Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Emil Boc s-a umplut de AUR. Cum a fost spălat Simion and Co. de antisemitism, irendentism și extremism

Publicat

in

La prima vedere, gestul său este scandalos. Nu doar senzațional. L-a primit pe George Simion în cabinetul său de primar al Clujului, l-a salutat reverențios, l-a tratat drept un partener, a ignorat faptul că acesta era și este în plină campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis și, puțin mai târziu, s-a declarat suveranist. Analiști de marcă încearcă să explice ce se întâmplă. Și, de fapt, ce se întâmplă?

Emil Boc este sau era aliatul politic al lui Klaus Iohannis. L-a susținut pe acesta în ambele campanii electorale. Din spate, a fost încurajat și de fostul său tovarăș de drum, Traian Băsescu. Care, atunci când se afla la Cotroceni, a declarat rituos că merge pe mâna „Marelui Licurici”. Mă rog, nu chiar „pe mână”. În cele două mandate ale sale, în care l-a avut partener pe o lungă bucată de drum pe Emil Boc, Băsescu s-a dovedit un adept sută la sută al globalismului. Al unui globalism dominat de Statele Unite. În continuare, între cei doi există un parteneriat. Oare Băsescu îi arată pisica lui Iohannis prin intermediul lui Boc?

Iată o întrebare cu un răspuns extrem de dificil de dat. E clar că fostul președinte e în corzi. După ce fratele lui a executat, vin la rând fiica cea mare și prezumtiva iubită. E aproape imposibil ca acestea să scape de o aruncare pentru mai mulți ani după gratii. Iar vârful cuțitului îl ajunge și pe el. În februarie, pe Traian Băsescu îl așteaptă o sentință definitivă legată de statutul său de turnător al poliției politice, deja consacrat printr-o primă decizie judecătorească. După care poate urma prăpădul. Adică un dosar penal în toată legea pentru repetate declarații în fals. Când a scris și a semnat că nu a fost ceea ce a fost. Poate că gestul lui Boc poate fi explicat din această perspectivă. Însă nu este singura explicație.

Pe măsură ce globalismul se compromite în ochii cetățenilor României, suveranismul câștigă teren. Până când se va ajunge la un echilibru – și va trebui să se ajungă, poate chiar și la o armonie între globalism și suveranism –întreg sistemul mondial se mișcă între flux și reflux. Iar în România fluxul și refluxul sunt mai accentuate. Și această mișcare poate genera un tsunami politic. Oamenii s-au săturat ca România să fie înjosită, și reacționează. PNL și-a pierdut substanța liberală și națională, iar PSD și-a abandonat mesajele și luările de poziție pe care le-a avut în trecut. Pentru a intra în cărți. Neomarxiștii de la USL nici vorbă să iradieze național. Nu a mai rămas decât AUR.

Oficial, AUR s-a născut la 1 decembrie 2019 și are deci o istorie extrem de scurtă. În realitate, reprezentanți ai acestui partid și în primul rând George Simion au devenit cunoscuți încă din primele luni ale anului 1990. A fost „golan”, a participat la demonstrațiile anti-Iliescu din Piața Univesității, s-a confruntat cu minerii și, ulterior, cu toate interdicțiile pe care le-a avut de-a intra în Republica Moldova, a construit o uriașă organizație, care a făcut acolo grădinițe și școli, care a adus sute de mii de basarabeni în România, care a organizat uriașe donații de cărți și care a reușit în mii de locuri din România să transmită un mesaj pe sufletul nostru al tuturor: „Basarabia e România”. Iar partidul AUR a urcat fulminant. A ocupat 10% din Parlament la alegeri iar acum, conform sondajelor de opinie, este pe locul doi pe podiumul electoral, surclasând cu multe procente PNL-ul și suflându-i chiar în ceafă PSD-ului.

AUR este un partid care, în prezent, le dă frisoane tuturor celorlalte partide parlamentare, inclusiv UDMR, tuturor fanaticilor globaliști și neomarxiști, cancelariilor statelor partenere UE și NATO, care înghit cu greu mesajele de tip patriotic, naționalist și suveranist, și, din păcate, și evreilor din toată lumea. Aici deschid o paranteză. În urmă nu cu multe zile, Claudiu Târziu, copreședintele AUR, printr-un comunicat pe care și l-a asumat și pe care partidul până la urmă l-a asumat, s-a referit la Holocaust ca la o temă minoră. Este firesc să fi luat foc toți cei, evrei sau neevrei, care înțeleg cât de serioasă și cât de dramatică este această temă. Și au luat foc. Și iată că AUR este pus la zid și din aceasă direcție. În realitate, partidul în sine a fost victima unei diversiuni. Comunicatul nici măcar nu a fost scris de Claudiu Târziu. Mai devreme sau mai târziu, vom ști cine a jucat această carte otrăvită. Tema comunicatului era educația. Și poziția acestui partid naționalist și suveranist, în raport cu legile educației. Întreaga temă a fost compromisă în mod intenționat. Prin introducerea unei subteme false. Cea a Holocaustului. Dar răul a fost săvârșit. Și va fi greu de reparat.

Când Boc l-a primit și l-a îmbrățișat pe George Simion, știa toate aceste lucruri. Și totuși a făcut-o. Rezultă că Boc, care nu este deloc un iresponabil, a înțeles că, pe acest subiect al Holocaustului, Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a fost împins și a alunecat pe gheață. Și că, în realitate, AUR este departe de a fi un partid antisemit.

Emil Boc conduce un oraș multietnic și multicultural. Capitala Ardealului. Este inevitabil ca el să aibă relații foarte apropiate cu maghiarii din Cluj. Implicit cu UDMR. Dar în turneul național pe care îl face, una dintre țintele lui George Simion este, așa cum s-a dovedit, și UDMR. Mai exact spus, una dintre fundațiile acestui partid. Emil Boc a trecut și peste asta. Nu numai că l-a îmbrățișat pe George Simion, dar a și declarat că s-a transformat într-un adept al suveranismului. Într-un conservator suveranist. Sună ciudat. Nu chiar atât de ciudat, dacă ne gândim la ce s-a întâmplat ziele trecute în Timișoara. O mișcare fenomenală, care vine tot din interiorul Partidului Național Liberal. Sute de liberali au creat o organizație, care se va transforma tot într-un partid suveranist. Care se va chema Partidul Liberal Conservator. Se creează deci o axă ardeleană care, simțind natura adevăratelor sentimente ale populației și direcția în care se îndreaptă acestea, virează politic într-o direcție în care Uniunea Europeană este percepută, așa cum de altfel a și fost întemeiată, drept o uniune a statelor națiune.

Numai că, așa cum pe bună dreptate remarcă Bogdan Tiberiu Iacob într-o analiză postată recent, în tot acest proces, președintele Klaus Iohannis este aruncat în șanț. Pentru că George Simion face acest formidabil turneu politic prin România, la capătul căruia adună suveraniști din sute de localități și atrage în aspiratorul său, rând pe rând, liberali la bucată sau organizații întregi, sub pretextul, atenție, al strângerii de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis. Peste câteva zile, vor fi un milion. Pretutindeni sunt oameni care semnează cu ambele mâini. Iohannis se prăbușește și PNL odată cu el. Și se deschide larg mormântul globaliștilor.

Tot acest proces a fost sesizat în mod inteligent de cel puțin doi politicieni de marcă, personaje care au știut mereu să se adapteze curentului principal al opiniei publice. Unul dintre ei este Emil Boc. Celălalt, tot un important edil local și jucător național, Ilie Bolojan. Așa că, până când va reuși să repare uriașa gafă legată de Holocaust și până când va domoli și furia UDMR, stârnită de ultima sa acțiune, George Simion adună un număr incredibil de mare de bile albe. Și cine știe? Poate chiar va genera suspendarea lui Klaus Iohannis.

un comentariu de Sorin Roșca Stănescu, jurnalist

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

15 years of collaboration between Keysight Technologies Romania and the Polytechnic University in Bucharest – an investment in people

Publicat

in

De

Keysight Technologies Romania (formerly Ixia Romania) has invested important resources in the partnership with the Polytechnic University of Bucharest. During the last 15 years of collaboration, the company has been a constant supporter of pre-acceleration programs for start-ups, innovation, and research, preparing students for the labour market, as well as provisioning the faculty laboratories with equipment. One of Keysight Technologies Romania’s missions is to bring to students’ attention the latest technologies and support the academic environment through the development of skills required by the labour market.

Keysight Technologies Romania (formerly Ixia Romania) has invested important resources in the partnership with the Polytechnic University of BucharestFoto: Keysight Technologies România

Keysight Technologies is a world leader in testing and measurement. Keysight products and expertise are the basis for the development of new technologies in areas such as Cloud Data Centre, 5G / 6G, Internet of Things, the automotive and aerospace industry, as well as renewable energy.

Keysight Technologies Romania is one of the first companies to support innovation and research programs in Romania’s academia. Since 2006, Keysight Technologies Romania has been helping students from the Faculty of Automation and Computers in carrying out diploma projects in collaboration with experienced engineers from the company.

At the same time, in 2006, the company provisioned an entire laboratory with high-performance equipment and subsequently supported a lot of the faculty’s projects, including Innovation Labs (the first pre-acceleration program in Romania), Keysight Research Grants (a research program to enrich the curriculum), as well as Security Summer School, FPGA Summer School and IXIA Day powered by Keysight Technologies – an internship program for students.

Teodor Ceaușu, Country Manager Keysight Technologies Romania: Each person is worth what they can become

Keysight Technologies Romania’s internship program is among the most successful events, being extremely popular among students, with hundreds of applicants each year.

Such programs connect the academic environment to the post-graduate career and correlate the knowledge and skills gained in college with the needs of the labour market.

Many of the Keysight employees who started as interns are now managers or architects within the company.

“We have always seen future architects or managers in new college graduates. We have always been committed to potential; it has been and is one of our selection criteria. There is no greater satisfaction than to see how a new graduate learns continuously and gets better with each passing day, with increasing responsibilities and the opportunity to influence the evolution of the technologies we work with,” said Teodor Ceaușu, Country Manager Keysight Technologies Romania.

The private sector must be involved in supporting local academia to grow the labour market and stimulate innovation

Beyond financial support, one of the great gains of the partnership between Keysight Technologies Romania and the Polytechnic University is the alignment of the academic program with the global trends of the industry. This synergy contributes both to the effective training of current students and future professionals, as well as the development of the IT sector in Romania.

One of the most significant contributions of Keysight Technologies Romania to the development of the university program is represented by the operating systems and cyber security courses. Over the last 15 years, many of Keysight Technologies Romania’s employees and former graduates of the University have taught classes based on their practical experience in the industry.

“There have been partnerships with well-known companies in the industry before the partnership with Keysight as well, but the connection was more formal, standard. The collaboration with Keysight Technologies brought a new, more practical approach and was a benchmark because other companies followed the same example,” said Răzvan Deaconescu, associate professor at the Faculty of Automation and Computers.

“An essential part of university life is the continuous flow of ideas, advice, and experiences that allow learning and innovation to be amplified. The joint initiatives of the Faculty of Automation and Computers and Keysight Technologies Romania support the university community through the intensity and diversity of interactions, creating new contexts and intellectually and socially stimulating. Last but not least, the duration of this partnership shows everyone that all valuable constructions are done in time and through constant involvement,” observes Răzvan Rughiniș, professor at the Faculty of Automation and Computers.

The continuation of the partnership between the Faculty of Automation and Computers and Keysight Technologies Romania

Regarding the future plans in collaboration with the faculty, “Keysight Technologies Romania is and will remain a stable and lasting partner of the Faculty of Automation and Computers. We want to continue investing in local academia, influence the curriculum, and have a contribution to the evolution of the Romanian IT industry. We would like to thank everybody from the faculty for their openness and for the support offered during all these years,” said Teodor Ceaușu.

Future collaborations between the private sector and local academia include research and innovation projects through which students will have the opportunity to develop prototypes of new, innovative products together with the company’s employees.

The impact that Keysight Technologies has on today’s technologies

Keysight Technologies Romania’s employees develop high-impact hardware and software products for testing state-of-the-art communication networks. Examples of such products include those for testing 800 Gbps Ethernet networks or those for testing 5G networks (to which the company has contributed more than six years before its official launch). Mobile communications and the global Internet, including social networking applications, are made possible and function efficiently thanks to the products that Keysight develops.

Many of the innovations and new concepts for Keysight Technologies products are developed by the Romanian team. CyPerf is such an example, the first cloud-native solution for testing the performance and security of industry networks, which re-creates realistic data flows in a variety of physical and cloud infrastructures. The contribution of the local team is concentrated in the front-end and middleware area of the product, as well as in the area of research and replication of traffic both on the side of applications and cyber-attacks.

Another example is BreakingPoint (BPS), a solution that is at the forefront of testing applications and the security of physical network equipment through an extremely scalable and flexible platform. The preparation and technical development of this initiative are done by a mixed team that represents all the important areas of the product: Engineering, Product Management, Support, etc.

Keysight delivers advanced design and validation solutions that help accelerate innovation to connect and secure the world. Our customers span the worldwide communications and industrial ecosystems, aerospace and defence, automotive, energy, semiconductor, and general electronics markets. Keysight generated revenues of $4.9B in the fiscal year 2021.

Article powered by Keysight Technologies Romania

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Serie A: Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, a retrogradat (Rezultatele etapei)

Publicat

in

De

Răzvan Marin și Cagliari au retrogradat în Serie B după remiza din deplasare, scor 0-0 contra Veneziei, în ultima etapă din prima ligă italiană de fotbal.

Razvan MarinFoto: Luigi Canu/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marin a intrat pe teren în minutul 58.

FOTO AC Milan, campioana Italiei pentru a 19-a oară / „Rossonerii” pun capăt unei așteptări de 11 ani

Rezumatul partidei dintre Venezia și Cagliari:

Rezultatele din ultima etapă a Seriei A:

Torino – AS Roma 0-3

Genoa – Bologna 0-1

Lazio – Verona 3-3

Fiorentina – Juventus 2-0

Atalanta – Empoli 0-1

Spezia – Napoli 0-3

Sassuolo – AC Milan 0-3

Inter – Sampdoria 3-0

Venezia – Cagliari – 0-0

Salernitana – Udinese 0-4

Serie A – Clasament la final de sezon

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend