Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Elton John susține că Boris Johnson îi ignoră cererea de a se întâlni să discute despre vizele de care au nevoie artiștii pentru a concerta în UE

Publicat

in

Elton John a dezvăluit că solicitările sale de a se întâlni cu Boris Johnson cu privire la Brexit și vizele de turneu pentru muzicieni au fost ignorate până acum, scrie nme.com. În august, Departamentul de Cultură, Media și Sport al Guvernului Regatului Unit a anunțat că asigură turnee fără viză „pe termen scurt” în 19 țări europene. Această informație a fost criticată de o serie de personalități din industria muzicală, inclusiv de Elton John, care a numit-o „o reluare a unor informații pe care deja le știam”. Abordând subiectul dintr-un episod recent al emisiunii sale de radio, John a spus: „Este imposibil pentru tinerii artiști să plătească toate costurile legate de vize și de birocrația necesară pentru plecarea în Europa. ”

„Așa că sunt pe calea de a porni un război pentru a încerca să rezolv acest lucru”, a spus el, adăugând: „Am solicitat o întâlnire cu Boris Johnson. Încă nu mi-a răspuns”.

John a fost critic cu privire la eșecul guvernului UK de a negocia călătoriile și permisele de muncă la nivel european pentru muzicienii care pleacă în turneu. În iulie, el și soțul David Furnish au participat la o întâlnire virtuală cu negociatorul șef al UE pentru Brexit, Michael Barnier, pentru a discuta despre libera circulație și aranjamentele legate de vizele pentru artiști.
„David și cu mine vom continua să luptăm pentru toți artiștii, în special pentru cei de la începutul carierei lor, care pierd din cauza dezastruosul acord comercial al guvernului britanic cu Europa”, a transmis John.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Județul în care spitalul de nebuni și liceele s-au transformat în focare de COVID-19: Zeci de elevi, profesori și pacienți sunt infectați

Publicat

in

De

Peste 30 de elevi de la două licee din municipiul Iaşi au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, a anunţat conducerea DSP Iaşi, un al treilea focar de COVID înregistrându-se la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi.

Potrivit DSP Iaşi, la Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Iaşi 19 elevi şi trei profesori au fost diagnosticaţi cu COVID, pacienţii fiind izolaţi la domiciliu. La Liceul Teoretic “Miron Costin” din Iaşi, 13 elevi şi şapte angajaţi ai unităţii şcolare au fost depistaţi pozitiv. În cele două licee ieşene activitatea a fost suspendată timp de 14 zile, însă, oricum, de luni este o vacanță chiar de două săptămâni.

Întrebat despre numărul mare de cazuri de COVID apărute în cele două licee, şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat pentru News.ro că majoritatea persoanelor sunt asimptomatice şi că boala a fost depistată doar în urma testării.

Potrivit DSP, la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, cinci pacienţi din cadrul secţiei III Acuţi au fost depistaţi pozitiv.

Pacienţii au fost izolaţi în spital, iar spaţiile din cadrul secţiei au fost dezinfectate.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Captură uriașă de tutun la frontiera cu Bulgaria: Marfă de câteva tone, într-un TIR

Publicat

in

De

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-un TIR încărcat cu piese auto, 3.350 de kilograme de tutun neprelucrat, pentru care nu existau documente legale, conform Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliția de Frontieră, marfa, care era ascunsă în mai multe cutii din carton, și a fost ridicată de către autorități în vederea continuării cercetărilor.

La Vama Giurgiu s-a prezentat, joi, pentru controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean leton, în vârstă de 51 de ani, la volanul unui camion.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta piese auto din Bulgaria pentru o societate din Ungaria, precum și 9 paleți cu semințe de susan, destinați Letoniei.

Cu ocazia controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit că în compartimentul pentru marfă, în interiorul paleților, se aflau de fapt 25 de cutii din carton, în care era ascunsă o cantitate considerabilă de tutun neprelucrat.

Era vorba de 3.350 kilograme de tutun neprelucrat, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 201.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, față de cetățeanul leton se derulează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend