Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Echipa Swansa City se califică în finala play-off-ului pentru promovarea în prima ligă a campionatului de fotbal al Angliei

Publicat

in

Echipa Swansa City s-a calificat în finala play-off-ului pentru promovarea în prima ligă a campionatului de fotbal al Angliei, după ce a reuşit să se impună cu scorul general de 2-1 în faţa formaţiei Barnsley, într-o partidă disputată sâmbătă.

Învingătoare cu 1-0 în deplasare, în meciul tur, Swansea a remizat pe Libery Stadium, în faţa a 3.000 de spectatori, în manşa secundă a duelului cu Barnsley (1-1) din semifinalele play-off-ului, rezultatul fiindu-le suficient galezilor pentru a accede în finala care va avea loc în data de 29 mai, pe stadionul Wembley din Londra.

Swansea City se va lupta pentru promovare cu formaţia Brentford, care nu a mai evoluat în elita fotbalului englez de trei sferturi de secol, iar anul trecut a fost învinsă de Fulham în finala play-off-ului (1-2), scrie Agerpres.ro.

Brentford a învins sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia Bournemouth, în faţa căreia se înclinase la limită în meciul tur (0-1)

Rezultate înregistrate sâmbătă în semifinalele play-off-ului pentru promovarea în Premier League

Brentford – Bournemouth 3-1 (în tur 0-1)

Au marcat: Ivan Toney (16 – penalty), Vitaly Janelt (50), Marcus Forss (81), respectiv Arnaut Danjuma (5).

Bournemouth a evoluat în zece jucători din minutul 28, după eliminarea lui Chris Mepham.

Swansea City – Barnsley 1-1 (în tur 1-0)

Au marcat: Matt Grimes (39), respectiv Cauley Woodrow (71)

Câştigătoarea finalei play-off-ului se va alătura echipelor Norwich City şi Watford, primele două clasate în Championship, care au obţinut promovarea directă în prima ligă engleză.

Fulham, West Browmich Albion şi Sheffield United vor evolua din sezonul viitor în liga secundă, după ce s-au clasat pe ultimele trei locuri din Premier League.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

INS: Reține atenția nivelul ridicat al ratei șomajului în rândul tinerilor, de 19,6%. În plus, apariția noii tulpini de coronavirus ar putea complica lucrurile.

Publicat

in

De

Rata şomajului în luna octombrie 2021 a înregistrat aceeași valoare ca și în luna precedentă (5,3%), au transmis vineri oficialii Institutului Național de Statistică, dar numărul șomerilor este mai mare față de luna anterioară. Numărul şomerilor din luna octombrie a fost de 438.000 persoane, în creștere cu 2.000 de persoane față de luna precedentă. Reține în continuare atenția nivelul ridicat al ratei șomajului în rândul tinerilor (15-24 ani) de 19,6%. În plus, apariția noii tulpini de coronavirus ar putea complica lucrurile.

Există o serie de incertitudini privind perspectivele pieței muncii, se arată într-un raport al BRD, destinat investitorilor. Aceștia evocă posibilitatea de noi restricții persistente de distanțare socială sau cerere redusă pe fondul reapariției pandemiei, de lipsa de calificări care poate complica răspunsul la noile provocări, cum ar fi revoluția digitală/tranziția verde. De asemenea, asistăm la schimbarea continuă a mixului de ocupații și priorități ale angajaților declanșată de pandemia, dar și schimbările generaționale, spun autorii raportului citat. În plus,modul în care va arăta piața muncii va depinde și de viitoarele canale/coordonate de consolidare fiscală și capacitatea Guvernului de a aplica măsurile din Planul Național de Redresare și Reziliență ca și de perturbările fluxurilor de migrație și recurgerea tot mai mare la lucrătorii străini.

Dealtfel, boardul BNR a abordat problemele pieței muncii în cea mai recentă ședință de politică monetară, aceștia arătând că evoluțiile au rămas relativ favorabile în primele două luni ale trimestrului III, dar că s-au resimțit influențele acutizării unor probleme de aprovizionare și ale scumpirii energiei, precum și ale incertitudinilor sporite legate de situația epidemiologică. ”Astfel, efectivul salariaților din economie s-a mărit mai temperat decât în prima parte a anului, depășind ușor nivelul pre-pandemie, dar nu și vârful istoric atins în decembrie 2019. Totodată, după scăderea progresivă din semestrul I, rata șomajului BIM a înregistrat mici creșteri în iulie și august, și s-a redus din nou în septembrie la 5,0 % – nivel similar celui din iunie -, rămânând astfel vizibil superioară valorilor din perioada pre-pandemie, care s-a caracterizat însă printr-un grad ridicat de încordare a pieței muncii”, au subliniat mai mulți membri ai Consiliului.

Cei 9 membri ai boardului au sesizat și relativa stagnare a ratei locurilor de muncă vacante în primul semestru al anului, ”reflectând o capacitate relativ redusă a economiei de a crea locuri de muncă, probabil inclusiv pe fondul avansării procesului de automatizare și digitalizare”

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia susține că a arestat 3 spioni ucraineni, dintre care unul plănuia un atac cu bombă

Publicat

in

De

Rusia a arestat 3 persoane despre care spune că ar fi spioni ucraineni, iar unul dintre aceștia este acuzat că plănuia un atac cu bombă, transmite Interfax care citează Serviciu Federal de Securitate.

Anunțul vine pe fondul tensiunilor tot mai mari de la granița dintre Ucraina și Rusia care și-a comasat trupele și a început exercițiile militare, stârnind și reacția oficialilor NATO.

Ceilalți doi spioni sunt acuzați de culegerea de informații secrete și strategice, precizează Interfax citată de Reuters.

Săptămâna trecută, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus că Ucraina a dejucat un complot care ar fi vizat răsturnarea guvernului său și care ar fi urmat să fie lansat miercuri. Rusia a negat orice implicare.

Premierul ucrainean, Denis Shmigal, a afirmat însă, miercuri, într-o declarație pentru Reuters că în mod cert Moscova este în spatele acestui complot. “Avem informații secrete care demonstrează intențiile (de a da o lovitură de stat- n.red)”, a declarat premierul Shmigal, aflat la Bruxelles, pentru discuții cu oficialii UE.

Premierul Ucrainei a adăugat că serviciile de informații au detectat activități ale unor ”puteri străine” menite să influențeze opoziția de la Kiev cu scopul de a naște revoltă populară și de a îndepărta guvernul.

“Din câte înțeleg, au existat influențe externe pentru a provoca proteste la Kiev, pentru a le face să fie tot mai puternice. Serviciul nostru secret investighează cazul”, a mai spus premierul.

Relațiile dintre cele două părți au continuat să se deterioreze după anexarea forțată a Crimeei în 2014 și după ce rușii au sprijinit forțele separatiste din regiunea estică a Ucrainei, într-un război care, potrivit Kievului, ar fi dus la uciderea a 14.000 de oameni.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend