Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Elevii nevaccinați vor învăța în sistem online? Medicul Emilian Imbri: ‘Este o soluție’

Publicat

in

Emilian Imbri s-a arătat de părere, că lucrurile vor evolua pozitiv dacă părinții și profesorii le vor spune copiilor că vaccinarea este pentru binele lor. Medicul a explicat că deja s-a făcut „o încercare de a merge spre școli” pentru informare și că asemenea campanii ar trebui să accelereze în perioada următoare și să nu se oprească neapărat la momentul 13 septembrie, când elevii revin la clase.

Emilian Imbri, pe B1 TV, despre vaccinarea elevilor și situația din școli

„A fost o încercare de a merge spre școli, de a vorbi în primul rând cu profesorii și părinții, și apoi cu elevii. Sigur că acum s-a mai domolit această inițiativă și cred că nu e bine, cred că trebuie să se intensifice în etapa următoare imediat până la începutul școlii și nu este obligatoriu să se încheie pe 15 sau când începe școala, putem să mergem în continuare și în timpul perioadei de învățământ, a orelor de curs, să vorbim cu elevii. Părerea mea este că nu este foarte greu, că nu este vorba de convins, este pur și simplu de explicat ce este bine și ce este rău.

Cred că părinții sunt segmentul cel mai important în momentul de față pentru că de părinți, totuși, depinde decizia. Copiii merg, sigur, pe o decizie – pentru că se simt protejați în primul rând, de părinți, în al doilea rând de profesori. Dacă cele două niveluri le explică copiilor că este pentru binele lor și că nu este niciun pericol, atunci sigur că lucrurile vor merge bine. Să luăm în calcul faptul că nu avem de vaccinat, sau, în fine, cel puțin din punct de vedere al oamenilor de știință, al specialiștilor, nu putem merge cu vaccinarea deocamdată mai jos de 12 ani, să ne limităm la acest nivel”, a afirmat medicul,  vineri, la Știrile B1 TV cu Ștefan Pășcuță.

Emilian Imbri a subliniat că specialiștii sunt cei care ar trebui să își dea cu părerea pe acest subiect.

„Ar trebui să avem răspunderea pe care și-o asumă specialiștii și nu „comentatorii sportivi”, eu așa le zic, și eu sunt tot un «comentator sportiv» pentru că eu nu sunt de specialitatea respectivă, deci noi, cei care suntem pe lateral, ar trebui să ne mai abținem un pic din a ne da cu părerea. Părerea despre lucrurile mari este bine-venită, dar specialiștii își asumă și dacă o să înceapă să îi conteste «specialiști» sau «comentatori radio-tv», atunci s-a terminat, nu mai avem nicio șansă să facem absolut nimic”, a adăugat el.

Întrebat dacă ar putea fi o soluție un scenariu în care elevii nevaccinați ar face ore în sistem online, Emilian Imbri a explicat:

„Este o soluție care ar trebui să fie luată în funcție de cum se manifestă infecția și extinderea bolii, pentru că dacă nu avem probleme, dacă respectăm ceea ce trebuie respectat și copiii nu se îmbolnăvesc sau cei care se îmbolnăvesc sunt lăsați să își petreacă perioada de convalescență și boala în sine, și convalescența izolați de ceilalți, atunci sigur că nu avem spaime, nu trebuie să generalizăm. Dacă însă se întâmplă ca acest virus de tip nou să aibă o atracție mai mare sau să producă afecțiunea mai serioasă la copii, copiii să aibă simptome mai serioase, atunci sigur că pentru a-i proteja ar trebui să îi izolăm cumva, adică să nu îi expunem în mod voit”, informează b1tv.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ce s-ar întâmpla dacă țara noastră ar fi atacată? Mircea Geoană: ‘Pentru România, orice atac ar atrage răspunsul Alianței noastre. Nu anticipăm riscuri la adresa securității statelor NATO, dar nu putem exclude’

Publicat

in

De

Aș vrea să facem o distincție între reacția NATO în cazul Ucrainei și cel al României. Pentru România, orice atac ar atrage răspunsul Alianței noastre. Când e vorba de Ucraina, NATO sprijină din punct de vedere practic și politic acest partener al nostru. Ați observat că sunt și state aliate care pe plan bilateral susțin capacitatea de autoapărare a Ucrainei.

Azi, pentru a fi extrem de clar, nu anticipăm riscuri la adresa securității statelor NATO, dar nu putem exclude, deși încurajăm dialogul, ca în Ucraina sau în jurul Ucrainei să existe elemente de natură militară sau acțiuni de destabilizare severă a acestui stat.

Noi vrem să arătăm, de o natură perfect credibilă, că suntem perfecți pregătiți să ne apărăm teritoriul și aliații,” a afirmat Mircea Geoană, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Secretarul general adjunct al NATO a precizat că demersurile Alianței se bazează mult pe detensionarea situației, pentru că niciuna dintre părți n-ar avea de câștigat dacă ar merge pe linia negocierilor dure. 

Sperăm în continuare ca în Ucraina Federația Rusă să înțeleagă că această cale pe care eventual ar putea să o aleagă este an care le afectează interesele și sperăm ca mâna întinsă spre dialog prin scrisoarea pe care am trimis-o să primească un răspuns favorabil.

Trebuie să arătăm Rusiei că trăgând linia între costuri și beneficii, între intervenție militară sau dialog ar avea numai de pierdut dacă ar alege, din nou, opțiunea militară.

Propunerile pe care NTAO le-a făcut Rusiei sunt grupate pe 3 zone tematice:

Cea legată de relația actuală între federația Rusă și NATO, Mosocva a decis să-și închidă Ambasada pe lângă NATO de la Bruxelles, și să suspende prezența militară și civilă a Alianței la Moscova. Un prim gest normal ar fi ca Rusia să redeschidă canalele de comunicare.

Al doilea calup tematic vizează sporirea transparenței și încrederii între cele 2 părți, cu privire la exercițiile militare, cu privire la postura militară a celor 2 părți, de exemplu de modul în care avioane sau nave militare ale NATO și ale Rusiei interacționează când se află în proximitate.

Al 3-lea calup tematic pe care l-am avansat în scris este legat de dezarmare, de control al armamentului și neproliferare,” a afirmat Geoană.

Înaltul oficial nord-atlantic a precizat că în setul de propuneri transmise Rusiei sunt punctate foarte clar și elementele care sunt de NEACCEPTAT într-o negociere.

Pentru noi ar însemna încălcarea unor principii fundamentale. Inclusiv retragerea trupelor NATO din România și Polonia face parte din această categorie, pentru că sunt acorduri și înțelegeri internaționale la care chiar Federația Rusă a achesat.

La fel de adevărat este că nu putem accepta ideea ca o țară europeană, în speță Ucraina, dar și Georgia sau chiar Rep. Moldova, care nu vrea să intre în NATO pentru că este un stat neutru, nu-și poate urma calea pe care o dorește pentru că cineva ar avea un drept de veto. Asta nu înseamnă că aderarea Ucrainei la NATO este iminentă.

Sperăm că după o analiză serioasă, înțeleg că la nivelul Kremlinului, Federația Rusă să revină către noi și să putem continua consiliul NATO-Rusia„, a mai afirmat secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, conform realitatea.net.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Aderarea la OCDE pare a fi deja compromisă! Profesorul Cristian Păun: ‘Vom ajunge în OCDE la sfântul așteaptă, cu politicienii pe care-i avem’

Publicat

in

De

Cristian Păun, profesor universitar la Academia de Studii Economice din București, a vorbit despre procesul de aderare al României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Dacă va deveni membră OCDE, țara noastră se va afla în clubul celor mai dezvoltate economii ale lumii.

Vom fi mai vizibili, mai atractivi pentru investitorii și creditorii internaționali, având mare nevoie de capital și de expertiza din spatele acestui capital. Pe de altă parte, înseamnă un lucru bun și asupra guvernanței din România. Corsetul cu care vine la pachet OCDE, inclusiv pachetul său de reforme, va disciplina și mai mult actul de guvernare, îl va face mai transparent, îl va face mai verificabil.”

România și-a depus încă din 2004 candidatura de aderare la OCDE. Pentru a fi admisă în cadrul organizației, trebuie să îndeplinească mai multe condiții, iar în ultimii ani nu s-au făcut progrese remarcabile, mai spune profesorul Cristian Paun:

Aderarea la OCDE înseamnă, de fapt, transparență în actul de guvernare, gândiți-vă că noi avem probleme cu a cere unui partid să ne arate pe cheltuiește banul public pe care îl primește de la bugetul de stat și strâmbături din nas din partea politicienilor, că de ce trebuie să facă ei așa ceva, ori, în OCDE astfel de strâmbături din nas nu sunt permise. Și pe mine mă surprinde într-o oarecare măsură această invitație pentru că România nu a făcut salturi importante pe zona birocrației, a libertății economice, pe zona statului de drept, pe zona corupției.”

Când va deveni România membru al OSCE? Profesorul Cristian Păun spune că va fi un proces de durată similar cu cel al aderării la Spațiul Schengen sau zona euro:

Singurul criteriu pe care îl îndeplinim cu brio, în special al PIB-ului și al PIB-ului pe locuitor, dar dacă e să luăm în calcul și celelalte lucruri, pachetul de reforme, schimbările care ar trebui să se întâmple în actul de guvernanță, cred că va fi un proces de durată și mi-e mai degrabă că va sfârși această invitație la fel ca și celelalte de dinainte. Când vom ajunge în OCDE? Cred că răspunsul este similar întrebării când vom intra în zona Euro, probabil la sfântul așteaptă, cu politicienii pe care-i avem”, conform europafm.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend