Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Elena Udrea poate fi foarte periculoasă! După ce instanța bulgară a decis să o extrădeze pe fosta Blondă de la Cotroceni, Mitică Dragomir avertizează

Publicat

in

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, susține că Elena Udrea „poate fi foarte periculoasă” pentru mulți de la butoanele acestei țări.

Dragomir este de părere că, la nivelul la care a ajuns, Elena Udrea știe foarte multe lucruri.

Cred că Elena Udrea trebuie să știe foarte multe lucruri, nu cred că nu știe, toată lumea, dacă a ajuns acolo, la un moment dat se preconiza că va fi viitorul președinte al țării, era ministru, eu am cunoscută și este o doamnă isteață, nu cred că în decursul anilor, stând la un asemenea nivel și având atâta putere, ea nu știe lucruri, iar părerea mea este că poate fi foarte periculoasă.

Faptul că s-au dus 2 experți în justiție și au susținut că Elena Udrea n-a beneficiat de un proces chiar în regulă, ca să zic așa, spune multe”, a afirmat Dumitru Dragomir în emisiunea Ionelei Arcanu, „Controversat”, conform Realitatea.net.

Autoritățile din Bulgaria au decis, vineri, să o extrădeze pe Elena Udrea, pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare cu executare, din dosarul „Gala Bute”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Zelenski e încântat de vizita lui Erdogan în Ucraina: ‘Reprezintă un mesaj puternic de susţinere’

Publicat

in

De

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat, joi după-amiază, vizita preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, considerând-o „un mesaj puternic de susţinere din partea unei ţări importante”.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit joi cu Recep Tayyip Erdogan în oraşul ucrainean Lviv, discutând despre acordul care permite exporturile ucrainene de cereale şi despre situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie.

Vizita preşedintelui Turciei este „un mesaj puternic de susţinere din partea unei ţări importante”, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Monde, relatează Mediafax.

Conform agenţiei Ukrinform, întâlnirea lui Volodimir Zelenski cu Recep Tayyip Erdogan şi cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, a durat aproximativ 40 de minute.

Vezi și: Miza vizitei lui Recep Erdogan în Ucraina: ce speră ‘sultanul’ la întâlnirea cu Volodimir Zelenski – FOTO-VIDEO

Zelenski a declarat anterior că a vorbit cu Antonio Guterres despre conflictul militar cu Rusia, despre acordul privind cerealele şi despre cetăţenii ucraineni deportaţi, subliniiind că a cerut securizarea Centralei nucleare Zaporojie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Peste 600.000 de tone de cereale au fost scoase din porturile ucrainene în urma acordului de la sfârşitul lui iulie, anunță Turcia

Publicat

in

De

O cantitate totală de 622.000 de tone de cereale a fost transportată cu nave din porturile ucrainene de la Marea Neagră după acordul între Kiev şi Moscova de la sfârşitul lui iulie, informează joi Ministerul Apărării din Turcia, potrivit DPA și Agerpres.

Nava turcă Polarnet, încărcată cu cereale ucrainene pentru exportFoto: Ukrainian Presidential Press Off / Zuma Press / Profimedia

Un număr de 25 de nave au părăsit porturile ucrainene pentru a exporta grâne, în timp ce 18 nave au intrat în aceste porturi de la 1 august, a anunţat pe Twitter Ministerul Apărării de la Ankara.

Turcia şi ONU au ajutat Rusia şi Ucraina să ajungă la un acord privind exportul de grâne ucrainene la sfârşitul lui iulie, ridicând astfel blocada asupra porturilor ucrainene instituită în februarie.

Navele trebuie inspectate de o echipă internaţională la centrul de coordonare comună de la Istanbul, înfiinţat pentru a monitoriza exporturile de cereale prin Marea Neagră.

Transporturile sunt percepute drept cruciale pentru multe ţări care depind de cerealele din Ucraina, care este grânarul Europei.

Milioane de tone de cereale au fost blocate în porturile ucrainene după ce Rusia a atacat țara vecină

Criza de cereale şi preţurile în creştere au dus la temeri privind probleme grave în special pentru naţiuni mai sărace din Asia, Africa şi Orientul Mijlociu, existând risc de foamete în multe zone.

Milioane de tone de cereale au fost blocate în porturile ucrainene după ce Rusia a atacat statul vecin la sfârşitul lui februarie şi a instituit o blocadă asupra porturilor sale.

Ucraina, la rândul său, a minat aceste porturi de teama unei invazii ruse.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se întâlnesc joi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în Ucraina, pentru a discuta, printre altele, despre viitorul exporturilor de cereale.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend