Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EDITORIALUL ZILEI – Episodul “Dragnea”

Avatar

Publicat

in

După un fost şef de partid şi premier condamnat în instanţă, PSD-ul îşi adaugă la vitrina de trofee şi un preşedinte executiv. Este o performanţă pe care alte partide – la fel de bogate în “resurse umane” de acest tip – n-au atins-o. Încă.

Acelaşi partid înregistrează şi o altă performanţă: după ce a condus cu alai de susţinători de top un parlamentar urmărit penal la Parchet (vi-l amintiţi pe Bivolaru, luptătorul?) şi după ce s-au pozat avându-l în mijlocul lor pe fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, cercetat şi el penal pentru deturnare de fonduri, iată că avem o nouă premieră: un membru de vază al partidului, proaspăt condamnat (cu suspendare!) nu este lăsat să demisioneze, nici din partid şi nici din funcţia de partid, pe motiv că n-a fost condamnat pentru o faptă de corupţie. Fiind, deci, bun de păstrat.

Episodul “Dragnea” va face să curgă cerneală şi va irosi peliculă şi bandă magnetică, prin caracteristicile sale speciale. Şi totul va pleca de la faptul că este în centrul primei anchete a DNA dedicată fraudelor electorale. Alegerile sunt fraudate de când s-a reintrodus votul democratic, uneori în mod grosolan (a se vedea “alegerile” lui Băsescu de către votanţii de la Paris sau de către cei din Gara de Nord) dar niciodată, până la Referendumul din 2012, procurorii nu s-au deranjat să deschidă dosare. N-ar fi făcut-o, probabil, nici atunci dacă n-ar fi primit semnalele “europene” că Uniunea Europeană şi principalele guverne (dar, mai ales, cel american) n-au văzut cu ochi buni suspendarea grăbită a unui preşedinte pe care se bazaseră şi care le făcuse servicii importante. A fost, probabil, ultima ispravă a “eroului anticorupţie” (cel puţin aşa îl vedea un ţuţăr de presă care i-a dedicat şi o carte plină de limbi catifelate) Daniel Morar, cel care a blocat, practic, toate anchetele pe care avea să le redeschisă ulterior Codruţa Kovesi. Hărţuirea sătenilor va rămâne, probabil, în analele anchetelor de gen, prin declaraţiile date pe capota maşinilor cu mâna pe biblie, ea stând la baza intenţiei de implicare a unui responsabil cu rang înalt, care s-a “nimerit” să fie Dragnea. O minimă decenţă juridică ar fi obligat şi la o anchetă similară centrată pe eforturile camarilei băsiste de a împiedica votul, concretizată în apeluri publice aflate sub incidenţa non-votului imperativ, dar pentru asta n-a mai existat voinţa juridică necesară.

Este evident faptul că scoaterea din dispozitivul guvernamental şi de partid a lui Dragnea crează o criză în PSD. Acesta trecuse cu succes de contestările de după alegerile prezidenţiale şi de acuzele de a fi gestionat deficitar candidatura lui Ponta, iar statu-quo-ul păruse să se instaleze odată cu eliminarea lui Geoană şi Vanghelie şi cu cenuşa pusă în capul “candidatului” Şova. Cursa pentru succesiune se redeschide acum, chiar dacă se mai fac nişte piruete emoţionale în jurul rămânerii lui Dragnea în structurile de conducere, la vedere. Cred că, în mod logic, PSD nu va risca o astfel de manevră care îi va ridica în cap nu doar Opoziţia (care nu va rata ocazia), dar şi o parte din liderii proprii care nu acceptă o derogare flagrantă de la propriile principii, trâmbiţate cu râvnă. Dragnea va rămâne, o vreme, în cărţi (ca şi Năstase) după care se va renunţa la serviciile lui în mod tacit.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nelu Tătaru: Nu e conducere militară, nu există aşa ceva

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat ce se întâmplă cu DSP Bucureşti, după ce mai multe televiziuni și chiar agenții de presă au anunțat că va fi preluată de o conducere militară. 

„Nu e conducere militară, nu există aşa ceva. Ionel Oprea este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi pensionar militar. Nu facem ca la Suceava, unde am trimis conducere militară. Coordonarea DSP-urilor era la Horaţiu Moldovan. Am scos de acolo DSP Bucureşti, cel mai mare DSP din ţară, şi l-am pus coordonator pe Ionel Oprea. Acolo sunt 250 de oameni, plus 90 detaşaţi, care trebuie puşi la treabă. Şi directorul de la Direcţia Asistenţă Medicală, dr. Nica, se va ocupa şi el efectiv. El face evaluarea, care este în curs.

Publicitate

Am trecut DSP Bucureşti în atribuţiile domnului secretar de stat Oprea. Acolo erau probleme mari, a fost şi acel focar de COVID, laboratoarele care făceau teste nu erau plătite. Va continua evaluarea! Rămâne conducerea actuală, dar sub conducerea dlui secretar de stat Ionel Oprea„, a declarat Nelu Tătaru în exclusivitate pentru DC NEWS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

Avatar

Publicat

in

De

Cătălin Moroşanu a precizat că va intra în competiţia electorală pentru Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi la rugămintea preşedintelui organizaţiei judeţene a PNL, senatorul George Stângă, de care îl leagă o prietenie de pe vremea când amândoi făceau parte din structurile centrale de conducere ale tineretului liberal.

Cătălin Moroşanu, originar din Iaşi, a precizat că încă este consilier judeţean din partea PNL la Iaşi, dar în cel mai scurt timp va avea un nou act de identitate cu mutaţie în Galaţi, oraş în care urmează în prezent cursurile pentru un master în geopolitică la Universitatea Dunărea de Jos.

Publicitate

Acesta a mai spus că a ales să candideze pentru un mandat de consilier judeţean la CJ Galaţi, pentru că la CJ Iaşi nu a găsit sprijinul necesar implementării proiectului său de suflet- dezvoltarea sportului de masă la nivel judeţean.

„Trebuie să-mi demonstrez valoarea undeva. Am ales judeţul Galaţi. Eu am făcut performanţă pentru România, cred că am reprezentat tricolorul la cel mai înalt nivel şi consider, cu performanţa mea, cu experienţa mea, că pot veni în Galaţi să fac acelaşi lucru. Proiectul meu este unul pentru sportul de masă, pentru copiii noştri, o educaţie sportivă care trebuie implementată la nivel judeţean. E foarte important să explicăm părinţilor că fiecare copil trebuie să facă sport. Un copil care face sport de la o vârstă fragedă ştie ce înseamnă concurenţa, înfrângerea, victoria şi uite aşa reuşim să creştem o naţie puternică şi competitivă de la vârstă fragedă”, a spus Cătălin Moroşanu.

Cătălin Moroşau are 36 de ani, s-a născut la Cotnari (Iaşi), este absolvent al Faculăţii de Drept şi este membru PNL din 2012, aflându-se la al doilea mandat de consilier judeţean din partea PNL Iaşi. Totodată, Cătălin Moroşanu este în prezent vicepreşedinte al PNL Iaşi, prim-vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal şi secretar general regional pe NE Moldovei în cadrul Biroului Executiv al PNL.

Citește și:

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend