Conecteaza-te cu noi

OPINII

EDITORIALUL ZILEI – Base, un produs politic expirat

Avatar

Publicat

in

Interesul manifestat faţă de prezenţa fostului preşedinte Băsescu în studioul Realităţii TV, unde s-a confruntat cu un pluton de execuţie media fără gloanţe, îmi seamănă cu cel din bâlciurile copilăriei faţă de Femeia cu Barbă sau Omul cu Cap de Bou. Pe zi ce trece şi pe măsură ce dă tot mai des cu bâta aserţiunilor sale în balta disputelor publice, Traian Băsescu pierde şi bruma de respect pe care o mai păstrase în minţile unor naivi, rămăşiţe ale celor care l-au purtat de două ori, cu inconştienţă, spre cea mai înaltă dregătorie în stat. Cum a câştigat, de fapt, de două ori alegerile, se cam ştie, dar rămâne ideea că vreo 5 milioane de votanţi au crezut în el. Le-a fluturat pe la nas discursurile anti-sistem care erau, de fapt, discursuri anti-adversari politici, el fiind în integralitatea sa un membru al sistemului – lucru care s-a văzut clar atunci când şapte milioane de români au decis că e timpul să se debaraseze de el şi de gaşca coruptă pe care a protejat-o şi a promovat-o.

N-a mai rămas, practic, nimic, din ceea ce parcă a fi un lider hotărât să facă să funcţioneze statul de drept. Acest lucru s-a întâmplat, practic, fără voia şi în ciuda lui, la fel ca şi “eliberarea” Justiţiei care a început să-şi manifeste independenţa pe fondul tragerii la răspundere a camarilei care s-a îmbogăţit pe seama crizei şi a austerităţii dedicată celor care-i suportau rigorile.

Publicitate

Ieşit din funcţie, Băsescu iese treptat şi din politică. Vehiculul de avarie pe care şi l-a creat a rămas în pană şi echipajul îl părăseşte în grabă. Mişcarea Populară e istorie înainte de a fi apucat să o scrie. Cu preşedinta la puşcărie, aceasta nu mai are ce să adune în jurul său. Iar fostul său partid, antagonizat, nu mai vrea să audă de el. Ce politică mai poate să facă în aceste condiţii o persoană a cărei doctrină personală a fost interesul propriu? Poate doar PSD-ul să-i mai întindă un os de ros, în amintirea eredităţii comune. Altminteri, Băsescu rămâne un singuratic luptător de circ, un soi de Zampano, care rupe lanţuri ruginite în faţa unui public plictisit.

Rămâne, însă, de neînţeles orbirea unei întregi naţii căreia i-au trebuit zece ani să realizeze că “împăratul” e gol-goluţ.

Traian Băsescu este un produs politic expirat, între nenumărate altele cu termenul de garanţie depăşit. El nici măcar un termen de garanţie n-a avut şi normal ar fi ca pentru modul în care a irosit speranţele unei întregi naţii să plătească, cel puţin în măsura în care el i-a făcut pe alţii să plătească pentru antagonismul pe care l-au manifestat faţă de el şi pentru avertismentele neluate în seamă.

Câteodată îmi vine să-i scriu numele cu “b” mic, cum făceam după ce ne izbăvisem de un alt personaj provindenţial care, însă, a lăsat măcar ceva în urma lui…

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Apus de Soare la Prefectură, Răsărit de Soare la CJ ? Proastă piesă de teatru, proastă regie !

Avatar

Publicat

in

Aproape permanent, in articolele sau emisiunile mele, cand vorbeam de Emanuel Soare nu mă feream să spun ca este PREFECTUL LU` COVID. Mulți, inclusiv postaci liberali, o luau ca pe o jignire și nu ezitau să-mi arunce tot felul de zoaie-n cap. Chiar daca, uneori, explicam că semantica limbii române îmi dădea tot dreptul să spun adevarul, că Emanuel Soare a fost prefectul lui Covid sau PREFECTUL LU` COVID, puțini au ințeles sensul acestei sintagme. Cred ca până și Emanuel Soare a înțeles asta dar… doar atât. Și nu din vina lui. Observați că deja vorbesc la trecut de prefectul Soare, asta pentru că el și-a dat demisia – atenție, nu a fost demis – într-un apus timpuriu, ratând o șansă extraordinară: aceea de a ramane in filele de istorie (scrisa sau nescrisa), pentru mult timp de-aici inainte, drept prefectul care in timpul marii pandemii de coronavirus din anii `20 ai secolului XXI, a avut curajul să lupte eroic cu virusul nenorocit, limitand proportiile unui dezastru anunțat pompieristic de presa acelor vremuri.

Dar nu, Emanuel Soare a preferat sa abandoneze lupta stiind bine ca în multe situații cheie a gresit ( împins mai mult și de interesele altora) și, in loc să se împotrivească unor decizii politice, a ales să plece de pe linia întâi a campului de bătălie din postura de rege, pentru a deveni soldatul cu bastonul in raniță pe un cu totul alt gen de camp de bătălie, unul care nu are de-a face cu interesul comunitații și pe care doar politicul dictează.

Publicitate

Personal, ca om de presă, in ciuda a ceea ce au crezut mulți, am avut o relație bună cu Emanuel Soare, PREFECTUL LU` COVID. Chiar am crezut, la un moment dat, că orgoliul lui va decima ordinele, sugestiile, restrictiile si chiar amenințările venite politic de mai sus, dinspre București sau sediul PNL Argeș și că va lupta, nu doar pentru procentele partidului, ci doar pentru argeșeni contra coronavirsusului, ca va fi PREFECTUL LU` COVID și nu prefectul PNL. Într-o ultimă discuție amicală, avand in față demisia pe care urma să o depună, chiar îi recomandam să nu facă acest pas și să continue în Prefectură. Desigur, eu nu sunt Miuțescu, Vela, Tătaru sau BPJ ori BPN al PNL, aceiași care, de altfel, l-au cam dirijat pe Emanuel Soare demonstrand ceea ce prea puțini știu: că prefectul unui județ este un fel de unealtă în slujba intereselor politice.

Dar, în fine, a apus Soare in prefectură, ratând șansa memorabilă de a ramâne pentru mult timp de-aci înainte, drept PREFECTUL LU` COVID, omul care in timpul marii pandemii de coronavirus din anii `20 ai secolului XXI a condus destinele județului Argeș. Fostul prefect va candida la CJ Argeș, că doar așa este scenariul prost al celor de la PNL care, se vede treaba, nu l-au citit de Barbu Ștefănescu Delavrancea. Sau poate ca da, dar ei vor să continue celebra piesă de teatru cu o alta , actualizată de PNL Argeș: RĂSĂRIT DE SOARE. Vom avea parte, așadar, de un răsărit de Soare, unul normal, dinspre est, dar care, vai, vai, ar toate șansele fie un eșec. Sau un semi eșec, pentru că de răsărit va rasari, dar nu va străluci. Deh, așa se întîmplă într-o piesă de teatru scrisă, regizată și pusă in scenă cît se poate de prost….

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

S-a trezit ghiolbanu PSD să ceară demisia prefectului! Georgescule, vezi sa nu-ți dea nevasta iar un bobârnac!

Avatar

Publicat

in

Ăsta e Argeșul, fraților ! Județul in care orgoliile și frustrările politice nu pot fi înlocuite, măcar acum, în perioada asta de criză dură, cu un compromis in interesul argeșenilor, cu un armistițiu și un front comun impotriva coronavirusului. O dovadă clară ne-o dă deputatul PSD Nicolae Georgescu, un ghiolban politic. Aaa, nu știați că nenea ăsta e deputatul vostru ? Nici noi nu știam până acum un an cand am aflat din presă că nevasta lui, angajata la stat în administrația PSD, i-a interzis sa fuga din PSD la Pro România. Acum, nenea asta, in plină criza în județul focar de COVID, in loc sa vina cu propuneri de limitare a prăpădului medical, vine cu solutia supremă prin care, de maine, Argesul va scapa definitiv de COVID: demisia prefectului de Argeș. Băh, esti prost? Doar atât poți ? Nu zic, sa demisioneze prefectul, dar vino si cu altceva in completare, domnule Georgescu. De exemplu sună primarii PSD din orase sa puna politia locala la treaba si sa intensifice controalele, cere și demisia primarilor care au ignorat multe dintre masurile impuse de guvern si prefect privind limitarea raspandirii COVID și care ar trebui sa se aleaga cu niscaiva dosare penale… Nu poza in ghiolban politic, spune-i primarului Georgescu de la Mioveni sa nu mai facă poliție politica cu proprii cetateni sau ălora de la Curtea de Argeș și Campulung să inchida naiba parcurile de joacă aglomerate si să stopeze evenimentele cu multi participanti fara masca. La fel, spune-le primarilor de la țară să nu mai prosteasca lumea cu inexistența pericolului COVID aratandu-le poze cu Iohannis fara masca. Sau, hai, că ți-e greu să faci toate astea fara acordul nevestei, dar macar fii barbat politic si sună-i pe Manzana, bondarul dominant al PSD și pe Manu, tăunele suprem al CJ, și arată-le ce te doare pe tine de soarta județului și roagă-i să lase orgoliile deoparte si solicitati o consultare comuna a tuturor primarilor, a șefilor de instituții din județ fără ține cont de culoarea politică. Așezași-vă, fraților, pesedisti, penelisti, pmp-isti si ce oți mai fi și gășiți urgent soluții pentru județul ăsta că e COVID-ul călare pe noi. Da, Georogescule, ghiolban politic tipic PSD, ia fă tu lucrul ăsta, arată că îți pasă de toți argeșenii nu de procentele partidului și, abia tunci, ai putea cere si demisia unui prefect…. Hai să te vedem, ghiolbane , ești în stare de așa ceva ?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend