Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EI NE ÎNVAȚĂ COPIII! 9 profesori cu note sub 2 la TITULARIZARE în Argeş – 12 au luat nota 10 – VEZI DETALII

Publicat

in

Rezultatele de la examenul de Titularizare 2022 au fost publicate astăzi, la 10:00, la sediile inspectoratelor școlare și pe platforma dedicată concursului. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, astăzi, 19 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv mâine, 20 iulie, până la ora 12:00.

Conform datelor oficiale, în Argeş, s-au înscris 851 de candidaţi pe 47 de posturi disponibile.

Cadre didactice de nota 10

În județul Argeș, 12 profesori care au susţinut examenul au obţinut nota maximă, nu mai puţin de 10 dintre aceştia fiind educatoare. Aceștia sunt:

 • Baicea Elena Adelina (Piteşti)
 • Cremenescu Florina Alina (Topoloveni)
 • Diaconescu Antoaneta Elena (Piteşti)
 • Dima Daniela (Piteşti)
 • Epure Cristina Claudia (Piteşti)
 • Iosub Luisa Mihaela  (Câmpulung)
 • Lău Liliana Florentina (Rucăr)
 • Maria Simona Ioana (Piteşti)
 • Rosu Adriana (Domneşti)
 • Tarcău Ramona Florina (Piteşti)
 • Arte Vizuale – Ciucu Anamaria Alexandra (Albeştii De Argeş)
 • Învăţământ Primar – Enache Andreea Oana (Câmpulung)

Cadre didactice corigente la Titularizare

Potrivit rezultatelor afișate pe site-ul ISJ Argeș, zeci de aspiranți la catedră care şi-au dorit să ajungă profesori și să dea lecţii copiilor sau să îi evalueze, nu au fost în stare să ia nici măcar nota5. 9 dintre candidați la un post de profesor au luat chiar note sub 2. Cea mai mică notă, respectiv 1.30, a fost obținută de doi candidaţi, unul la educaţie fizică, celălalt la psihopedagogie specială, urmaţi îndeaproape de un candidat la un post de profesor de fizică, notat cu 1,45 pentru lucrarea de la Titularizare. 

REZULTATE COMPLETE AICI

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Politologul Theodor Paleologu: ‘Cred că în mintea doamnei Pelosi este că nu poți fi mereu la cheremul Chinei. Este încă un spațiu pe glob unde tensiunea este extremă’

Publicat

in

De

Theodor Paleologu, eseist, istoric, diplomat, om politic și președintele Fundației Paleologu, a vorbit despre tensiunile dintre China și Taiwan, amplificate de vizita la Taipei a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

„În 1997 s-a dus în Taiwan Newt Gingrich, care era ce este Pelosi acum. Contextul era diferit. China își dorea relații bune cu SUA. Sigur că nu au fost deloc mulțumiți, au fost luări de poziție. Totuși nu au fost demonstrația de forță de acum.

Nu este surprinzător ce s-a întâmplat. Cred că în mintea doamnei Pelosi este că nu poți fi mereu la cheremul Chinei. Însă, uite, că peste tot în lume sunt norii grei. Este încă un spațiu pe glob unde tensiunea este extremă. Avem Ucraina, avem China și Taiwan, unul dintre punctele cele mai fierbinți”, consideră Theodor Paleologu.

Acesta a avertizat că în acest context internațional dificil România se remarcă printr-o criză gravă de leadership:

„E o stare de nesiguranță, de anxietate foarte mare. Tocmai acum se vede ce nivel jos de leadership avem. Am avea nevoie de niște minți luminate în fruntea statului român și nu e cazul. Unul nu e mai răsărit. Este dramatică această criză de leadership în fruntea statului român”, conform b1tv.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vești bune pentru această categorie de bugetari! Compensația pentru chirie poate fi folosită pentru plata creditului ipotecar

Publicat

in

De

Executivul consideră însă că măsura trebuie să se aplice doar doar contractelor de vânzare – cumpărare încheiate ulterior intrării în vigoare a eventualei noi legi.

De ce este important: Militarii și polițiștii pot folosi compensația lunară primită pentru chirie în scopul achitării ratelor pentru cumpărarea unei locuințe, potrivit unui proiect de lege promulgat în 2018 de președintele Iohannis.

Noua facilitate a fost propusă recent de PNL și UDMR inițial doar pentru judecători, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii asistenţi, însă senatorii au decis să propună și ca personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor de pe lângă acestea, care îndeplinește condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie, să o poată folosi pentru plata ratelor bancare pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv.

Guvernul a transmis Parlamentul că este de acord inclusiv cu acest amendament, dar cu condiția completării proiectului cu un text tranzitoriu din care să rezulte expres că acesta nu se aplică contractelor de vânzare – cumpărare încheiate anterior intrării noii legi în vigoare, conform profit.ro.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Parlament și promulgat de șeful statului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend