Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Electroargeș continuă proiectul pentru salvarea copiilor cu malformații cardiace grave

Publicat

in

Partener strategic al Fundației Polisano încă din anul 2019, compania Electroargeș a continuat și anul acesta să sprijine proiectul fundației de mobilizare a unor echipe medicale specializate din străinătate pentru operarea cazurilor limită – neoperabile în România, fără posibilități materiale sau nedecontate prin sistemul de asigurări de sănătate. 50.000 de euro au fost donați de compania din Curtea de Argeș în cadrul misiunii Fundaţiei Polisano din luna octombrie a acestui an. Această misiune umanitară s-a desfășurat în perioada 9-16 octombrie, la Spitalul Sfântul Constantin din Braşov, cu participarea unei echipe de 12 cadre medicale din Marea Britanie, sprijinită de echipa medicală locală. Au fost operaţi 9 copii cu malformaţii cardiace congenitale, cu vârste cuprinse între 6 luni şi 4 ani. Intervențiile au fost un succes, iar toți copiii operați pe inimă în cadrul acestei misiuni din luna octombrie au fost externați.

Electroargeș s-a implicat înca din anul 2019 în proiectul „Inimi sănătoase pentru copii”, tot printr-o sponsorizare de 50.000 euro, destinată misiunii operatorii din primăvara anului 2019, realizată cu participarea unei echipe medicale din Marea Britanie. Fundația Polisano are ca misiune spijinirea copiilor cu malformaţii cardiace congenitale astfel încât aceștia să beneficieze de operaţii. La Polisano ajung mulți copii din familii defavorizate, iar media unei sesiuni operatorii este de 50.000 de euro, din care sunt operate până la 12 cazuri. Din 2015, Fundaţia a oferit accesul gratuit la aceste intervenţii salvatoare pentru peste 300 copii.

Suntem onorați că avem privilegiul de a fi parteneri în acest proiect formidabil al Fundației Polisano, un proiect pe termen lung pentru noi”, declară Adrian Ionescu, Membru în Consiliul de Administrație Electroargeș.

Copiii care sunt operaţi prin intermediul nostru suferă de boli cardiace grave, care le pun viaţa în pericol. Mai mult, ei provin din familii defavorizate, pentru care costurile asociate acestor intervenţii ar fi insurmontabile. Sprijinind aceşti copii prin aportul unor companii inimoase precum Electroargeş contribuim la integrarea lor în societate, cu şanse egale faţă de alţi copii, mai norocoşi decât ei”, declară Cătălina Costache, Director Executiv Fundația Polisano.

În România, 1 copil din 100 se naște cu o malformație cardiacă și doar 2 centre publice efectuează intervenții pe cord pentru copii, ceea ce înseamnă că mai puțin de un sfert din intervențiile necesare sunt realizate anual. Prin programul inițiat de Fundația Polisano și spijinit de Electroargeș, sunt mobilizate echipe medicale specializate din străinătate, pentru operarea cazurilor limită.

Înființată în anul 1971, compania Electroargeș este unul dintre cele mai cunoscute mărci românești cu tradiție. Compania este specializată în producția de aparate electrocasnice, aparate de uz gospodăresc, aparate profesionale pentru dotări hoteliere și industriale, unelte electrice portabile, dispozitive, scule și truse de scule și echipamente auto. De asemenea, Electroargeș a dezvoltat o serie de colaborări pentru execuția de repere, subansamble și produse, pentru mai multe companii din țară și străinătate.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut anunțul! Acești angajați își vor primi banii de salarii. ‘Cei responsabili pentru situația asta ar trebui să răspundă’

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Florin Spătaru, a anunțat că bugetele majorității operatorilor economici cu capital de stat din industria de apărare au fost deblocate, astfel încât plățile salariale aferente nucleului industriei de apărare să poată fi realizate până la sfârșitul anului.

Potrivit unui comunicat al ME, ministrul de resort, Florin Spătaru, a avut o întrevedere cu membrii Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică (ASIAA) pentru a găsi soluţii la problemele urgente ale acestui sector industrial. Cel mai important aspect ridicat în cadrul întâlnirii a fost neaprobarea de la începutul anului a bugetelor de venituri şi cheltuieli a majorităţii operatorilor economici din portofoliul Ministerului Economiei, fapt ce a dus la zero investiţii şi, mai grav, la imposibilitatea plăţii salariilor.

„Am decis ca, imediat după întâlnirea cu liderii sindicatelor, să semnez aprobarea bugetelor care erau blocate fără niciun motiv întemeiat, de la începutul acestui an. Nu putem cere performanţă de la oameni care nu-şi primesc nici măcar salariile. Fără bugete aprobate, banii pentru nucleu, adică banii prevăzuţi prin lege pentru personalul din industria naţională de apărare, nu puteau să ajungă la oameni. Astfel de situaţii nu sunt admisibile şi cei responsabili pentru situaţia asta ar trebui să răspundă. Anul 2021 este primul an din istoria acestui minister când în industria de apărare s-au făcut ZERO investiţii. A fost cu adevărat un an negru pentru industria naţională de apărare”, a spus ministrul Economiei.

Florin Spătaru a subliniat că industria naţională de apărare reprezintă un capitol important din noul program de guvernare şi a anunţat că, în urma analizării capabilităţilor acesteia, va propune Guvernului un plan investiţional strategic.

Totodată, acesta a adăugat că va demara discuţii cu MApN pentru a identifica noi oportunităţi de colaborare.

„Industria de apărare din România este supusă unor provocări şi probleme stringente, în această perioadă, fără precedent. Finanţarea acestui sector lăsat până acum în eşalonul doi este esenţială, dacă ne dorim o industrie de apărare competitivă şi performantă”, a susţinut şeful de la Economie.

La rândul lor, liderii sindicatelor au subliniat necesitatea unei strategii de atragere de forţă de muncă tânără şi specializată în industrie, precum şi crearea unei grile de salarizare, în conformitate cu condiţiile speciale de muncă.

„Veniturile din industria de apărare trebuie corelate cu oportunităţile de dezvoltare pe care aceste companii le pot oferi tinerilor, astfel încât aceştia să fie motivaţi să rămână şi să se specializeze pe domeniile lor de activitate”, este de părere ministrul.

De asemenea, întâlnirea a evidenţiat necesitatea unui cadru legislativ special dedicat industriei de apărare. În plus, Florin Spătaru s-a pronunţat în favoarea unui plan sustenabil de atragere de comenzi din partea statului român.

„Avem nevoie de o schimbare de atitudine în relaţiile parteneriale şi o mai strânsă colaborare între companiile româneşti din industria de apărare şi instituţiile statului român care beneficiază de aceste produse”, a afirmat ministrul Economiei, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘ | Accident grav în Pitești

Publicat

in

De

Pompierii au intervenit, in urma cu putin timp, la un accident rutier în Pitești, zona Craiovei cu victimă un pieton. Victima este un bărbat in varsta de 81 de ani găsit cu funcții vitale, este conștient și transportat la spital de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un bărbat de 24 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Calea Craiovei, din direcția Centru către Bradu, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a accidentat un bărbat de 81 de ani, din Pitești, care se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la spital de către echipajele medicale, cu diagnostic preliminar de traumatism cranio-cerebral.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend