Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Elon Musk în fața instanței americane pentru a apăra achiziția SolarCity

Publicat

in

Șeful Tesla, Elon Musk, se apăra luni într-o curte americană pentru rolul său în achiziția controversată a producătorului de panouri solare SolarCity, potrivit AFP.

Multimiliardarul este dat în judecată de investitori care cred că a eșuat atunci când a decis că Tesla va cumpăra SolarCity în 2016 cu 2,6 miliarde de dolari.

Procesul său se desfășoară în fața unui singur judecător într-o instanță din Delaware, unde compania are sediul legal și se așteaptă să dureze aproximativ două săptămâni.

Elon Musk a depus mărturie acolo luni, a confirmat AFP un oficial al instanței.

Membrii consiliului de administrație ai Tesla, de asemenea dați în judecată, au ales să soluționeze cazul în 2020 plătind 60 de milioane de dolari, fără a recunoaște vinovăția.

Elon Musk nu a dorit să ia parte la acest acord.

Investitorii care au intentat o acțiune colectivă împotriva sa, în principal fonduri de pensii și companii de investiții, îl învinovățesc pentru că nu le servește interesele și pentru că a irosit bugetul Tesla cumpărând SolarCity în 2016, această companie fiind departe de a fi profitabilă și a fost îndatorată.

Elon Musk era atunci președinte al consiliului de administrație al celor două companii și deținea acțiuni la SolarCity, o companie cofondată de doi veri la propunerea sa.

Pentru reclamanți, preluarea a fost pur și simplu un mod de a ajuta SolarCity, care se apropia de faliment. Acest lucru l-a ajutat pe Elon Musk, fratele său, verii săi și câțiva oameni din Tesla, în detrimentul grupului și al acționarilor minoritari ai acestuia.

Solicită despăgubiri, fără a specifica o sumă

Meritele tranzacției fuseseră deja puse la îndoială de acționari la acea vreme: Tesla pierduse peste 3,4 miliarde de dolari din evaluarea pieței în singura sesiune de după primele informații despre tranzacție.

Dar ajunseseră să se lase convinși și să dea undă verde.

Elon Musk a apărat în mod repetat această operațiune, despre care a spus că a fost menită să facă din Tesla un grup diversificat în domeniul energiilor regenerabile.

În special, procesul trebuie să stabilească dacă Elon Musk, care deținea în jur de 22% din drepturile de vot la momentul respectiv, poate fi considerat a controla compania.

În raportul său anual publicat în ianuarie, compania a afirmat în continuare că plângerile împotriva achiziției SolarCity erau „nefondate” și că intenționa să se apere „energic”.

Deși uneori se întâmplă ca judecătorul instanței în cauză să își pronunțe decizia la sfârșitul procesului, de obicei o dă în scris la o dată ulterioară, a subliniat reprezentantul instanței.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

LiveTEXT România – Olanda, în Grupa Principală II de la CM de handbal feminin (de la ora 16:30)

Publicat

in

De

Naționala României are parte de un debut “de foc” în Grupele Principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania. Tricolorele pregătite de Adrian Vasile se duelează joi cu Olanda, campioana mondială en-titre. Meciul de la Castello începe de la ora 16:30 și este transmis în format LiveText pe HotNews.ro.

  • Partida poate fi urmărită în direct pe DigiSport, LookTV și Telekom Sport.

România – Olanda, livetext în Grupa Principală II (CM de handbal feminin)

Programul meciurilor României

9 decembrie: România vs Olanda / ora 16:30 – Castello

11 decembrie: România vs Puerto Rico / ora 16:30 – Castello

13 decembrie: România vs Suedia / 19:00 – Castello

Grupa Principală II, clasament:

1. Norvegia (79-40) 4 puncte

2. Olanda (86-46) 3

3. Suedia (79-41) 3

4. România (60-50) 2

5. Kazakhstan (35-84) 0.

6. Puerto Rico (25-103) 0.

De știut:

  • Primele două clasate din Grupele Principale se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.
  • La ultima ediţie a CM (din 2019), tricolorele s-au clasat pe locul 12.
  • România are în palmaresul participărilor la CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).
  • România a bifat a 25-a prezență la turneul final mondial, fiind în continuare singura națională care a participat la toate edițiile.
  • Turneul final este găzduit în 4 orașe: Granollers (Palau d’Esports de Granollers – 5685 locuri), Lliria (Poliesportiu Pla de L’Arc – 4200 locuri), Castello (Pabellón Ciutat de Castelló – 5263 locuri) și Torrevieja (Palacio de los Deportes de Torrevieja – 4500 locuri).

Lotul României la CM 2021

Adrian Vasile nu se va putea baza pe serviciile Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă a României retrăgându-se temporar de la prima reprezentativă.

Portari: Iulia Dumanska, Diana Ciucă, Daciana Hosu

Extreme stânga: Ana Maria Tănasie, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan

Extreme dreapta: Laura Moisă

Interi stânga: Anca Polocoșer, Sorina Tîrcă, Bianca Bazaliu, Bianca Harabagiu

Interi dreapta: Alina Ilie, Ana Maria Savu

Centri: Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo, Andreea Rotaru, Andreea Popa

Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică Iovănescu.

Antrenor: Adrian Vasile.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Ultima etapă a programului ‘Rabla pentru electrocasnice’ demarează vineri. Se pot achiziționa aspiratoare, uscătoare de rufe sau aparate de aer condiționat

Publicat

in

De

Etapa a III-a a sesiunii de iarnă a programului “Rabla pentru electrocasnice demarează vineri, de la ora 10:00, iar românii pot aplica pentru vouchere destinate achiziţionării de aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, potrivit informaţiilor publicate, joi, pe Facebook, de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), conform agerpres.

Bugetul alocat acestei etape este de şase milioane de lei.
Valoarea voucherelor este după cum urmează: 400 de lei – pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei – pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei – pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Conform AFM, finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program, iar voucherele se pot genera până pe data de 16 decembrie 2021, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape.

“Având în vedere că în ediţia precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate şi ţinând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generaţi vouchere doar dacă aveţi intenţia de a le utiliza pentru achiziţionarea electrocasnicelor selectate. Reamintim că voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică”, precizează AFM.

Programul “Rabla pentru electrocasnice” – ediţia 2021 a avut alocat un buget de 75 de milioane de lei, din care 34 de milioane de lei pentru sesiunea din perioada sărbătorilor de iarnă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend