Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Elon Musk spune că rivalul său Jeff Bezos a ieșit la pensie ca să aibă timp să dea în judecată SpaceX

Publicat

in

Elon Musk l-a atacat din nou vineri pe rivalul său Jeff Bezos după ce o filială a Amazon a formulat o plângere împotriva planurilor SpaceX de a lansa mai mulți sateliți pe orbită, relatează Insider.

Musk, CEO-ul SpaceX, a scris pe Twitter că Bezos, fondatorul Amazon, „s-a retras [din funcția de CEO al Amazon] pentru a avea un job full-time de dat în judecată SpaceX”.

Musk a scris greșit numele lui Bezos în postare, botezându-l „Besos”.

Jeff Bezos s-a retras din funcția de CEO al Amazon în luna iulie.

Postarea lui Musk a venit drept răspuns la un articol despre Kuiper, o companie de internet prin satelit deținută de Amazon, care a înaintat miercuri o scrisoare de protest Comisiei Federale de Comunicații din SUA (FCC) cu privire la planurile Starlink de a-și extinde constelația Starlink.

SpaceX a propus ca a doua generație de sateliți Starlink să numere 30.000 de unități pe orbită, pe lângă cei 1.740 de sateliți pe care compania aerospațială a lui Musk îi are deja în spațiu.

Reprezentanții Kuiper au notat în scrisoare că propunerea SpaceX încalcă regulile deoarece propune două configurații diferite pentru constelația de sateliți.

SpaceX a răspuns că a doua propunere este de rezervă, în caz că FCC o respinge pe prima.

„Noua abordare a SpaceX de a depune cerere pentru două configurații mutual exclusive contravine atât regulilor Comisiei cât și politicilor publice”, a notat Mariah Dodson Shuman, avocata Kuiper în scrisoarea trimisă FCC.

Scrisoarea nu este echivalează cu o chemare în instanță.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Surpriză în clasamentul IFFHS: Care a fost cea mai bună echipă din lume în 2021

Publicat

in

De

Palmeiras Sao Paulo a devenit prima echipă braziliană care a reuşit să ocupe primul loc în clasamentul anual al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), care a dat publicităţii joi ierarhia pe anul 2021, informează EFE.

“Pentru prima oară în istorie, un club brazilian este câştigătorul clasamentului mondial anual al cluburilor stabilit de IFFHS”, a subliniat această organizaţie într-un comunicat.

În cele 15 ediţii anterioare, nicio formaţie braziliană nu s-a clasat atât de sus în ierarhia stabilită de IFFHS.

Palmeiras, care anul trecut a ocupat locul secund după echipa germană Bayern Munchen, a cucerit în 2021 de două ori Copa Libertadores, în faţa unor rivale braziliene.

Gruparea a câştigat primul trofeu pe 30 ianuarie, după o finală cu Santos FC (care trebuia iniţial să se dispute în noiembrie 2020), iar apoi s-a impus din nou în finala celei mai importante competiţii intercluburi din fotbalul sud-american pe 27 decembrie, împotriva formaţiei Flamengo Rio de Janeiro, scrie Agerpres.

Palmeiras a câștigat Copa Libertadores
Foto: Twitter – CONMEBOL Libertadores

Antrenată de portughezul Abel Ferreira, Palmeiras a cucerit, de asemenea, Cupa Braziliei 2020, a cărei finală s-a disputat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

În prima ligă braziliană, ediţia 2021, Palmeiras a ocupat locul al treilea, la distanţă considerabilă de campioana Atletico Mineiro, care a urcat de pe locul 147 pe poziţia a doua în clasamentul IFFHS.

Podiumul este completat de Manchester City, campioana Angliei în 2021 şi finalistă a Ligii Campionilor, competiţie în care a fost învinsă în finală de Chelsea, aflată pe poziţia a patra în ierarhia IFFHS, la egalitate cu Flamengo.

Din Top 10 mai fac parte echipele Dinamo Zagreb, Bayern Munchen, Real Madrid, Ajax Amsterdam, Athletico Paranaense (câştigătoarea Cupei Sudamericana în 2021) şi Paris Saint-Germain.

FC Barcelona a ocupat de cele mai multe ori prima poziţie în clasamentul IFFHS (5), urmată de Real Madrid (4) şi Liverpool (3).

Pentru a stabili care a fost cel mai puternic club al anului, IFFHS măsoară, începând din 1991, performanţele fiecărei echipe în toate competiţiile naţionale şi internaţionale, din ianuarie şi până în decembrie, acordând o serie de puncte în funcţie de rezultatele obţinute.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Netflix, în cădere liberă pe bursă / Ce arată datele financiare ale gigantului de streaming

Publicat

in

De

Platforma de streaming Netflix Inc a năruit speranţele cu privire la o redresare rapidă, după ce a estimat joi o creştere redusă a numărului de abonaţi în primul trimestru din 2022, ceea ce a dus la scăderea acţiunilor cu aproape 20%, transmit Reuters şi site-ul finance.yahoo.com, citate de Agerpres.

După boom-ul din 2020, când numărul clienţilor a crescut cu peste 36 de milioane, Netflix se confruntă cu o încetinire semnificativă a numărului de noi clienţi, în pofida succesul filmului „Don’t Look Up”.

Compania se aşteaptă ca în perioada ianuarie-martie 2022 să-şi sporească numărul de clienţi cu 2,5 milioane, în timp ce analiştii se aşteptau la o estimare de 5,9 milioane, conform datelor companiei de servicii Refinitiv, citate de CNBC.

Netflix a temperat aşteptările, citând apariţia cu întârziere a unor produse aşteptate, cum ar fi seria a doua a serialului “Bridgerton” şi filmul “The Adam Project.” După închiderea şedinţei bursiere, acţiunile Netflix au scăzut cu aproape 20%, la 408,13 dolari.

Rivala Walt Disney Co s-a confruntat cu un declin al titlurilor de 4%, în timp ce acţiunile Roku Inc au înregistrat un recul de 5%.

Datele financiare ale Netflix

În trimestrul patru din 2021, Netflix şi-a majorat numărul de clienţi cu 8,3 milioane, în timp ce analiştii se aşteptau la 8,4 milioane. La finalul anului trecut, numărul clienţilor pe plan global a ajuns la 221,8 milioane, o creştere de 18,2 milioane faţă de 2020.

În trimestrul patru din 2021, rezultatul pe acţiune pe bază ajustată s-a situat la 1,22 dolari, depăşind estimările de 0,82 dolari, în timp ce veniturile au atins 7,71 miliarde de dolari, în linie cu estimările analiştilor.

Săptămâna trecută, Netflix a anunţat majorarea preţurilor pe cele mai mari pieţe, Statele Unite şi Canada.

Acum Netflix se confruntă cu concurenţa din partea platformelor Disney+ (Walt Disney), HBO Max (AT&T Inc) şi alte servicii care atrag clienţi, iar cinematografele şi-au redeschis porţile, după ridicarea restricţiilor.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend