Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Ellen DeGeneres rupe tăcerea: De ce nu mai face controversata sa emisiune

Publicat

in

Realizatoarea de televiziune şi actriţa Ellen DeGeneres a declarat că instinctele, şi nu controversa din jurul emisiunii sale, au făcut-o să renunţe la show după 19 ani, potrivit nbcnews.com.

Ea consideră că stabilirea unei date de final pentru programul TV difuzat de NBC este cel mai bun lucru pe care l-a făcut.

Prima dată când a luat în calcul renunţarea la emisiune a fost după sezonul al 16-lea, care a început în 2018. „Era un alt preşedinte, erau alte vremuri şi erau multe lucruri, ură şi furie, iar eu mi-am zis «Asta este»”, a spus DeGeneres într-un interviu acordat emisiunii „Today”, difuzată joi de NBC.

S-a mai gândit o dată să renunţe după informaţiile apărute vara trecută legat de mediul toxic de lucru din echipa show-ului, lucruri despre care ea a spus că nu avea cunoştinţă. „Chiar m-am gândit atunci să nu revin”.

După apariţia acestor acuzaţii, WarnerMedia – compania mamă a Warner Bros. Television, care co-produce şi distribuie show-ul – a deschis o anchetă. DeGeneres a prezentat scuze echipei şi trei producători au părăsit programul.

În 2022, când se va încheia al 19-lea sezon al „The Ellen DeGeneres Show”, va fi şi finalul producţiei lansate în 2003, când actriţa, care tocmai îşi recunoscuse public, în sitcom-ul „Ellen”, orientarea sexuală, întâmpina dificultăţi în a găsi de lucru.

Realizatoarea a susţinut că scandalul iscat pe tema condiţiilor de lucru nu a fost cel care a determinat-o să ia această decizie. În plus, ea a sugerat că acesta ar fi fost orchestrat. „Dacă era motivul, nu aş fi revenit anul acesta”.

Show-ul are 225 de angajaţi şi, a mai spus ea, ar fi vrut să cunoască problemele înainte ca ele să apară în presă.

Într-un monolog ce va fi difuzat joi, în care ea vorbeşte depre finalul show-ului, DeGeneres spune: „Adevărul este că mereu mi-am ascultat instinctele. Iar instinctele mi-au spus că este momentul”.

Ea a mărturisit că emisiunea a fost cea mai minunată experienţă a vieţii ei şi că i-a fost greu să se hotărască asupra modului în care îşi va anunţa angajaţii. „Nu am dormit”, a declarat ea pentru „Today”. „Am încercat să anticipez cum să le spun şi să sper că toată lumea va primi vestea OK”.

Ellen DeGeneres a mai afirmat că nu intenţionează să se retragă, dar şi că show-ul a transformat-o. „Dacă nu voi mai face nimic în viaţă, acesta a fost lucrul de care sunt cea mai mândră – să faci ceva 19 ani, mai ales ceva la care nu se aştepta nimeni să se întâmple”, a conchis ea, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Dragoș Damian: ‘Mediul de afaceri este profund vinovat pentru descompunerea sistemului de învățământ’

Publicat

in

De

Dragoș Damian, director general Terapia Cluj (cel mai mare producător de medicamente din România), reacționează la afirmațiile ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, referitoare la „punctul de minim” în care a ajuns calitatea învățământului din România. Directorul executiv al Patronatului Producătorilor industriali de medicamente din România dă un diagnostic dur unui sistem de educație „sabotat din interior” și luat ostatic de „sinecuri politice care îi căpușează resursele”. Soluția, în opinia lui Dragoș Damian, este implicarea mediului de afaceri în pregătirea tinerei generații.

Comentariul lui Dragoș Damian:

Este ușor să dai vina pe sistemul de învățământ pentru situația în care a ajuns, în care Ministrul Educației însuși recunoaște că s-a atins minumul posibil, fără însă a pune degetul pe rană. De fapt, cei care conduc România refuză în continuare să scoată la lumină cauza pentru care s-a ajuns aici. Educația este sabotată din interior, fiind luată ostatic de sinecuri politice și de familie, care îi căpușează resursele, fără nici un interes de a pregăti tinerii pentru piața muncii. Iar cea mai condamnabilă dovadă a lipsei de acordare între învățământ și piața muncii rămâne NEET (nor în education, employment or training, persoane care nu se află într-o formă de educație, instrucție sau în câmpul muncii) pentru categoria de vârstă 15-29 de ani, care așează România la coada clasamentului UE în 2021, cu 23% față de media europeană de 16%.

Dar asta se întâmplă de ani de zile sub ochii oamenilor de afaceri, care se plâng că sistemul de educație este cu spatele la piața muncii, fără însă a lua măsuri serioase, cu puține excepții. Sunt companii care investesc mulți bani în sisteme de învățământ pre și post-universitar, pentru a-și pregăti viitorii angajați. Din păcate însă cele mai multe nu fac nimic altceva decât să „fure” angajații gata pregătiți, dându-le un salariu mai mare pentru că nu i-a costat nimic pregătirea lor.

Când asiști impasibil la descompunerea sistemului de învățământ și îți rezolvi problemele furând angajați de la competiție, fără să investești un leu suplimentar în educație, se cheamă că ești complice la o tânără generație care rămâne fără viitor. Dacă atâtea coaliții, asociații, camere de comerț și alte astfel de „combinații” de oameni de afaceri nu au reușit să stopeze deteriorarea educației, înseamnă că mediul de afaceri nu este interesat de viitorul României, ci joacă un teatru slab arătând o preocupare inutilă.

Nu o să avem Românie Educată dacă mediul de afaceri nu se implică investind mult mai mult în tânăra generație. Angajabilitatea tinerilor în domeniul în care s-au pregătit trebuie să fie criteriul de căpătâi a sistemului de educație. Asta trebuie să promoveze oamenii de afaceri către mediul politic și în asta trebuie să investească mult mai mult.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, învingătoare în turneul WTA de la Strasbourg

Publicat

in

De

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, ex-N.1 mondial, a câştigat sâmbătă, în oraşul francez Strasbourg, al 14-lea titlu din cariera sa, în faţa slovenei Kaja Juvan, în trei seturi, 7-6 (7-5), 6-7 (0-7), 7-6 (7-5), după o finală aprig disputată, ce a durat trei ore şi 16 minute, transmite AFP.

Kerber, 34 de ani, locul 22 mondial şi cap de serie N.2, beneficiara unui wild card, al cărei sezon nu decolase până acum, a profitat în semifinale de abandonul franţuzoaicei Oceane Dodin (94 WTA). Ea nu mai câştigase de aproape un an un turneu, mai precis din iunie 2021, pe iarba germană de la Bad Homburg, potrivit Agerpres.ro.

Kaja Juvan, 21 de ans, locul 81 mondial, a fost la prima sa finală în circuitul WTA.

Kerber, laureata a trei turnee de Mare Şlem, va fi cap de serie N.21 la Roland Garros, care începe duminică. Ea o va întâlni în primul tur pe poloneza Magdalena Frech (86 WTA), în timp ce Juvan va primi replica unei rusoaice venite din calificări, Oksana Selehmeteva (198 WTA).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend