Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Editura Basilica: Studii și articole despre Biserica Ortodoxa Română în afara granițelor țării

Publicat

in

„Biserica Ortodoxa Română ca promotoare a identității eclesiale, culturale și etnice a românilor din afara României” se intitulează volumul de studii și articole publicat recent la Editura Basilica.

Lucrarea adună texte semnate de Patriarhul României și lucrări ale mai multor teologi, între care: Pr. Liviu Stan, Pr. Dumitru Gh. Radu, Pr. Nicolae V. Dură, Pr. Ioan Dură, Pr. Mircea Păcurariu, Pr. Ioan Moldoveanu, Pr. Viorel Ioniță, Gheorghe Verzea ș.a.

Volumul este deschis prin mesajul Patriarhului Daniel intitulat „Patriarhia Română binecuvântează şi susţine comuniunea românilor de pretutindeni”, text semnat cu ocazia aniversării a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române în Anul omagial al pastorației românilor din afara României.

„Grija pastorală şi atenția specială manifestată de Patriarhia Română faţă de comunitățile ortodoxe româneşti din afara graniţelor ţării s-a concretizat prin înfiinţarea de numeroase parohii şi a unor eparhii noi, pentru a răspunde nevoilor spirituale multiple ale credincioşilor români ortodocşi din Basarabia (Republica Moldova), Serbia, Bulgaria, Ungaria, Europa Centrală şi de Nord, Europa Occidentală şi Meridională, cele două Americi, Australia şi Noua Zeelandă, dar şi prin înfiinţarea unor reprezentanțe şi comunități ortodoxe româneşti în: Ţara Sfântă, Muntele Athos, Orientul Mijlociu, Cipru, Turcia, Africa de Sud, Japonia”, subliniază PF Daniel.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Decizii ale Guvernului: carantina de noapte pentru nevaccinați a fost eliminată! La mall, nevaccinații vor merge doar cu test

Publicat

in

De

Decizii de ultimă oră ale Guvernului Nicolae Ciucă! Șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a anunțat, miercuri dimineața, o relaxare a restricțiilor impuse pe timp de pandemie.

Urmează să fie eliminată carantina de noapte pentru nevaccinați. Mai mult, aceștia vor putea merge și la mall, însă doar cu test.

Programul magazinelor se va prelungi până la ora 22:00.

Totodată, de Crăciun și Revelion, nu vor exista restricții.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Kaufland și Lidl, chemați la ANPC: ‘Scopul nostru este ca drepturile consumatorilor să fie respectate’

Publicat

in

De

Reprezentanții Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și Metro au fost chemați, marți, la discuții cu conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Aceștia au răspuns unei invitații transmise de șeful ANPC, Mihai Culeafă.

Motivul întâlnirii?  Decizia invitării la discuţii a reprezentanţilor marilor magazine a fost luată de preşedintele ANPC în urma neregulilor majore constatate de comisarii instituţiei în timpul verificărilor recente realizate de comisarii instituţiei în mai multe lanţuri de mari magazine, se precizează într-un comunicat de presă.

Discuţia a avut ca temă principală calitatea produselor şi consumatorul român, fiind dezbătute, de asemenea, şi subiecte legate de promoţii şi modul în care sunt ele derulate, de curăţenia în magazine sau raportul comercial dintre marile lanţuri de desfacere cu amănuntul şi consumator”, se precizează în comunicatul ANPC.

Putem fi parteneri cu operatorii economici doar dacă respectă consumatorul, altfel manifestăm toleranţă zero pentru abaterile de la lege pe care le constatăm. Am afirmat de multe ori acest lucru şi ne vom asigura că se întâmplă, menţinând un nivel constant al controalelor, aşa cum i-am obişnuit pe cetăţeni, în ultima vreme. Scopul nostru este ca drepturile consumatorilor să fie respectate aşa cum prevede legea nu doar la noi, ci în toate ţările Uniunii Europene”, a declarat Mihai Culeafă.

Vezi și

Veste bună! Se fac noi plăți către fermierii români. Când vor intra banii în conturi

Să fie de la USR pentru USR! Primarul USR a semnat un contract prin atribuire directă pentru consilierul județean USR

Polițiștii au oprit robinetul cu bani din amenzi: ‘Suntem sătui până peste cap de restricții. Niciun polițist din țară nu cred că are vreo fantezie ascunsă să aplice amenzi la mască sau certificat verde prin localuri’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend