Conecteaza-te cu noi

CULTURA

Elevii de la Școala “Mircea cel Bătrân”, coautori la un RECORD MONDIAL – Ei au propriul capitol în povestirea cu cei mai mulți autori

Avatar

Publicat

in

Vă mai amintiți de “Povestea Călătoare”? Cu siguranţă “DA”, mai ales ca ea a avut ca punct de plecare Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş. După ce talentaţii elevi de aici au scris primul capitol şi au avut onoarea să ofere titlul carţii – “Aventurile Fraților Adrenalină”, Povestea Călătoare a început un lung periplu prin toată ţara oprindu-se, timp de 10 luni, in 42 şcoli din România ai căror elevi cu “condei” au făcut posibil acest record mondial (chiar aşa şi este, e un record mondial deţinut pînă mai ieri de chinezi): povestea cu cei mai mulți autori din lume. Cu mândrie o spunem ca printre contributorii la acest record mondial, care cu greu va putea fi egalat, se numără si elevii de la Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş.

Aceasta reuşită a fost confirmata oficial ieri, 13 iunie 2017, la Hotelul Marshall Garden din Bucuresti acolo unde Asociatia “Povestasii” a lansat cartea in cadrul unui eveniment deosebit la care au participat si mare parte dintre autori. Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân”, Curtea de Argeș, a primit Premiul Special al Asociației “Povestașii”, confirmand faptul ca, îndrumaţi cu atenţie de dascălii de aici, elevii argeşeni cu “condei”, au talent, sunt creativi…. Vă puteti convinge de asta citind aici capitolul scris de ei CLICK AICI

“Mulțumim echipei Asociației “Povestașii”, domnului Adrian Ursu, doamnei Carmen Avram și doamnei Mădălina Codreanu pentru seriozitate și implicare.
În calitate de coordonator al proiectului,mulțumesc domnului director Gheorghe Molea pentru deschiderea cu care a primit și susținut proiectul, doamnelor profesoare din cadrul catedrei de limba română pentru felul deosebit în care au coordonat activitatea elevilor, doamna Melania Floroiu Comănescu, doamna Camelia Badea Ciucioi, doamna Ilie Florența, doamna Lupașcu Ionela și colegilor responsabili ai Comisiei de Proiecte, doamna Niță Adriana și domnul Niță Nicolae pentru aportul din cadrul proiectului”, a declarat Alina Baiasu, coordonator al proeictului.

GALERIE FOTO

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Filarmonica Pitești organizează un concert dedicat Zilei Culturii Naționale și Micii Uniri la Filarmonica Pitești

Roxana BURCEA

Publicat

in

Filarmonica Pitești organizează joi, 21 ianuarie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic dedicat Zilei Culturii Naționale și Micii Uniri. Concertul se va desfășura cu spectatori, având acces doar 30% din public, conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală. Evenimentul poate fi urmărit și on-line, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești: https://www.facebook.com/pitestifilarmonica.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Leonard Boga, revine, ca solistă, violonista Diana Jipa.  

În program: Alexandru Flechtenmacher – Hora Unirii,
Ciprian Porumbescu – Balada pentru vioară şi orchestră,
Șerban Nichifor – Transylvanian Bluegrass pentru vioară și orchestră de coarde,
George Enescu – Preludiu la unison din Suita nr. 1 pentru orchestră și Balada pentru vioară și orchestrăEugeniu Doga – Gramophon Vals și Vals din filmul My Sweet and Tender Beast, Paul Constantinescu – Olteneasca, Tiberiu Brediceanu – Dansuri românești pentru orchestră și Constantin Dimitrescu – Dans țărănesc.

Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Horia Andreescu, Leonard Boga a urmat şi masterclassuri cu alţi dirijori importanţi din Europa. Doctor în muzică, a susţinut concerte cu filarmonicile din Bucureşti, Iaşi, Satu Mare, Timişoara, Oradea, Braşov, Botoşani, cu Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Naţională Iaşi, Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti. Colaborează cu solişi de renume, precum Liviu Prunaru, Alexandru Tomescu, Viniciu Moroianu, Raluca Ştirbăţ. A mai dirijat,  în stagiunile trecute, orchestra Filarmonicii Piteşti. 

Violonista Diana Jipa a debutat la 10 ani alături de orchestra Filarmonicii Brașov, devenind, ulterior, o prezență constantă pe scenele muzicale ale țării. A mai concertat în Anglia, Belgia, Cehia, Coreea de Sud, Cuba, China, Grecia, Germania, Irlanda, Italia, Mexic, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia. Doctor în muzică, a absolvit și cursuri de perfecționare cu profesori de prestigiu, dezvoltându-și un repertoriu vast. A cântat pe scenele unor importante festivaluri muzicale, de remarcat prezența la Festivalul Muzicii Românești și Festivalul Internațional „George Enescu”, ambele cu orchestra Filarmonicii Iași. În 2007 a  reprezentat România în concertul de la Bruxelles cu ocazia aderării României la Uniunea Europeană.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind 30 de lei. Elevii, studenții și pensionari beneficiază de  reducerile aferente fiecărei categorii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

AGITAȚIE MAXIMĂ! Cine va fi șef la Centrul de Cultură și Arte din Curtea de Argeș? Un slujbaș politic sau un om de cultură veritabil ?

Avatar

Publicat

in

De

La Curtea de Argeș este agitație mare după ce un important post de director  al unei instituții publice pretențioase a rămas liber.  Nu, nu este vorba de șef la piețe, la bazinul de înot  sau lasă  viitorul Serviciu de strângerea câinilor maidanezi,  și la una din instituțiile reprezentative ale unui oraș de calibrul Curții de Argeș. Este vorba de Centrul de Cultură și Arte George Topârceanu  care a rămas fără manager după ce, zilele trecute, lui Cristian Mitrofan,  omul care a contribuit decisiv la renașterea acestei instituții,  i-a expirat contractul de management.  Acesta  a fost numit anul trecut șef Casa de Asigurări de Sănătate Argeș  iar interimatul la conducerea Centrului de Cultură și Arte George Topîrceanu  a fost asigurat până în prezent de Simona Hirică.  Acum, odată cu vacantarea postului de manager, s-au reaprins orgoliile politice și ambițiile  multor aspiranți  la șefia Culturii din Curtea de Argeș. Potrivit informațiilor noastre,  sunt deja trei nume vehiculate pentru a prelua funcția de manager al acestei instituții de cultură  dar,  din păcate, având în vedere ceea ce spuneam mai sus că un centru de cultură și arte  este o instituție extrem de pretențioasă,  niciunul dintre cei trei  nu au experiența, studiile dar mai ales  realizări  culturale în CV-ul lor  care să îi  recomande  pentru această funcție,  de șef al culturii argeșene.  Îi recomandă,  în schimb,  apartenența politică  și partidele  pe lângă care  s-au gudurat  în ultimii ani.  Potrivit informațiilor, doi oameni de cultură și cunoscuți cu o vastă experiență pe tărâmul cultural,  inclusiv managerială,  ar  evita  să încerce măcar să intre în competiția  pentru ocuparea aceste funcții alături de ceilalți trei sprijiniți și promovați exclusiv  politic.  Motivul este unul simplu: se tem că  experiența, seriozitatea, profesionalismul în acest domeniu și CV-urile impecabile  vor păli  în fața politicului sau a intereselor politice, interese care nu ar coincide cu dorința  de a pune în fruntea culturii argeșene un om de cultură. Vestea buna este ca din dicuțiile pe această temă cu diverse argeșeni,  cetățenii insistă ca cei doi veritabili oameni de cultură  să se înscrie în competiția  pentru ocuparea  funcții de manager al Centrului de Cultură George Topârceanu din Curtea de Argeș.  Motivul ar fi  că în sfârșit argeșenii ar putea vedea cât preț se pune pe cultura din urbea Basarabilor dar și că ar putea vedea încă o dată cântăreți să le onora proptesc în fruntea unor astfel de instituții oameni fără competențe dar cu valențe politice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend