Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Echipa românească de robotică în vizită la Consulatul General al României la Chicago

Publicat

in

Bucuroși să avem drept oaspeți, la Consulatul General al României la Chicago, astazi, 14 iulie 2021, echipa de robotică  ,,Autovortex”.  care va reprezenta România la Campionatul Internațional de Robotică ”Chicago Robotics Invitational” competiție ce va avea loc în metropola Chicago, la Francis W. Parker School – 330 W. Webster, IL 60614, în perioada 16-17 iulie a.c.Echipa României este formată din 17 membri și este antrenată de dl profesor Panea Ionuț Valentin. Suntem convinși că vor reprezenta la nivel de excelență școala românească de robotică și le urăm mult noroc în competiția cu celelalte echipe paricipante la acest campionat. Hai România, scrie pe pagina de socializare Consulatul General al României la Chicago.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ucrainenii își trădează țara pe capete: peste 1600 de trădători, reținuți de autorități; acceptau între 5-10 mii de grivne

Publicat

in

De

Trădătorii Ucrainei sunt de acord să coopereze cu rușii doar pentru 5-10 mii de grivne ucrainene, informează agenția de știri Unian, care îl citează pe prim-ministrul adjunct al afacerilor interne Evgheni Yenin. Transformat în lei asta e aproximativ între 653 lei și 1.307 lei, conform cursului BNR.

De la începutul războiului din Ucraina, au fost reținute peste 1600 de persoane, care sunt probabil implicate în activități de sabotaj.

„Timp de 164 de zile de la războiul de pe teritoriul Ucrainei, aproximativ o sută de DRG-uri au fost expuse și peste 1600 de persoane au fost reținute, probabil implicate în activități de sabotaj”, a spus oficialul ucrainean.

Potrivit lui Yenin, trădătorii sunt de acord să coopereze cu rușii pentru 5-10 mii de grivne. Contra cost, trădătorii oferă informații despre locația pozițiilor forțelor armate ale Ucrainei, punctele de control și, de asemenea, informează cu privire la locurile de sosire a rachetelor.

Ei riscă 15 ani de închisoare.

Anterior, SBU (serviciul de informații a Ucrainei) a expus dealerii care vindeau pașapoarte ucrainene sabotorilor ruși. Costul unui pașaport fals a fost de 4 mii de dolari.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Salariile programatorilor s-au triplat în numai zece ani: media a dublă față de salariul mediu în România

Publicat

in

De

Salariul mediu în sectorul serviciilor informatice a ajuns la circa 9.200 de lei net (cca. 1.900 de euro) în luna mai a anului 2022, fiind de aproape trei ori mai mare decât în urmă cu un deceniu, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Creşterea numărului de investitori în centre de servicii IT, nevoia tot mai mare de digitalizare, dar şi deficitul de programatori sunt printre principalii factori care au condus la o majorare accelerată a salariilor în acest sector, scrie Mediafax.

Cu o medie de aproape 2.000 de euro net pe lună, programatorii sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din economie şi au lăsat mult în urmă, ca nivel al remuneraţiei, bancherii, cei care, înainte de criza financiară din 2008-2009 dominau clasamentul salariilor mari. În prezent, un programator câştigă echivalentul a 2,3 salarii medii pe economie şi a 6 salarii minime la nivel naţional.

Efectivul de angajaţi din sectorul IT&C a crescut de la circa 100.000 la peste 220.000 de persoane în ultimii zece ani, iar importanţa sectorului a crescut de la an la an, ajungând să reprezinte 6,4% din PIB în 2021. Cei mai mulţi angajaţi din sectorul IT&C lucrează în Bucureşti, aproape 100.000, jumătate din efectivul total de salariaţi din acest domeniu, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Alături de Capitală, Clujul, Timişoara, Iaşiul şi Braşovul sunt oraşele cu cele mai numeroase comunităţi de IT-işti, concentrând împreună aproape 80% din efectivul total de oameni din acest sector.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend