Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Emanuel Ungureanu, de la USR-PLUS, spune că a descoperit MAFIA din Sănătate: ‘Uitaţi domnule Câţu, la Buzău. Pe moşia lui Ciolacu’

Publicat

in

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu afirmă că aproape 4.000 de persoane din comuna Merei, judeţul Buzău, au rămas fără medic de familie “cu complicitatea unui primar PSD” care ar fi reziliat contractul pentru spaţiul unde se afla cabinetul, iar ulterior l-ar fi refăcut, însă a fost suspendat contractul cu Casa de Asigurări. Ungureanu susţine că a vorbit cu preşedintele CNAS, Adrian Ghoeorghe, care l-a asigurat că va trimite un control la Casa judeţeană. “Se întreba la un moment dat Câţu unde este MAFIA din Sănătate. Uitaţi domnule Câţu, la Buzău. Pe moşia lui Ciolacu”, arată deputatul.

“Mafie la Buzău! 4000 de pacienţi lăsaţi fără medic! Cu complicitatea unui primar PSD din comuna Merei, judeţul Buzău, 3875 de pacienţi au rămas astăzi fără medic de familie! Schema de tip mafiot este simplă. Primarul a reziliat acum câteva săptămâni contractul pentru spaţiul unde funcţiona cabinetul doamnei doctor Uşurelu, un medic dedicat care slujeşte bolnavii de peste 42 de ani şi este iubită de toţi pacienţii”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

El a arătat că “pretextul rezilierii” a fost cel al renovării spaţiului.

“După ce a reziliat contractul, primarul a trimis vorbă în sat că pacienţii doamnei Uşurelu ar trebui să se transfere la un alt medic, pilă de-a lui. Dar cum poţi transfera 4000 de pacienţi peste noapte?Pacienţii s-au înfuriat şi au tăbărât peste primar. Primarul s-a speriat, a refăcut contractul de închiriere, dar mizeria a lăsat consecinţe, suspendarea contractului cu Casa de Asigurări Buzău s-a produs, abuz care s-a comis şi cu largul concurs al conducerii Casei Judeţene de Asigurări Buzău”, a susţinut deputatul USR PLUS.

Potrivit acestuia, la Casa de Asigurări Buzău candidaţii au luat note de 2 şi 3 la concursul pentru postul de director general.

“Nu ştiu dacă Marcel Ciolacu ştie ceva despre manevrele de tip mafiot ale primarului PSD de la Merei. Voi afla curând. Cert este că, de mâine, 3875 de buzoieni au rămas fără medic de familie. Eu am aflat de nenorocire ieri, când m-au sunat: doamna doctor Uşurelu, asistenta medicală Enache, un om foarte iubit în comună şi un deputat PSD, disperat şi el de grozăvia comisă de colegul lor primar. Am vorbit imediat cu şeful Casei Naţionale de Asigurări, domnul Adrian Gheorghe care mi-a promis că trimite la Casa de Asigurări Buzău un control, urgent. Şi ca totul să fie ca în filmele cu mafioţi până la capăt, o oarecare doamnă Anghel de la Casa Judeţeană din Buzău s-a arătat supărată de faptul că am sunat-o să o avertizez că îi mănâncă pe toţi DNA dacă se dovedeşte că sunt complici cu primarul PSD ticălos”, a afirmat Ungureanu.

El a adăugat că va merge, în zilele următoare, la Merei, pentru a discuta cu oamenii.

“Se întreba la un moment dat Câţu unde este MAFIA din Sănătate. Uitaţi domnule Câţu, la Buzău. Pe moşia lui Ciolacu”, a conchis deputatul.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Episcopul-vicar al Iașilor a tuns în monahism o soră de origine franceză

Publicat

in

De

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul a tuns-o în monahism pe sora Françoise Détouche. Ceremonia a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii Oficiate marți de ierarh la Mănăstirea Văratic de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei. Straiele călugărului amintesc de o moștenire pe care o avem de păstrat, a spus ierarhul.

Nașa de călugărie a noii monahii a fost stareța așezământului monahal, Stavrofora Iosefina Giosanu, conform basilica.ro.

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul a comparat primirea straielor monahale cu o „înarmare” pentru lupta spirituală:

„Veșmintele soldaților de acum nu mai sunt precum veșmintele soldaților de pe stampele lui Ștefan cel Mare. Nu mai sunt la fel nici îmbrăcămintea, nici gândul, nici determinarea pe care o aveau cei din alte timpuri. Nici armele nu mai sunt aceleași, nici înțelegerea pentru ce luptă și cui slujesc a acelora de altădată”, a spus episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

„În Biserică, în mănăstiri, păstrăm veșmintele pe care le regăsim și în timpul stampelor lui Ștefan cel Mare. Aceleași veșminte monahale, aceleași veșminte preoțești și arhierești, aceleași obiecte liturgice de cult. Ne străduim în timpul nostru să recuperăm, să ne întoarcem la izvoare, să păstrăm duhul lor”, a spus ierarhul.

„Au fost atâtea maici care s-au sfințit prin această slujire neștiută, necunoscută oamenilor, făcându-și lucrarea lor precum albinele într-un stup. Păstrăm aceleași veșminte ca să ne amintim că Dumnezeu a pus un înțeles și o moștenire pe care o avem de păstrat.”

Noua monahie are 82 de ani și este stabilită la Mănăstirea Văratic de 15 ani.

Cele două etape premergătoare tunderii în monahism sunt: noviciatul și rasoforia. Prima este o perioadă de probă în care fratele sau sora petrece un timp în mănăstire pentru a-și da seama dacă are vocație autentică pentru monahism. Rasoforia reprezintă un legământ mai strâns pe care novicele îl face cu Dumnezeu, fiind deseori asemănată cu o logodnă.

Trecerea de la treapta de rasofor la cea de monah se face în cadrul slujbei de tundere în monahism, în care rasoforul depune cele trei voturi care stau la temelia viețuirii monahale: ascultarea, sărăcia și fecioria.

Ceremonia tunderii în monahism, numită și „al doilea botez”, include intrarea în biserică sub mantia nașului, făgăduințele, tăierea părului şi primirea hainelor şi însemnelor monahale: paramanul, cămaşa, haina dreptății și a veseliei, crucea, dulama, papucii, rasa, potcapul, mantia, mătăniile, crucea şi făclia.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Elveţienii dau lecții țărilor democrate: Vaccinații intrați în țară nu mai stau în carantină – Se mizează pe testare

Publicat

in

De

Elveţia va suprima începând de sâmbătă obligativitatea carantinei la intrarea în ţară pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, însă va înăspri testarea, a anunţat vineri ministrul elveţian al sănătăţii, Alain Berset, informează AFP.

“Nu sunt motive pentru panică în această situaţie, nu trebuie să ne fie frică în această situaţie, ci să avem mai mult respect”, a spus Berset, în condiţiile în care ţara sa se confruntă cu o foarte puternică recrudescenţă a pandemiei legată de varianta Delta.

De asemenea, el a anunţat o serie de măsuri ce vizează în mod mai direct populaţia elveţiană, în încercarea de a stăvili explozia de contaminări.

Portul măştii sanitare va fi extins, la fel ca şi obligaţia permisului sanitar, iar guvernul elveţian recomandă încă o dată telemunca, însă fără a o face obligatorie, în condiţiile în care unele cantoane se opun.

Anunţurile făcute vineri ar urma să permită salvarea celei mai mari părţi a sezonului de iarnă, crucial pentru industria turistică elveţiană, scrie agerpres.ro.

În schimb, persoanele nevaccinate, care vor dori să intre în Elveţia dintr-o ţară sau o regiune a spaţiului Schengen calificată cu risc de autorităţile elveţiene, pentru o călătorie în scop turistic sau privat, “nu vor putea să o facă”, a declarat Berset în timpul unei conferinţe de presă.

Zonele de frontieră – circa 340.000 de persoane venind din ţări limitrofe (Germania, Franţa, Italia, Liechtenstein) muncesc în fiecare zi în Elveţia – sunt exceptate de la aceste noi obligaţii de testare.

Consiliul Federal vrea să “prevină pe cât posibil importul variantei” Omicron, care a început să-şi facă apariţia în ţară, dar care este încă foarte sporadică.

“Toate persoanele ce vor intra pe teritoriul Elveţiei, inclusiv cele vaccinate sau trecute prin boală, trebuie să se testeze”, potrivit noilor reguli, ce vor intra în vigoare pe 4 decembrie.

În afară de un test PCR la intrarea în ţară, aceste persoane vor trebui să facă un al doilea test, PCR sau antigen, între a patra şi a şaptea zi de la sosire.

“Acest al doilea test este menit să garanteze detectarea de persoane care s-ar fi putut infecta chiar înainte de a pleca sau în timpul călătoriei”, a subliniat Berset.

Testele pentru aceste depistări vor trebui plătite de persoanele vizate.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend