Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ecaterina Andronescu cere Uniunii salarii europene pentru români

Avatar

Publicat

in

ecaterina andronescu

Senatorul Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, s-a aflat vineri, la Pitești, alături de colega sa, europarlamentarul Viorica Dăncilă, pentru a-și arăta sprijinul pe care îl acordă candidatului Alianței PSD-UNPR-PC, Florin Tecău, la președinția Consiliului Județean Argeș.

“Am venit de multe ori în acest județ de care mă simt foarte apropiată. Argeșul este județul în care funcționează Uzina Dacia, o companie cu care ne putem mândri cu toții, care asigură un număr impresionant de locuri de muncă. Este un sentiment de mândrie când vezi că nemții și francezii, cetățeni ai unor țări cu industrie extrem de bine poziționată, stau la coadă să cumpere Duster.

Îl susțin pe Florin Tecău la președinția Consiliului Județean Argeș, pentru a da continuitate activității administrative. Nu exclud nici experiența sa ca inspector școlar, sunt convinsă că în acest fel va acorda o  atenție deosebită educației. Așa cum îl știu, profesionist și determinat, va face toate eforturile pentru a nu lăsa nimic neterminat. Toate acestea, dar și multe altele, sunt suficiente argumente care mă determină să îl susțin pe domnul Tecău la președinția Consiliului Județean Argeș”, a precizat Ecaterina Andronescu.

De cealată parte, din postura de candidat aflat pe locul al doilea în lista comună PSD-PC-UNPR pentru un post în Parlamentul European, senatorul Ecarerina Andornescu a prezentat că unul dintre proiectele pe care dorește să le promoveze este creșterea veniturilor românilor prin echilibrarea salariului și ajutoarelor sociale la media europeană.

“Vreau să obținem un venit minim garantat pentru toți cetățenii Romaniei, similar cu nivelul altor țări din Uniunea Europeană, pentru ca România să nu devină o țară de categoria a doua. Uniunea Europeană nu poate exista fără o armonizare a salariilor și veniturilor tuturor cetățenilor, altfel va exista mereu o migrație a popoarelor sărace către zonele bogate. Este în interesul Uniunii Europene ca nivelul de trai să fie crescut ca o soluție de echilibru, iar această soluție de echilibru care trebuie găsită la nivelul Uniunii Europene este în beneficiul ambelor părți. Astfel, nu va mai exista acest proces de migrație blamat de unii cetățeni europeni, a rromilor și a altor categorii sărace. și în societatea românească se observă din păcate un mare deyechilibru între masele sociale, unii sunt foarte bogați, iar alții extrem de săraci,” a afirmat Ecaterina Andronescu.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a afirmat că moțiunea de cenzură a PNL care ar urma să fie dezbătută în jurul datei de 20 mai, cu câteva zile înainte de alegerile europarlamentare din 25 mai, nu are șanse să treacă.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

OMS: Numărul deceselor provocate de Covid-19 ar putea atinge foarte curând nivelul de 100.000 pe săptămână, la nivel mondial

Avatar

Publicat

in

De

Expertul în urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan a  transmis, luni, că Numărul deceselor care au drept cauză Covid-19 ar putea atinge ”foarte curând” nivelul de 100.000 de săptămână, la nivel mondial, faţă de cel de 93.000 raportat săptămâna trecută

Într-un raport epidemiologic prezentat luni în consiliul de administraţie al OMS, acesta a adăugat că în regiunea Americilor au avut loc aproximativ 47% din decesele actuale. În Europa, numărul cazurilor de infectare şi de decese se stabilizează, dar la un nivel ridicat.

”În prezent, situaţia noiastră epidemiologică este dinamică şi inegală, fiind complicată de variante (ale coronavirusului)”, a mai spus Ryan,

Variantele britanică şi sud-africană ale noului coronavirus SARS-CoV, care provoacă maladia COVID-19 şi sunt mai contagioase decât tulpina originală, au fost identificate deja în zeci de ţări, în timp ce mutaţia braziliană este în prezent cercetată, au semnalat luni experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează EFE.
Directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, irlandezul Mike Ryan, a declarat în intervenţia sa în faţa Comitetului Executiv că tulpina britanică a fost identificată în 58 de ţări de pe patru continente, iar cea sud-africană în 22 de ţări, potrivit agerpres.ro.

Mike Ryan a precizat că săptămâna trecută a fost raportată o cifră record de 93.000 de morţi de COVID-19 în întreaga lume, exprimându-şi temerea ca săptămâna această numărul morţilor să depăşească 100.000.

Continentul american, unde graficul contagierilor şi al deceselor este în continuare în creştere, concentrează 47 % din numărul total al deceselor, în timp ce în Europa cifrele par să se fi stabilizat, dar rămân totuşi ridicate.

Situaţia epidemiologică actuală „se complică din cauza variantelor (virusului), dar cu toate acestea multe ţări controlează nivelurile de contagiere”, a spus el.

Expertul ONU a subliniat că multe reţele sanitare se confruntă cu „o presiune extremă”, în timp ce sistemele de monitorizare a noilor cazuri „întâmpină dificultăţi pentru a suporta niveluri înalte de infectare”, iar dezinformarea „îngreunează aplicarea măsurilor”.

La rândul său, consilierul ONU pentru COVID-19, Bruce Aylward, a precizat că în cele 42 de zile care s-au scurs de a lansarea campaniilor globale de vaccinare au fost administrate 40 de milioane de doze în 50 de ţări.

Vaccinul cel mai utilizat este cel produs de Pfizer-BioNTech (folosit de 44 de ţări care au demarat campaniile de imunizare), urmat de cel dezvoltat de Moderna (6).

Vaccinul rusesc Sputnik V (produs de laboratoarele Gamaleya) şi cel chinezesc al companiei Sinopharm au fost administrate în trei ţări, iar cele dezvoltate de Sinovac şi de AstraZeneca se administrează în două ţări.

Bruce Aylward a subliniat că vaccinurile de la Moderna şi Pfizer-BioNTech, care folosesc noua tehnologie cu „ARN mesager” prezintă provocări la transportarea lor în ţările în curs de dezvoltare, deoarece necesită seringi speciale şi depozitarea la temperaturi foarte joase.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicii din Wuhan au rupt tăcerea: Ni s-a spus să nu vorbim despre asta

Avatar

Publicat

in

De

Imaginile surprinse de camera ascunsă fac parte dintr-un documentar difuzat de ITV: Outbreak: The Virus That Shook The World.

Deşi medicii ştiau de decesele provocate de coronavirus încă din decembrie 2019, China a informat OMS despre primul deces abia la jumătatea lunii ianuarie 2020.

De asemenea, doctorii din Wuhan susțin că și-au dat seama că virusul trece la oameni, însă șefii spitalelor le-au transmis într-o ședință „să nu spună adevărul”.

Pe lângă asta, autoritățile ştiau de riscul de infectare la sărbătoarea Noului An Chinezesc și cu toate astea au tăcut pentru că voiau „să prezinte o societate armonioasă și prosperă”.

„De fapt, la sfârșitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie, ruda cuiva cunoscut a murit de acest virus. Mulți dintre cei care locuiau cu el au fost, de asemenea, infectați, inclusiv oameni pe care îi cunosc.”, afirmă un medic.

Mărturiile vin pe fondul unei presiuni crescânde asupra Chinei după ce un grup susținut de OMS a declarat luni că Beijingul este prea lent pentru a răspunde la focar, la câteva zile după ce SUA a publicat noi afirmații care sugerează că virusul ar fi putut proveni dintr-un laborator din Wuhan.

„Știam acest că acest virus se transmite de la om la om. Dar când am participat la o ședință la spital, ni s-a spus să nu vorbim despre asta”, conchide doctorul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend