Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Emil Boc, despre limitarea circulației persoanelor nevaccinate: ‘Acum avem vaccinul ca soluție pentru ca libertatea de mișcare să nu mai fie limitată’

Avatar

Publicat

in

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a declarat că ”libertatea de mișcare nu poate fi limitată la nesfârșit” pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19

Emil Boc: „În Parlamentul European se vorbește despre libertatea de mișcare. Ea nu poate fi limitată la nesfârșit. Acum avem vaccinul ca soluție pentru ca libertatea de mișcare să nu mai fie limitată. Atât pentru cei care se imunizează e o soluție, dar și pentru cei care nu doresc să se imunizeze e o soluție. Aceștia din urmă se pot testa anticoronavirus.”

Primarul Clujului a salutat decizia lui Sorin Cîmpeanu de a permite accesul la școală pentru elevii din clasele terminale.

Emil Boc: „Premierul Cîțu a spus că de pe 1 iunie vom deschide treptat economia. Vor avea dreptul să meargă la spectacole și la restaurante cei care s-au vaccinat sau cei care se testează. Numai cine nu dorește nu se poate vaccina. Statul român face un efort, nu se plătește niciun leu pentru acest vaccin. Nu ești obligat totuși să te vaccinezi. (…) Ministrul Educației a venit cu o soluție pe care o salut. Elevii din clasele terminale, indiferent de incidență, vor merge la școală.”

Edilul susține ideea ieftinirii testelor PCR, discuție ce se poartă și la nivelul Uniunii Europene. 

Emil Boc: „România are toate ingredientele pe masă ca toți cetățenii acestei țări să aibă acces la o viață normală. Cei care se vaccinează au certificatul de vaccinare. Și eu m-am vaccinat cu AstraZeneca. (…) Pentru cei care nu doresc să se vaccineze: statele europene să găsească o soluție ca testele PCR să nu fie atât de scumpe. Am testat masiv anti-COVID la Cluj prin acordul oamenilor. Multe universități și laboratoare au testat. Banul nu a fost singura condiție, dar a contat, conform realitatea.net.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend