Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Elevii din Italia acuză că se sufocă în bănci: cer eliminarea măștilor, după ce temperaturile au crescut

Publicat

in

Unele regiuni şi asociaţii de părinţi şi profesori din Italia au cerut să se renunţe la purtarea măştilor sanitare în şcoli, singurul loc în care continuă să fie obligatorii în contextul pandemiei de coronavirus, pe fondul creşterii temperaturilor şi unei scăderi a datelor epidemiologice în ţară, relatează EFE, conform Agerpres.

Secretarul adjunct al educaţiei, Rossano Sasso, a explicat luni că este necesară eliminarea purtării măştilor în sălile de curs, o cerere susţinută de multe familii. „Ameliorarea datelor epidemiologice şi creşterea temperaturilor, mai ales în sud, face dificilă purtarea măştilor la temperaturi de 30 de grade”, a declarat luni Grasso. Potrivit lui „s-a demonstrat că riscul de contagiere este mai mare la intrare sau la ieşirea din şcoli, nu când elevii sunt aşezaţi fiecare la locul său în bancă”, prin urmare el a cerut ca măştile să fie cel mult purtate „la ridicare din banci şi la deplasarea pe coridoare”.

O cerere care a venit şi din regiunea Liguria (nord-vest) unde părinţii şi elevii au făcut apel la eliminarea măştilor în luna care a mai rămas din acest an şcolar „mai ales în şcolile primare şi la cursurile gimnaziale”. De la 1 mai, Italia a eliminat utilizarea măştilor în spaţiile interioare, dar le-a menţinut în spitale şi reşedinţele pentru vârstnici, precum şi în sălile de teatru şi cinema, în mijloacele de transport şi în sălile de curs, cu excepţia copiilor de până la 6 ani, pentru care purtarea nu a fost obligatorie.

Potrivit autorităţilor sanitare, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 27.162 de noi cazuri de coronavirus şi 62 de decese, marcând o scădere notabilă a cifrelor în ultimele săptămâni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Tragedie în Armata Română: militar mort la doar 37 de ani; a decedat în fața prietenilor

Publicat

in

De

Un militar din Șimleu, județul Sălaj, a murit la 37 de ani, în timp ce juca fotbal, informează Monitorul de Sălaj. Un militar din Șimleu Silvaniei a murit la 37 de ani, după ce i s-a făcut rău în timp ce juca fotbal cu prietenii. Adrian era căsătorit și avea o fetiță de 7 ani.

Adrian Gui, sergent angajat la Unitatea Militară din Şimleu Silvaniei, Sălaj, a murit sub ochii amicilor săi cu care ieșise la fotbal, după ce i s-a făcut rău.

Totul a avut loc joi seara, în jurul orei 21.30, la o bază sportivă din Şimleu Silvaniei. Bărbatul a primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, însă ajuns la spital a suferit un atac de cord.

În zadar medicii au efectuat manevre de resuscitare timp de aproape după ore. Inima lui Adrian s-a oprit pentru totdeauna.

Mesajele au împânzit rețelele de socializare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Descoperire misterioasă a 20 de cadavre într-un club de noapte din Africa de Sud

Publicat

in

De

Cadavrele a 20 de tineri, care au murit fără răni aparente, au fost descoperite duminică într-un club de noapte din cartierul East London din Africa de Sud, a anunțat poliția locală, care investighează cauza acestor decese în masă, potrivit AFP. politie

Morti misterioase in Africa de SudFoto: captura tv

Victimele au fost descoperite la primele ore ale dimineții într-un bar improvizat, amenajat în orășelul Scenery Park, a declarat un corespondent AFP.

„Investigăm în continuare circumstanțele deceselor”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției provinciale, generalul Thembinkosi Kinana.

Victimele au vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, a adăugat ofițerul de poliție, fără să se aventureze să emită o ipoteză pentru moartea lor.

Purtătorul de cuvânt al poliției anunțase inițial un bilanț de 17 morți, dar în cursul dimineții bilanțul a crescut la 20 de morți.

Oficialul provincial pentru sănătate Unathi Binqose a exclus posibilitatea unei îmbulzeli produse din anumite motive.

„Este dificil să ne gândim că este vorba de o debandadă, deoarece niciuna dintre victime nu are răni deschise vizibile”, a declarat el pentru AFP prin telefon de la locul incidentului.

Victimele, a spus el, erau probabil studenți care sărbătoreau sfârșitul examenelor și al anului școlar.

Potrivit ziarului local DispatchLive, „cadavrele sunt împrăștiate, pe mese, pe scaune și pe jos”, fără „semne aparente de rănire”.

Pe rețelele de socializare, unele persoane au menționat posibilitatea unei otrăviri cu gaz sau a unei otrăviri în masă. Imaginile neautentificate arătau cadavrele întins pe jos, fără răni vizibile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend