Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Elevii din Italia acuză că se sufocă în bănci: cer eliminarea măștilor, după ce temperaturile au crescut

Publicat

in

Unele regiuni şi asociaţii de părinţi şi profesori din Italia au cerut să se renunţe la purtarea măştilor sanitare în şcoli, singurul loc în care continuă să fie obligatorii în contextul pandemiei de coronavirus, pe fondul creşterii temperaturilor şi unei scăderi a datelor epidemiologice în ţară, relatează EFE, conform Agerpres.

Secretarul adjunct al educaţiei, Rossano Sasso, a explicat luni că este necesară eliminarea purtării măştilor în sălile de curs, o cerere susţinută de multe familii. „Ameliorarea datelor epidemiologice şi creşterea temperaturilor, mai ales în sud, face dificilă purtarea măştilor la temperaturi de 30 de grade”, a declarat luni Grasso. Potrivit lui „s-a demonstrat că riscul de contagiere este mai mare la intrare sau la ieşirea din şcoli, nu când elevii sunt aşezaţi fiecare la locul său în bancă”, prin urmare el a cerut ca măştile să fie cel mult purtate „la ridicare din banci şi la deplasarea pe coridoare”.

O cerere care a venit şi din regiunea Liguria (nord-vest) unde părinţii şi elevii au făcut apel la eliminarea măştilor în luna care a mai rămas din acest an şcolar „mai ales în şcolile primare şi la cursurile gimnaziale”. De la 1 mai, Italia a eliminat utilizarea măştilor în spaţiile interioare, dar le-a menţinut în spitale şi reşedinţele pentru vârstnici, precum şi în sălile de teatru şi cinema, în mijloacele de transport şi în sălile de curs, cu excepţia copiilor de până la 6 ani, pentru care purtarea nu a fost obligatorie.

Potrivit autorităţilor sanitare, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 27.162 de noi cazuri de coronavirus şi 62 de decese, marcând o scădere notabilă a cifrelor în ultimele săptămâni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

CIA a avertizat Berlinul cu privire la posibile atacuri asupra gazoductelor Nord Stream din vară – Spiegel

Publicat

in

De

Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA) a avertizat cu câteva săptămâni în urmă Germania cu privire la posibile atacuri asupra conductelor de gaz din Marea Baltică, a relatat marți revista germană Spiegel, după ce au fost raportate scurgeri de gaz gazoductele Nord Stream 1 și 2, relatează Reuters.

Imagine din satelit cu scurgerea de gaze din Nord Stream 2 in Marea BalticaFoto: Handout / AFP / Profimedia

Guvernul german a primit informația CIA în vară, a raportat Spiegel, citând surse anonime, adăugând că Berlinul presupune un atac țintit asupra conductelor Nord Stream 1 și 2.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a refuzat să comenteze, a adăugat Spiegel.

Prim-ministrul Suediei Magdalena Andersson a declarat marți că au fost detectate două explozii legate de scurgerile conductelor Nord Stream, în timp ce informațiile sugerează un posibil sabotaj, deși acest lucru nu reprezintă un atac asupra Suediei.

Andersson a declarat într-o conferință de presă că guvernul suedez este în contact strâns cu parteneri precum NATO și vecini precum Danemarca și Germania în legătură cu evoluțiile.

Premierul Danemarcei Mette Frederiksen a declarat la rândul său că scurgerile detectate în Marea Baltică de la gazoductele Nord Stream au fost în mod clar cauzate de acțiuni deliberate și nu ar fi putut fi rezultatul unor accidente.

„Acum este o evaluare clară a autorităților că acestea sunt acțiuni deliberate. Nu a fost un accident”, a declarat Mette Frederiksen la o conferință de presă la Copenhaga.

„Nu există încă informații care să indice cine ar putea fi în spatele acestei acțiuni”, a spus ea, adăugând că autoritățile nu văd incidentele ca pe o amenințare militară directă împotriva Danemarcei.

Suedia a lansat o anchetă preliminară pentru un posibil sabotaj.

„Am întocmit un raport și clasificarea infracțiunii este sabotaj grav”, a spus un purtător de cuvânt al poliției naționale.

Scurgerile, raportate pentru prima dată luni, au fost în apele internaționale, dar în zona economică exclusivă a Danemarcei și Suediei.

Ulrich Lissek, purtătorul de cuvânt al proiectului Nord Stream 2, a explicat că în zona din jurul insulei Bornholm gazoductele se află la o adâncime de aproximativ 70 de metri și sunt așezate în așa fel încât este foarte puțin probabil ca mai multe linii să fie avariate în același timp, de exemplu în urma unui singur accident de navă.

Întrebat dacă știe de incidente similare care au implicat conducte offshore, el a spus: „Nu am auzit niciodată de așa ceva”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Echipa de handbal masculin Steaua Bucureşti a învins formaţia FTC Budapesta în turul II al European League

Publicat

in

De

Echipa de handbal masculin Steaua Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, formaţia FTC Budapesta, scor 33-31 (17-14), în prima manşă din turul II al European League.

Principalii marcatori pentru Steaua au fost Milosevic 7 goluri, Şandru 7, iar de la FTC s-a remarcat Bujdoso 10 reuşite, potrivit News.

Lovitura de începere a partidei a fost dată de Cătălin Chirilă, campion european şi mondial la canoe.

Manşa retur va avea loc în 4 octombrie, în deplasare, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica în faza următoare a European League.

În primul tur al competiţiei, FTC Budapesta a eliminat pe Minaur Baia Mare. Alte două echipe româneşti, Potaissa Turda şi CSM Constanţa, au ratat calificarea în turul secund.

Steaua Bucureşti a fost repartizată direct în această fază.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend