor de parlamentar pentru fiecare formațiune politică și fiecare județ după...
În Trend
-
ACTUALacum 3 săptămâni
Grav accident în Argeș, de Crăciun – 6 victime
-
ACTUALacum 6 zile
SCHIMBARE RADICALĂ, DE LA NEGATIV la POZITIV: Câmpulungul, cel mai promovat oraș din Argeș în presa națională și pe internet
-
ACTUALacum 2 săptămâni
Când va ninge în Argeș – VEZI PROGNOZA DETALIATA PENTRU ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ
-
ACTUALacum 4 săptămâni
Poliția Curtea de Argeș “a spart” o petrecere privată la Băiculești – N-AU MAI APUCAT SĂ ÎNGROAPE ANUL
-
ACTUALacum 5 zile
VIDEO UPDATE: GRAV ACCIDENT ÎN ARGEȘ – 2 PERSOANE DECEDATE
-
ACTUALacum 3 săptămâni
Samsar de mașini din Argeș trimis în judecată într-un dosar penal de evaziune
-
ACTUALacum 3 săptămâni
CRIMĂ ORIBILĂ ÎN ARGEȘ – La 19 ani, ȘI-A UCIS PRIETENUL DE PAHAR
-
ACTUALacum 2 săptămâni
Accident cu 4 victime în Argeș, în prima zi a anului 2021
You must be logged in to post a comment Login