Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Avatar

Publicat

in

Primarii din țară se plâng că au fost obligați să organizeze și să doteze centrele de vaccinare și să asigure plata personalului, fără a primi bani însă bani pentru aceasta de la Guvern. Emil Boc și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, au avut o discuție aprinsă pe această temă.

Boc a continuat și astăzi să îl critice pe Vlad Voiculescu și a spus că Guvernl trebuie să oprească sistemul Pile, Cunoștințe și Relații.

Emil Boc: „Așteptăm forma finală a OUG pe care sperăm ca ministerul Sănătății să o corecteze. Strategia de vaccinare făcută în decembrie 2020 spune foarte clar că Guvernul alocă resurse financiare. Faptul că un ministru al sănătății omite așa ceva spune multe. Această guvernare trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații. Era de dorit să fim chemați la o discuție.

Era de dorit și ca Ministerul Sănătății când a aruncat acest OUG să întrebe și administrațiile locale.

Eu am un respect pentru ministrul sănătății, dar una-i una, alta e alta”, a spus Emil Boc la Digi24.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Poliția NU MAI DĂ AMENZI: LIBER la încălcarea tuturor regulilor .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

PREMIERĂ la ANAF: agenția anunță că TOȚI datornicii sunt vizați

Avatar

Publicat

in

De

Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă că va derula un proiect pilot care presupune transmiterea unor informări către contribuabili persoane fizice, prin care li se oferă îndrumare şi asistenţă în vederea îndeplinirii, în mod corespunzator, a obligaţiilor declarative şi de plată, conform News.ro.

Citește și: NEXT LEVEL: Beijingul a trecut la testări ANALE pentru depistarea COVID -19 pentru un milion de locuitori

”Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscală va intensifica, şi în anul 2021, activitãţile de îndrumare şi asistenţã în domeniul fiscal, manifestandu-şi în acest sens rolul activ pentru sprijinirea contribuabililor în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale ce le revin”, arată ANAF.

Astfel, ANAF precizează că derulează proiectul pilot privind stimularea conformării voluntare dedicat persoanelor fizice.

”Proiectul pilot presupune, la acest moment, transmiterea unor informãri cãtre contribuabili persoane fizice, prin care li se oferã îndrumare şi asistenţã în vederea îndeplinirii, în mod corespunzator, a obligaţiilor declarative şi de plată”, spun reprezentanţii ANAF.

Pentru a beneficia de asistenţã în domeniul fiscal şi pentru a-şi îndeplini obligaţiile fiscale în mod voluntar, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la nr. 031.403.91.60.

Pentru a solicita informaţii personalizate privind situaţia fiscală, contribuabilii pot utiliza serviciul Spaţiul Privat Virtual.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

PREMIERĂ – ALERTĂ de terorism intern în SUA: au fost descoperite bombe la susținătorii lui Trump

Avatar

Publicat

in

De

Executivul american a emis miercuri, în premieră, o alertă antiteroristă referitoare la ameninţări reprezentate de ‘extremiştii’ care se opun administraţiei Biden, informează AFP.

Citește și: Elena Udrea: Și dacă o omoram pe Kovesi, tot aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică

Este pentru prima dată când o alertă antiterorism priveşte o ameninţare de natură internă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Internă, informează Agerpres.

În acelaşi timp, autorităţile judiciare au anunţat inculparea unui susţinător al fostului preşedinte Donald Trump după descoperirea a cinci bombe artizanale pe care intenţiona, conform rechizitoriului, să le folosească împotriva unor lideri democraţi.

Cu toate acestea, Departamentul pentru Securitate Internă a asigurat că buletinul său de alertă nu a fost motivat de ‘informaţii despre un complot credibil specific’. Acesta informează despre un ‘climat de ameninţări sporite’ în întreaga ţară, susceptibil să dureze câteva săptămâni.

‘Informaţiile sugerează că extremişti violenţi care se opun exercitării autorităţii guvernamentale şi tranziţiei prezidenţiale şi care au şi alte nemulţumiri alimentate de naraţiuni false pot continua să se mobilizeze şi să incite la comiterea de violenţe’, potrivit alertei.

Acest departament imens, creat după atacurile din 11 septembrie 2001, publică în mod regulat avertismente de acest tip, dar ele sunt de obicei legate de ameninţări de origine străină, în special de natură jihadistă.

Această noutate reflectă poziţia preşedintelui Joe Biden care, în discursul de inaugurare a preşedinţiei sale, pe 20 ianuarie, a jurat să ‘învingă supremaţia albilor şi terorismul intern’.

Fostul preşedinte republican Donald Trump a fost acuzat în repetate rânduri că a avut o atitudine complezentă faţă de dreapta radicală. Persoane cu această orientare s-au aflat în prima linie în timpul asaltului comis asupra Capitoliului pe 6 ianuarie de susţinători ai fostului lider de la Casa Albă.

În textul buletinului publicat miercuri, care este valabil până la 30 aprilie, nu apar însă etichetări politice.

Documentul observă totuşi că extremişti însufleţiţi de diverse motivaţii şi, în special, de ‘furia lor faţă de restricţiile legate de COVID-19 şi de rezultatele alegerilor prezidenţiale’, au conspirat deja în 2020 şi, uneori, au atacat clădiri oficiale.

Departamentul pentru Securitate Internă informează că este hotărât să protejeze ‘infrastructurile critice’ şi ‘populaţia care ar putea fi vizată ca urmare a religiei, rasei, originii, identităţii sau opiniei politice’.

Luni, Pentagonul anunţase deja că miile de soldaţi ai Gărzii Naţionale desfăşurate cu prilejul depunerii jurământului de către Joe Biden vor rămâne la Washington până în martie, în urma unor noi ameninţări.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend