Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Echipa românească de robotică în vizită la Consulatul General al României la Chicago

Publicat

in

Bucuroși să avem drept oaspeți, la Consulatul General al României la Chicago, astazi, 14 iulie 2021, echipa de robotică  ,,Autovortex”.  care va reprezenta România la Campionatul Internațional de Robotică ”Chicago Robotics Invitational” competiție ce va avea loc în metropola Chicago, la Francis W. Parker School – 330 W. Webster, IL 60614, în perioada 16-17 iulie a.c.Echipa României este formată din 17 membri și este antrenată de dl profesor Panea Ionuț Valentin. Suntem convinși că vor reprezenta la nivel de excelență școala românească de robotică și le urăm mult noroc în competiția cu celelalte echipe paricipante la acest campionat. Hai România, scrie pe pagina de socializare Consulatul General al României la Chicago.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Pentagonul anunță un exercițiu naval NATO în Marea Mediterană / Rusia anunță și ea exerciții de amploare

Publicat

in

De

Pentagonul a anunțat vineri lansarea unui exercițiu naval de amploare NATO în Mediterana, luni, cu participarea portavionului american USS Harry Truman, în plină tensiune cu Rusia, care a anunțat ea însăși manevre navale în același timp, potrivit AFP.

„Neptune Strike 22 va dura până pe 4 februarie și are scopul de a demonstra capacitatea NATO de a integra forța de atac maritimă sofisticată a unui grup aeropurtat în sprijinul eforturilor de descurajare și apărare ale Alianței”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Kirby a dat asigurări că acest exercițiu se pregătește din 2020 și că nu are nimic de-a face cu tensiunile actuale din jurul Ucrainei, deși „Neptune Strike 2022” nu se afla pe lista exercițiilor planificate în 2022 publicată pe 14 decembrie de NATO pe site-ul său.

„Exercițiul în sine nu este conceput pentru a contracara genul de scenarii care ar putea apărea în jurul Ucrainei”, a spus el. „Este într-adevăr un exercițiu naval al NATO (…) menit să testeze o gamă largă de capabilități navale pe care dorim să fim siguri că le vom consolida în continuare”, a anunțat Kirby.

Rusia a anunțat joi exerciții navale complete. Peste 140 de nave de război și aproximativ 10.000 de soldați vor lua parte în lunile ianuarie și februarie la aceste exerciții desfășurate în Atlantic, Arctica, Pacific sau Mediterana.

Kirby a recunoscut că situația tensionată cu Rusia a stârnit discuții cu aliații cu privire la desfășurarea acestui exercițiu naval. „După discuții cu aliații noștri NATO, s-a decis să mergem mai departe”, a spus el.

USS Harry Truman și grupul său aeropurtat se află în Marea Mediterană de la jumătatea lunii decembrie.

Portavionul urma să se alăture zonei de operațiuni a comandamentului central (Centcom) dar ministrul american al Apărării Lloyd Austin a decis la sfârșitul lunii decembrie să-l țină în Mediterana pentru a-i „liniști” pe europeni în fața fricțiunilor cu Rusia.

Fără a menționa tensiunile din jurul Ucrainei, unde Kievul și aliații săi occidentali acuză Moscova că a adunat 100.000 de soldați la granițele țării în așteptarea unei posibile invazii, Pentagonul a subliniat că această schimbare a rutei „reflecta necesitatea unei prezențe continue în Europa”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Dr. Octavian Jurma, despre varianta Omicron: ‘O versiune cu 50% mai infecțioasă produce de 11x mai multe decese decât una cu 50% mai letală’

Publicat

in

De

Doctorul Octavian Jurma atrage atenția în privința valului 5 Omicron, despre care spune că ar putea aduce mai multe decese decât valul 4 Delta.

Jurma susține că o versiune cu 50% mai infecțioasă produce de 11% mai multe decese decât o variantă cu 50% mai letală.

„De ce trebuie sa fim extrem de prudenti in a considera o versiune cu 50% mai putin letala o veste buna chiar daca aflam in acelasi timp ca este cu 500% mai infectioasa?

Pentru ca o versiunea cu 50% mai infectioasa produce de 11x mai multe decese decat una cu 50% mai letala.
Asadar o versiune mult mai contagioasa dar mai putin letala poate inseamna o veste buna individual, insa este o veste proasta pentru populatie si pentru sistemul public de sanatate. Iar colapsul sistemului de sanatate este o veste proasta pentru oricine are individual nevoie de spital.

Intr-o tara ulta-individualista ca Romania cu un guvern semi-negationist si ultra-relaxat, o versiune mult mai infectioasa este o veste foarte proasta pentru populatie.

Datele din Europa confirma ca valul Omicron poate produce mai putine decese si internari la ATI, insa internarile au crescut vertiginos chiar si in tarile mult mai bine vaccinate ca Romania si pun o presiune uriasa pe sisteme de sanatate mult mai performante.

Un alt aspect este numarul mare de infectari si internari in randul copiilor.

Scolile nu sunt simple focare, sunt noduri de retea care conecteaza grupuri sociale care nu au alte conexiuni intre ele. Chiar si familii care lucreaza in izolare de acasa si nu au nici contact social direct cu lumea exterioara, se pot infecta prin intermediul copiilor obligati sa mearga fizic in scoli infestate de COVID-19.

Din punct de vedere al spitalizarilor, Omicron este pentru copii si tineri o varianta mai periculoasa decat Delta, chiar daca din fericire nu este si mai letala.

Asadar faptul ca lasam virusul sa circule nestingherit si sa produca de doua ori mai multe cazuri decat Delta o sa ne produca mari probleme atat pe termen scurt cat si pe termen lung datorita long-covid.

Esecul adoptarii certificatului verde si implict esecul campaniei de vaccinare nu trebuia rasplatit cu relaxare dar nici pedepsit cu „vaccinarea mioritica” (infectare obligatorie in masa)

Vad ca multi au inceput sa creada politicieni care anunta acum sfarsitul pandemiei chiar inainte de a trece valul 5.

Toate aceste mesaje descurajeaza si mai mult vaccinarea de care avem nevoie sa imblanzim varianta Omicron, care e doar cu 25% mai putin severa nativ decat Delta.

Sa nu uitam totusi ca aceiasi politicieni ne-au mai anuntat odata ca s-a terminat pandemia dupa valul 3-Alpha doar ca sa fie luati prin surprindere de valul 4-Delta.

Pandemia se va termina doar daca virusul se va plictisi de noi si va pleca sau daca ne vom plictisi noi de virus si ne vom vaccina.

Pana atunci, asa cum se vede, in Romania fiecare val care teoretic a terminat pandemia, a fost urmat practic de un val si mai periculos.”, spune Jurma.

May be an image of text that says 'IMPACTUL POTENTIAL AL NOILOR VARIANTE DUPA 1 LUNA 50% mai letal 1.5x mai multe decese 50% mai contagios 11.4x mai multe decese Total Û fatality Daca mortalitatea e mai mare cu 50% 50% 80k 60k Total deaths o cazuri in plus 1.0k fatality 50% 800 20k IFR=0,97% 600 317 decese in plus 400 more deaths Day 10 200 Day2 source: USA Today IFR= 0.65% Day Daca infectiozitatea e ransmission mare 0=3.75 deaths 5.0k 643,921cazuri in plus 50% 4.0k 643,921 3.0k 4,185 decese plus 2.0k R0=2.5 Day1 4,185 Day source: USA Today deaths Day'

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend