Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Elena Udrea rupe tăcerea! Declarații uluitoare în scandalul Kovesi-Ghiță

Publicat

in

Elena Udrea rupe tăcerea în scandalul Kovesi-Ghiță. Sebastian Ghiță a făcut o mișcare care ar putea însemna lovitura de grație pentru cariera Codruței Kovesi. 

Ghiţă a prezentat procurorilor o fotografie incriminatorie, care ar susţine acuzaţia de mărturie mincinoasă pe care procurorii i-au atribuit-o lui Kovesi. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, susţine că Kovesi era foarte susţinută pentru a fi numită în fucţia de procuror-şef DNA.

”Sunt în Costa Rica. Aştept statutul de refugiat. Fără patimă spun că începe să vină vremea normalităţii. Imaginea dânsei era una care lupta pentru justiţie şi împotriva corupţiei în România.

Avea o susţinerea foarte puternică din partea lui Traian Băsescu, care a susţinut-o şi a crezut în ea, până în momentul în care a văzut ce abuzuri face. O susţinea foarte tare şi domnul Coldea la momentul acela. Ponta era şi el foarte bun prieten cu doamna Kovesi şi o susţinea. Eu nu şitam acest lucru atunci.

Eu nu m-am dus la ea din convingere, ci pentru faptul că era susţinută şi se dorea a fi numită în acea funcţie. Eu am spus şi atunci că nu e o persoană potrivită. Intuiţia mea şi informaţiile pe care le ştiam atunci îmi spunea că nu e o persoană potrivită.

Eu când am fost să o susţin pe Kovesi nu am fost trimisă de fostul preşedinte. Nu cred că Băsescu a vrut să mă implic. Am făcut-o după ce am vorbit cu Sebastian Ghiţă. Ne-am întâlnit undeva, la o cafenea.

Am mers apoi cu Ghiţă la Ponta. Discuţia cu Ponta mi s-a părut foarte onestă. Atunci mi-a spus că eu şi fostul preşedinte vom fi primi arstaţi. Kovesi a devenit procuror-şef DNA cu susţinerea celora pe care îi făcea penali.

Acum 4 ani, am depus un denunţ oficial împotriva lui Kovesi la DNA, pentru că nu aveam unde în altă parte, în care am descris nu doar faptele de abuzuri pe care le comitea, dar şi pe cele de corupţie. Ea primea cadouri de la politicieni şi oameni de afaceri. Am descris aceste fapte. Erau cadouri de tip bijuterii.

Kovesi are ocazia să spună cine îi indica ţintele şi cum le fixa. Poate să spună dacă aceste ţinte erau fixate în şedine cu SRI aşa cum ne povestea un fost colonel din SRI ne povestea. Că erau şedinţe cu Kovesi şi Coldea în care spuneau: peste o lună facem dosar lui -X-. Restul ţintelor erau fixate în acest grup. Țintele erau stabilite în funcţie de cine îi incomoda.Eu mă pun la ordinea Secţiei pentru Magistraţi şi asta în mod clar. Eu voi depune mărturie. Cred că nu are rost să se încerce această manipulare.

Cadourile făcute către Kovesi depăşeau 200 de euro. Iar bunul trebuia declarat. Ea avea altfel de relaţii cu oamenii politici şi cu cei care i-a acuzat ulterior de corupţie fix în perioada când primea aceste cadouri de la ei.

Nu doar cei care ştiau lucruri despre Kovesi, dar şi despre Coldea, se trezeau cu dosare penale. Asta a fost o strategie foarte bine pusă la punct. Le putea spune atunci: noi nu discutăm cu penali, nu discutăm cu infractori.

A fost cea mai grea experienţă din viaţa mea când am fost la închisoare în Costa Rica şi nu pentru faptul că eram închisă, ci pentru faptul că lăasasem acasă un copil de 13 zile”, a declarat Elena Udrea.

Ghiţă a prezentat procurorilor o fotografie în care apare, împreună cu fostul procuror şef al DNA, acasă la el. Astfel, acuzaţia de mărturie mincinoasă pe care procurorii i-o atribuie Codruţei Kovesi ar putea beneficia şi de o probă extrem de solidă.

Kovesi a declarat organelor de cercetare că relaţia sa cu Sebastian Ghiţă a fost pur instituţională. Ori, o poza în care cei doi apar în casa lui Ghiţă vine să îi dea peste cap toate planurile fostului procuror şef DNA.

De asemenea, Sebastian Ghiţă lansează o ipoteză explozivă, susţinând că Laura Codruţa Kovesi va fugi din ţară dacă nu va obţine funcţia de procuror european.

”Doamna Kovesi va fugi din ţară. Sper să ceară azil politic în Serbia. Dacă nu prinde postul (n.r. de procuror-şef al Parchetului European), are o mare problemă în România. Pe vremea lui Kovesi, s-au furat miliarde. Ea era stăpâna, şefa. În vremea ei România a fost furată cum nu s-a furat nici pe vremea hitleriştilor. Eu nu ştiu cum au furat la ANRP, la medicamente, câte un miliard pe ani? Nu ştiu cum s-a furat la autostrăzi, la energie? Nu ştiu cum l-au băgat în puşcărie pe Șereş (n.r. fost ministru al Economiei) ca să fure la energie? S-a furat cu ştiinţa şi cu complicitatea ei. S-au furat câte 5 miliarde de euro pe an în ultimii 10 ani. O să încep să fac nişte dezvăluiri despre cum s-a furat România.”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Citește și:

EXCLUSIV Primul român decorat de Klaus Iohannis face acuze grave! Cine e, de fapt, cea mai vitregită categorie socială

Atenție! Pensiile speciale ar putea fi eliminate pentru mai multe categorii de bugetari

Atenție, șoferi! Ce se întâmplă cu modul în care sunt emise polițele RCA

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Victor Ponta dă din casă: Tema era 15 iulie reintroducerea stării de urgenţă

Publicat

in

De

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, marţi, la România TV, că tema principală a discuţiilor de astăzi în Parlament a fost reintroducerea stării de urgenţă. 

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, Victor Ponta i-a explicat jurnalistului Victor Ciutacu faptul că reintroducerea stării de urgenţă din 15 iulie  „tema principală în Parlament”.

Cred că ar fi o catastrofă. Astăzi asta era tema principală în Parlament. Tema era 15 iulie reintroducerea stării de urgenţă.

Ceea ce este grav e că o o să rămânem în starea de alertă până la alegerile generale”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea face acuzații la adresa Grupului de Comunicare Strategică: Sunt uimită de anumite cifre pe care le furnizează! Sunt inexacte

Publicat

in

De

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, acuză Grupul de Comunicare Strategică de furnizare de informaţii eronate despre situaţia epidemiei în Bucureşti

,,Sunt uimită de anumite cifre pe care le furnizează acel grup de comunicare strategică. Sunt inexacte. Vinerea trecută s-a spus că în Bucureşti sunt doar şase ventilatoare mecanice libere. Este o informaţie falsă. Doar spitalele Primăriei Capitalei deţin 100 de ventiloatoare şi am mai achiziţionat 25 de ventilatoare. Le transmit tuturor cetăţenilor că nu este criză nici la locuri la ATI, nici de ventilatoare, nici de medici, nici de locuri în spitale. Pe lângă cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, avem alte 7 spitale şi cu medici şi cu aparatură performantă”, a declarat Firea.

Potrivit primarului Capitalei, se încearcă menţinerea unei stări de temere. „Probabil se încearcă inclusiv amânarea alegerilor locale. Pe mine una nu m-ar deranja. Când se vor organiza alegerile, sunt binevenite”, a mai precizat Firea.

Gabriela Firea a criticat Guvernul pentru că a blocat procedura de testare a populaţiei iniţiată de Primăria Capitalei, dar şi pentru că nu a deschis încă Spitalul Colentina pentru bolnavii cronici.

Citește și:

Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend