Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

editiadedimineata.ro: Cea mai mare statuie a lui Iisus din Europa de Est este în România

Publicat

in

Pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, a fost ridicată în anul 2011 cea mai mare statuie a lui Iisus din Europa de Est. Denumită Inima Lui Iisus, statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri și e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de euro a fost plătit din donații strânse de primăria din comuna Lupeni și de patronul fabricii de brânzeturi Gordon din județul Harghita. În interiorul statuii se află scări metalice, în spirală, pe care puteți urca până în capul acesteia, priveliștea fiind minunată de sus.

Citeste mai mult pe editiadedimineata.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Aparatură COVID – donată de Danemarca pentru ajutorarea pacienţilor români

Publicat

in

De

Un număr de 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID, ajutor oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, au ajuns sâmbătă la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că, până sâmbătă seara, va fi clar unde va merge această aparatură, donată de Danemarca statului român, pentru gestionarea cazurilor COVID.

“Sprijinul care a venit din partea Danemarcei este exact pe componentele de care avem nevoie – concentratoarele ne cresc numărul paturilor cu oxigen. Cu siguranţă, până în seara asta o să se ştie unde pleacă donaţia respectivă, deci nu va sta în depozit. Ventilatoarele de transport vor veni în sprijinul nostru pentru transport, dar ele pot fi folosite temporar şi în Unităţile de Primiri Urgenţe. Astfel de dotări ne ajută să creştem capacitatea de management al pacienţilor respectivi”, a declarat Raed Arafat, informează Agerpres.

Alături de el la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani a fost prezent şi ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Soren Jensen.

“În situaţiile de dezastru ne adaptăm şi acceptăm anumite devieri. Altfel, dacă vrem ca totul să funcţioneze pe situaţia de normalitate înseamnă că noi nu ştim în ce situaţie ne aflăm. (…) Orice soluţie care creşte capacitatea de a elibera pacienţii din Unităţile de Primiri Urgenţe, pentru a putea să le preluăm către secţii de ATI sau secţii cu oxigen, acest lucru trebuie să fie făcut”, a arătat şeful DSU.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Interimatele de la ministerele foștilor miniștri USR nu expiră – anunță Cîțu: ‘Este un nou calendar, deci ceea ce era înainte nu mai este valabil’

Publicat

in

De

Prim-ministrul interimar, Florin Cîțu, spune că interimatele de la ministerele care au fost ocupate de membri ai USR nu mai sunt pe punctul de a expira pentru că după demiterea guvernului „este un nou calendar, deci ceea ce era înainte nu mai este valabil”.

„Am întrebat și eu, se pare că după ce a fost demis guvernul, este un nou calendar, deci ceea ce era înainte nu mai este valabil”, a spus prim-ministrul interimar.

Întrebat dacă vor prelua secretarii de stat atribuțiile miniștrilor, Cîțu a spus că „după ce a fost demis guvernul este alt calendar. Nu mai este calendarul inițial”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend