Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Elena Udrea, întrebată dacă se vaccinează anti-Covid: Mă întreb la ce este bun acest vaccin?

Publicat

in

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a fost întrebată, luni, dacă se vaccinează împotriva SARS-CoV-2.

Udrea a declarat că nu se vaccinează, dat fiind că „la intrarea în țară îmi spune că dacă m-am vaccinat, stau în carantină, dacă nu m-am vaccinat, stau în carantină”.

„Nu m-am vaccinat și nu mă vaccinez. Câtă vreme la intrarea în țară îmi spune că dacă m-am vaccinat, stau în carantină, dacă nu m-am vaccinat, stau în carantină, atunci mă întreb la ce este bun acest vaccin?”, a declarat Elena Udrea.

Totodată, Udrea a fost întrebată, în direct la Antena 3, dacă ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar trebui să își dea demisia.

Asta este adevărata problemă. Este o nenorocire. Trebuie să plece Vlad Voiculescu și cei care îl girează. Este o nenorocire. În fruntea acestei țări au ajuns tinerii frumoși și liberi, cei care pretind că le știu pe toate, dar nu știu nimic și au dus țara efectiv în dezastru. Părerea mea este că nu doar domnul Voiculescu ci toți cei care îl girează pe domnul Voiculescu ar trebui să plece din fruntea acestei țări. Aceasta este adevărata dramă, ce se întâmplă astăzi cu acești incapabili care conduc România în vremuri în care ar fi nevoie de lideri puternici, de lideri care să fi făcut ceva în viața lor, nu să vină să exerseze prima dată acum o funcție de ministru”, a punctat Elena Udrea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Coreea de Nord confirmă lansarea unui satelit militar spion în iunie

Publicat

in

Coreea de Nord a confirmat marţi lansarea unui satelit militar spion în iunie pentru a „face faţă acţiunilor militare periculoase ale Statelor Unite”, potrivit agenţiei oficiale de presă KCNA, transmite AFP.

Kim Jong Un cu șefi ai armatei nord-coreeneFoto: KCNA

„Satelitul de recunoaştere militară numărul 1” va fi „lansat în iunie” pentru a „face faţă acţiunilor militare periculoase ale SUA şi ale vasalilor lor”, a afirmat Ri Pyong Chol, vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale a partidului de guvernământ, citat de KCNA.

Japonia anunţase luni că a fost informată de Coreea de Nord cu privire la o viitoare lansare a unui satelit, un proiect despre care guvernul japonez consideră că ar disimula, de fapt, o lansare de rachete balistice.

Potrivit Tokio, Phenianul a comunicat Gărzii de Coastă japoneză că o rachetă va fi lansată între 31 mai şi 11 iunie şi este de aşteptat să aterizeze într-o zonă din apropierea Mării Galbene, a Mării Chinei de Est şi la est de insula Luzon din Filipine.

Coreea de Nord a testat deja rachete balistice în 2012 şi în 2016, pe care le-a descris drept lansări de sateliţi şi care au survolat departamentul insular Okinawa din sudul Japoniei.

Dezvoltarea unui satelit de recunoaştere face parte din proiectele cheie de apărare ale regimului de la Phenian, dezvăluite anul trecut de liderul nord-coreean Kim Jong Un. Pe 16 mai, liderul nord-coreean a vizitat locul în care satelitul este dezvoltat şi a dat undă verde „planului său de acţiune viitor”.

Strategia de comunicare a regimului nord-coreean de a notifica Japonia cu privire la viitoarele lansări, dar nu şi Coreea de Sud, ar putea fi legată de exerciţii comune majore desfăşurate de Seul şi Washington, care au început joi la doar 25 km sud de graniţa intercoreeană, a declarat pentru AFP analistul Cheong Seong de la Centrul de studii nord-coreene al Institutului Sejong.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cum crede Josep Borrell, cel mai înalt diplomat UE, că va intra Rusia în negocieri cu Ucraina

Publicat

in

Cel mai înalt diplomat al Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat luni că nu este „optimist” cu privire la modul în care se va desfăşura conflictul dintre Rusia şi Ucraina în această vară, relatează CNN, citat de news.ro.

Borrell a adăugat că el crede că Rusia va negocia doar dacă va câştiga războiul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend