Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Echipa feminină de handbal Minaur Baia Mare a pierdut primul meci amical al verii

Publicat

in

Echipa feminină de handbal a CS Minaur a suținut vineri după-amiază primul meci de pregătire din această vară, la Debrecen, cu echipa din localitate, participantă în cupele europene, informează site-ul oficial al clubului, anunță Mediafax.

Partida a avut loc imediat după încheierea stagiului de pregătire centralizată de la Hajdunanas, început luni de CS Minaur. A fost primul meci pe banca tehnică pentru noul cuplu de antrenori, Raul Fotonea – Daniel Apostu. După acest meci, delegația băimăreană a revenit acasă.

Minaur a jucat bine în prima parte a meciului, a condus de mai multe ori, apoi a fost egalată, iar de la 11-11 (min. 19) Debrecen a avut un final mai bun de repriză. Și în partea a doua băimărencele au încercat să se mențină în meci (19-18, min. 41, 27-25, min. 54), apoi au ratat un atac și gazdele s-au desprins decisiv, reușind să se impună cu 31-27.

CS Minaur: Cristina Enache (9 intervenții), Amra Panzic (9 intervenții, a apărat și un 7m) – Cristina Laslo 8 (4 din 7m), Ana Maria Tănasie 5, Yaroslava Burlachenko 3, Alexandra Severin 2, Aleksandra Zych 2, Eva Kerekes 2, Angela Cioca 1, Karoline de Souza 1, Bianca Țîrle 1, Andreea Popa 1, Anca Polocoșer 1.

Nu au făcut deplasarea: Elena Utkina (nu a primit viza), Elaine Gomes (a fost în pregătiri cu naționala Braziliei și așteaptă, la rândul ei, viza), Asuka Fujita (prezentă cu naționala Japoniei la Jocurile Olimpice), Jelena Lavko (în proces de recuperare după operația la ligamente), Oana Borș (în refacere, după o ușoară accidentare suferită la lotul național U19).

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Candidatul PSD la o primărie susține că a fost bătut cu biciul de fratele edilului liberal după ce i-a filmat casele cu drona

Publicat

in

De

Fratele edilului liberal din comuna sibiană Brădeni, Liviu Modoi, este acuzat că l-a lovit cu biciul pe candidatul PSD la alegerile locale din 9 iunie, Dan Braga, după ce social-democratul a mers cu o dronă să filmeze proprietățile părinților și fratelui primarului, scrie Ora de Sibiu.

Scandal în comuna Brădeni din județul SibiuFoto: Captura video

Scandalul a avut loc duminică, după ce Dan Braga, candidatul PSD la primăria comunei, a filmat cu drona casele părinților și a fratelui actualului primar PNL, Liviu Modoi, fără să le ceară acordul.

Braga susține că el și fotograful angajat pentru filmarea cu drona au fost loviți cu biciul de către fratele primarului.

„În timp ce îmi lansam video-ul de lansare cu un coleg de la Sibiu, la poartă la mine a venit familia primarului Liviu Modoi, împreună cu fratele lui și cu doi consăteni. Ne-au chemat la poartă și de aici a început tot scandalul. Au început să mă lovească pe mine și pe colegul meu cu biciul, să ne adreseze injurii, amenințări cu moartea și insistau să treacă peste polițiști ca să ne bată”, a declarat Dan Braga, candidatul PSD la Primăria Brădeni într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, unde prezintă și imagini de la incident, surprinse de o cameră de supraveghere.

Edilul susține că nu a fost prezent la confruntare, precizând că fratele său a fost provocat și l-a lovit cu biciul doar pe fotograf.

,„Duminică a fost un târg de animale la Brădeni, unde era toată lumea. Dan Braga a adus un băiat să îl filmeze pentru campanie. Au ridicat drona deasupra casei părinților și a fratelui meu din satul Țeline. Nu știu de ce au filmat curtea lor. Soția fratelui meu l-a sunat să vină acasă că cineva filmează de o jumătate de oră curtea. Ei filmau de la distanță, din capul satului. Fratele meu a sunat la poliție și a mers la Brădeni, la poartă la Braga. A întrebat dacă e normal să i se filmeze în curte, după care, provocat și nervos, i-a dat două bice celui care filma”, a spus Liviu Modoi.

Poliția a deschis dosar penal

„Poliția Orașului Agnita au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv amenințare. „La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, prin apel 112, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au fost solicitați să intervină în localitatea Brădeni, pentru aplanarea unui scandal între patru persoane. La locul incidentului, polițiștii au constatat că doi localnici ar fi intrat într-un conflict cu alți doi bărbați, pe motiv că unul dintre aceștia din urmă ar fi utilizat o dronă pentru a filma localitatea Brădeni, fără a solicita acordul locuitorilor ale căror imobile și curți fuseseră filmate.

Discuțiile contradictorii dintre cele patru persoane au degenerat în acte de violență și amenințări, fără a necesita intervenție medicală la momentul producerii incidentului. Drona utilizată nu necesită autorizare. În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv amenințare.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita, în vederea stabilirii situației de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Walter, potrivit Ora de Sibiu.

Citeste mai mult

NATIONAL

Plângere la DNA pe numele ministrului Dezvoltării: i se impută un prejudiciu de 500.000 de lei

Publicat

in

De

Senatorul USR Irineu Darău a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu, acuzând că cei doi au încălcat legea timp de 11 ani şi au adus Râşnovului un prejudiciu de jumătate de million de lei, informează News.ro.

Senatorul Irineu Darău a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie pentru un prejudiciu de minimum 500.000 lei adus Râşnovului de către naşul Adrian-Ioan Veştea şi finul Liviu Cătălin Butnariu, care – în mod ilegal şi cu ocolirea Consiliului Local – au favorizat vreme de 11 ani o societate care transporta turişti fără să achite niciun leu oraşului pentru folosinţa drumului public, se precizează într-un comunicat oficial. În urma depunerii denunţului, cazul a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”Denunţul depus împotriva binomului naş-fin care a folosit domeniul oraşului şi bugetul Râşnovului în interes propriu vizează „săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată, fiind îndeplinite elementele constitutive ale acestei infracţiuni: dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art 13^2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1 Cod Penal”, arată senatorul.

”Îi invit pe domnul ministru Veştea şi pe actualul primar să explice cetăţenilor cum a existat şi cum a continuat acel protocol nelegal şi păgubos pentru comunitate. Sub titulatura de “transport sezonier de agrement”, consider că Veştea şi Butnariu au încălcat legislaţia şi au comis abuzuri în serviciu contra intereselor publice în formă continuată. Aceştia nu au aprobat ruta/traseul, programul sezonier/zilnic/orar şi nu au concesionat serviciul conform legislaţiei, creând un prejudiciu de cel puţin 500.000 lei UAT Râşnov”, declară Irineu Darău.

Cere verificarea ambilor oficiali

Acesta consideră că trebuie verificată suspiciunea că fostul primar Veştea şi actualul primar Butnariu au obţinut foloase necuvenite în urma folosirii ilegale a domeniului public ca urmare a încheierii protocolului nelegal între UAT Râşnov şi firma SC Transilvania Train SRL.

”De asemenea, prin plângerea penală, Irineu Darău solicită verificarea eventualelor foloase materiale directe sau indirecte obţinute din reclamele afişate pe trenuleţele respective care promovau Restaurant Promenada, în ciuda prevederilor exprese prin care transportatorului îi era interzisă reclama şi publicitatea.

Potrivit senatorului, ”Promenada Sisi SRL, firma aferentă Restaurantului Promenada, are în structura acţionariatului următoarele persoane: Ungureanu Constantin, Liviu Călin Butnariu (actualul primar al Râşnovului) şi Fugaroiu Nicolae (socrul fostului primar Adrian-Ioan Veştea).“

”La data de 16.09.2010, Primăria Râşnov, condusă atunci de Adrian-Ioan Veştea, a încheiat un protocol de colaborare cu SC Transilvania Train SRL, având ca obiect: “colaborarea în vederea desfăşurării de transport de agrement pe raza oraşului Râşnov, prin folosirea unui vehicul rutier pentru transport turistic şi de agrement”, protocol prin care s-a dat acces gratuit pentru o perioadă de un an, pe un drum care aparţine domeniului public al UAT Râşnov, drum închis pentru alte vehicule. Mai exact, SC Transilvania Train SRL a avut drept de folosinţă exclusivă asupra drumului în cauză. La data de 16.09.2010, Primăria Râşnov a emis un aviz de funcţionare privind mijlocul de transport destinat activităţii specificate în cadrul protocolului de colaborare anterior menţionat. Ulterior, prin nu mai puţin de 7 acte adiţionale netrecute prin Consiliul Local, protocolul de colaborare a fost prelungit de Primăria Râşnov, inclusiv în mandatul de primar al lui Liviu Călin Butnariu, până la data de 31.12.2021”, spune reprezentantul USR.

Irineu Darău mai afirmă că ”nici protocolul de colaborare, nici anexele ulterioare nu au făcut obiectul unei decizii de hotărâre de consiliu local, fiind semnate exclusiv prin voinţa celor doi primari şi a aparatului administrativ al UAT Râşnov, încălcând astfel prevederile legale în vigoare în momentul comiterii faptelor”.

*Protocolul şi anexele se regăsesc într-un răspuns târziu al Primăriei Râşnov către cabinetul senatorial. Protocolul menţionat nu are niciun temei legal. Veştea şi Butnariu au ignorat faptul că dreptul de proprietate publică este exercitat conform legii de către Consiliul Local. Încălcând legea, protocolul nu a fost trecut prin Consiliul Local şi nu a adus niciun folos financiar comunităţii râşnovene, în vreme ce operatorul privat a obţinut monopol şi profituri cumulate de peste 8 milioane RON”, arată parlamentarul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend