Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Elon Musk anunță că robotul umanoid Optimus va fi prioritatea Telsa în 2022

Publicat

in

CEO-ul Tesla Elon Musk afirmă că cel mai important produs pe care îl dezvoltă producătorul auto în 2022 nu este nici Cybertruck, camioneta sa electrică îndelung trâmbițată, nici supermașina Roadster. Nu este nici măcar un autovehicul, scrie Business Insider.

Musk a afirmat în timpul unei ședințe de miercuri cu investitorii privind rezultatele financiare ale Tesla că „Optimus”, codul din interiorul companiei pentru robotul umanoid pe care îl dezvoltă, „este cel mai important produs pe care-l facem anul acesta”.

Musk a dezvăluit proiectul legat de robotul umanoid în luna august a anului trecut, în timpul Zilei AI pe care a organizat-o Tesla

Producătorul auto intenționează ca robotul său umanoid cu o înălțime de 1,72 metri înălțime și greutate de 56 kg să preia activitățile fizice periculoase și repetitive care în prezent sunt făcute de muncitori umani.

Optimus, cunoscut și sub denumirea de „Tesla Bot”, va funcționa pe baza aceluiași sistem de inteligență artificială care rulează Autopilotul, tehnologia de condus asistat a autovehiculelor Tesla.

Musk a mai afirmat miercuri că, pentru el proiectul Optimus „are potențialul de a fi mai semnificativ decât afacerea cu autovehicule”.

Robotul umanoid Optimus, o prioritate mai mare decât Cybertruck

Miliardarul sud-african a spus de asemenea că, la început, robotul va fi cel mai probabil folosit de producătorul auto „pentru a muta piese prin fabrică sau ceva de genul”.

În luna august a anului trecut Musk a declarat că Tesla intenționează să aibă un prototip gata cândva în 2022.

„Baza economiei este munca”, a spus el în timpul ședinței de miercuri. „Așadar, ce se întâmplă când nu ai de fapt o criză a forței de muncă? Nu sunt sigur ce va mai însemna economia în acel punct. Despre asta este Optimus. Așa că – foarte important”, a adăugat el.

Comentariile lui Musk s-ar putea să reprezinte o dezamăgire pentru clienții și investitorii Tesla care și-ar fi dorit mai degrabă să audă noutăți despre „autovehiculele viitorului” promise de companie, precum Cybertruck, Roadster sau camioneta sa semi-grea.

Musk anunțase însă deja că Tesla nu va începe să producă Cybertruck și alte modele de autovehicule până în 2023, deoarece acest lucru ar afecta volumele generale de producție ale modelelor existente.

Anunțul a fost o dezamăgire cu atât mai mare pentru investitorii și clienții nerăbdători întrucât Musk anunțase anterior că Tesla va începe producția Cybertruck începând cu 2021.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Caz șocant în Prahova: un bărbat și-a prins mâna la o bandă transportoare, la 15 metri de sol, la o balastieră

Publicat

in

De

Un bărbat a fost prins joi de o bandă transportoare, la 15 metri de sol, la o balastieră din județul Prahova.

Potrivit ISU Prahova, bărbatul a fost prins într-o bandă ce transporta piatra la Balastiera din Moara Nouă, informează Mediafax.

La fața locului au intervenit mai multe autospeciale de descarcerare, autosscară, de primă intervenție și comandă și o ambulanță de terapie intensivă mobil.

Conform pompierilor, bărbatul care se afla la 15 metri de sol pe banda transportoare a fost coborât de colegii lui de la balastiera.

Din primele date, acesta este conștient și prezintă un traumatism grav la mâna stângă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, informează Poliţia Prahova.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Eurostat: Numărul persoanelor aflate în situaţie ilegală în UE a crescut cu 22% în anul 2021

Publicat

in

De

Numărul persoanelor aflate în situaţie ilegală în Uniunea Europeană a crescut cu 22%, ajungând la aproape 700.000 în 2021, conform datelor biroului european de statistică Eurostat făcute publice joi, transmite Reuters.

În cea mai mare parte, este vorba de sirieni, urmaţi de algerieni şi afgani.

Numărul afganilor a crescut cu 55% comparativ cu 2020, ca urmare a instalării la putere a talibanilor, în august anul trecut.

De asemenea, potrivit datelor Eurostat, bărbaţii reprezintă 87% din totalul persoanelor în situaţie ilegală, peste jumătate dintre ei având între 18 şi 34 de ani, potrivit Agerpres.ro.

În total, Eurostat a stabilit că numărul persoanelor din afara UE aflate ilegal în cele 27 de state membre în 2021 a fost de 681.200, cu 123.700 mai multe decât în anul precedent, dar cu 67% mai puţin faţă de vârful din 2015, când în UE au intrat peste un milion de oameni din Siria şi alte zone de conflict.

Numărul anunţat îl cuprinde atât pe cei intraţi ilegal în blocul comunitar, cât şi pe cei care au rămas în UE peste perioada de şedere legală.

Franţa a raportat cel mai ridicat număr, 215.200, cu 107% mai mult faţă de 2020. Este urmată de Ungaria şi Germania, împreună cele trei ţări având pe teritoriul lor aproape 70% din totalul cetăţenilor din ţări din afara UE aflaţi ilegal în blocul comunitar.

Cei mai mulţi cetăţeni proveniţi dintr-o singură ţară cărora li s-a refuzat intrarea în UE în 2021 sunt ucrainenii, cu circa 50.200 de respingeri, din totalul de 139.000. Aceştia au încercat să treacă graniţele terestre ale UE în Ungaria, Polonia şi, în mai mică măsură, în România.

În acelaşi timp, numărul de cetăţeni ai altor ţări decât din UE care au primit ordin de a pleca de pe teritoriul unui stat membru a scăzut cu circa 14% faţă de 2020, circa 37% dintre aceste ordine fiind emise în Franţa, mai mult decât în orice alt stat al Uniunii. Dacă în peste jumătate din cazuri a fost vorba de întoarceri forţate, 47% dintre aceştia au plecat de bunăvoie, potrivit Eurostat.

În general, în majoritatea cazurilor, a fost refuzată intrarea celor care nu şi-au putut justifica obiectivele şi condiţiile şederii în blocul comunitar, dar în 29% din cazuri persoana respectivă a fost considerată ca fiind o ameninţare publică, a mai indicat Eurostat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend