Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Efectul “oglindă” din apelurile video și intervențiile estetice al generațiilor Millennials și Z

Publicat

in

A vorbi despre medicina estetică de la distanță, fără a vedea, este un exercițiu dificil. Din acest motiv, Congresul SIME (Societatea Italiană de Medicină Estetică) s-a desfăşurat la Roma, cu toate măsurile de precauție impuse de Covid-19, scrie Il Sole 24 Ore. Dintre concluzii: tinerii Millennials, generația născută între începutul anilor 80 și mijlocul anilor 90, au fost mereu atenți la aspectul estetic, însă acum creşte şi generația Z, cu fete sub 30 de ani, care au o abordare complet diferită a esteticii. «Fenomenul a fost definit „chipul fetei bogate” de chirurgul plastic englez Dirk Kremer – continuă Bartoletti – și constă în dorința de a etala cu mândrie buzele umflate și pomeții pronunțați.

Trei zile, cât a durat congresul, medicii și experții din sector au discutat toate noutățile medicinii estetice, un sector care, în ciuda pandemiei, a cunoscut o creștere exponențială.

„Am amânat această întâlnire din mai până în iulie – explică profesorul Emanuele Bartoletti, președintele SIME – și trebuie să precizez că au fost multe adeziuni, chiar și din partea colegilor străini”.

Medicina estetică s-a dovedit a fi o supapă pentru toate persoanele care au stat închise în casă și care, în timpul apelurilor prin zoom, și-au observat şi mai mult defectele chipului. Statele Unite au denumit acest fenomen „zoom boom”: conform ASPS (Societatea Americană a Chirurgilor Plastici) în lunile lockdown-ului, a existat o creștere cu 64% a cererilor de tratamente de medicină estetică.

Italia nu s-a disociat nici ea de această tendință și înregistrează o creștere similară. Cele mai solicitate tratamente? Umpluturi în zona labială (+ 42%), zona zigomatică (+ 29%), umplerea şanţurilor nazolabiale (+28%) cu distincție de sex și grupa de vârstă.

  • Cum poate fi limitat fenomenul «rich girl face»

Tinerii Millennials, generația născută între începutul anilor 80 și mijlocul anilor 90, au fost mereu atenți la aspectul estetic, însă acum creşte şi generația Z, cu fete sub 30 de ani, care au o abordare complet diferită a esteticii. «Fenomenul a fost definit „chipul fetei bogate” de chirurgul plastic englez Dirk Kremer – continuă Bartoletti – și constă în dorința de a etala cu mândrie buzele umflate și pomeții pronunțați. Utilizarea botoxului și a acidului hialuronic devine un fel de status simbol : sunt bogată și îmi permit aceste tratamente.

Un fenomen sociologic care dezvăluie fragilitatea tinerilor care încearcă să-și creeze propria identitate imitând miturile social media. În aceste cazuri, medicul estetician trebuie să intervină, descurajându-l pe pacient și recomandându-i tratamentul cel mai potrivit în funcție de nevoile reale ”.

  • La descoperirea Liquid Lifting

Este o procedură neinvazivă care constă în umplerea anumitor zone ale feței cu un filler pe bază de acid hialuronic sau hidroxiapatită de calciu, pentru a restabili tensiunea ligamentelor zigomatice sau mandibulare care se relaxează odată cu îmbătrânirea. Intrând în detaliu, se creşte volumul osos, cu scopul de a umple și ridica o eventuală „pungă golită” – cum ar fi de exemplu pîn zona pomeților, sau în cea a maxilarului – sau se intervine asupra acelei părți care se află în fața urechii, unde există o structură importantă, fascia parotidă, care, dacă este umplută și umflată ușor, duce în spate toate țesuturile părții intermediare a feței, cea a obrazului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO| Premierul Belgiei țipă la belgienii nevaccinați: ‘Este inacceptabil! A pune în pericol alte persoane este un drept pe care nimeni nu îl poate avea’

Publicat

in

De

Premierul belgian Alexander De Croo şi-a înăsprit atitudinea vineri împotriva persoanelor care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, ceea ce împiedică – potrivit lui – generalizarea relaxării restricţiilor în toată ţara, potrivit AFP.

“Această epidemie este pe cale să devină o epidemie a oamenilor nevaccinaţi, ceea ce este inacceptabil! A pune în pericol alte persoane este un drept pe care nimeni nu îl poate avea”, a afirmat liderul liberal flamand.

El s-a exprimat astfel la încheierea unei reuniuni cu şefi ai executivelor entităţilor federale (regiuni, comunităţi), care au făcut constatarea existenţei unor “importante disparităţi regionale în ratele de vaccinare”, ceea ce interzice în acest stadiu măsuri de relaxare comune în toată Belgia.

Începând de la 1 octombrie, portul măştii nu va fi obligatoriu teoretic în magazine, cafenele şi restaurante, rămânând totuşi impus în mijloacele de transport în comun, în gări, aeroporturi şi instituţii sanitare.

Dar regiunea Bruxelles (cele 19 comune ale capitalei) va ignora această posibilitate de relaxare pentru că rata de vaccinare completă a adulţilor nu este decât de 64%, mult inferioară mediei naţionale (84%).

“Vom menţine portul măştii dincolo de ceea ce prevede reglementarea federală”, a anunţat preşedintele acestei regiuni, Rudi Vervoort.

Pentru a accede la unele locuri închise (restaurante, cluburi sportive etc), capitala vrea să impună instituirea de la 1 octombrie a “COVID Safe Ticket”, permis sanitar belgian care probează o vaccinare completă sau un test negativ recent.

Aplicarea măsurii se anunţă mai puţin sistematică în celelalte două regiuni, Flandra (nord) şi Walonia (sud).

“Vaccinarea este singura soluţie pentru a încerca să eradicăm progresiv virusul”, a declarat preşedintele Waloniei, fostul premier Elio Di Rupo. Incidenţa virusului este “în uşoară creştere” în această regiune francofonă, informează Agerpres.ro.

La nivel naţional, autorităţile au înregistrat între 1 ianuarie şi 8 august “19.723 de spitalizări de pacienţi afectaţi de COVID-19” şi aproape 98% dintre ei nu erau vaccinaţi. “2,1% erau total vaccinaţi”, au indicat într-un comunicat serviciile premierului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Județul în care spitalul de boli infecțioase e aproape plin cu pacienţi cu COVID-19: 99% dintre ei sunt nevaccinaţi

Publicat

in

De

Spitalul de Boli infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi este aproape plin cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, medicii de la această unitate sanitară arătând că există o “presiune foarte mare”, iar cazurile internate sunt forme medii şi severe. În condiţiile în care cei mai mulţi dintre pacienţi sunt nevaccinaţi şi în contextul în care spitalul mai are doar câteva locuri libere, medicii fac din nou apel la populaţie să se vaccineze şi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

“Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sf. Parascheva este în stare de funcţionare la capacitate maximă. Corpul medical şi infrastructura spitalului sunt supuse unei presiuni foarte mari. Ceea ce am preconizat, vis-a-vis de evoluţia pandemică, este pe punctul de a deveni realitate. (…) Toţi pacienţii, indiferent de sectorul unde sunt îngrijiţi, au nevoie de suport maximal din punctul de vedere al oxigenoterapiei fiind în proporţie de peste 99% nevaccinaţi. În momentul de faţă, spitalul dispune de 5 locuri de terapie intensivă şi doar 10 locuri în cadrul pavilioanelor spitalului”, a transmis, vineri, managerul unităţii medicale ieşene, medicul Florin Roşu.

Conform acestuia, şi celelalte spitale suport COVID au început să interneze pacienţi care nu mai pot fi primiţi în Spitalul de Boli Infecţioase.

“Am detaşat specialişti către spitalele suport, astfel încât pacienţii să aibă parte de cea mai calificată îngrijire”, a precizat medicul.

El a făcut din nou apel la vaccinare şi la respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului, despre care spune că au fost “măsuri bagatelizate în ultima perioadă”.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi îngrijeşte la nivelul tuturor pavilioanelor pacienţi cu patologia COVID-19 cu forme medii spre severe, iar în cele două secţii de terapie intensivă se află exclusiv pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care au forme severe şi critice ale bolii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend