Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ebola reapare în Congo – UNICEF intervine la faţa locului

Publicat

in

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) colaborează cu autorităţile sanitare din Republica Democrată Congo (RDC) după ce un nou caz de Ebola a fost raportat în nord-estul ţării, a transmis organizaţia citată de Xinhua.

Guvernul RDC a confirmat vineri seară că un copil în vârstă de trei ani a murit de Ebola pe 6 octombrie, la Beni, în provincia Nord-Kivu, unul dintre epicentrele ultimului focar de Ebola care s-a încheiat pe 3 mai 2021.
“Personalul UNICEF este deja la faţa locului pentru a răspunde la cea mai recentă resurgenţă a Ebola. Personal suplimentar se va deplasa la Beni în acest weekend pentru a sprijini răspunsul din prima linie prin mobilizarea comunităţii, controlul infecţiilor şi activităţi de decontaminare”, a precizat UNICEF în comunicat.

UNICEF va distribui, printre altele, echipamente medicale, apă, produse de igienă şi echipamente pentru controlul infecţiilor în zonele afectate. Trei camioane încărcate cu echipamente esenţiale urmează să plece duminică spre Beni.

Prin intermediul unor reţele de celule de intervenţie la nivel comunitar, UNICEF va susţine, de asemenea, activităţile de comunicare, monitorizând demersurile pentru prevenirea contaminării şi infecţiile ulterioare, se menţionează în comunicat.

Autorităţile sanitare din RDC au confirmat că un copil în vârstă de trei ani a murit într-un centru medical din Butsili, nu departe de Beni, unde a fost internat cu simptome similare Ebola, la începutul lunii octombrie. Un test GeneXpert efectuat la Goma a confirmat că băiatul de 3 ani era infectat cu Ebola.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri noul caz de Ebola din provincia Nord-Kivu. Directorul regional OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti, a declarat că organizaţia sprijină autorităţile congoleze în ancheta deschisă după apariţia noului caz, conform agenţiei DPA.

Nord-Kivu a fost afectată de focare de Ebola în ultimii ani, “consolidând expertiza locală şi nivelul de conştientizare în cadrul comunităţii şi deschizând calea către un răspuns rapid”, a subliniat Moeti.

Douăsprezece persoane au fost infectate, iar şase persoane au murit în cursul ultimei resurgenţe a Ebola, la începutul acestui an, care a durat aproape trei luni, în zonele Biena, Katwa, Musienene şi Butembo din provincia Nord-Kivu.

Infecţiile cu Ebola conduc de obicei la febră mare şi sângerări interne şi sunt adesea fatale. În 2014 şi 2015, cel mai grav focar de Ebola s-a declanşat în Africa de Vest şi a provocat peste 11.000 de decese.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

​Patronii de restaurante cer Guvernului să prelungească funcționarea localurilor în București

Publicat

in

De

Patronii de restaurante membri ai organuzației HORA solicită, „de urgență”, Guvernului Ciucă, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și prefectului Capitalei, Georgiana Văcaru, să permită prelungirea funcționării localurilor din București în luna decembrie, considerată „cea mai bună lună” pentru sectorul HoReCa, „o gură de aer pentru industria cea mai încercată și afectată financiar”.

Citește mai departe și comentează pe StartupCafe.ro…

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Un deputat din Letonia a fost arestat după ce a pornit o campanie anti-vaccinare. Momentul în care e ridicat de poliție dintr-o benzinărie

Publicat

in

De

Un membru al parlamentului leton, Aldis Gobzems, care s-a remarcat în ultima vreme prin manifestaţiile organizate împotriva vaccinării anti-COVID-19, a fost arestat luni după ce şi-a pus în practică intenţia de a începe o astfel de campanie de protest la nivel naţional, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Gobzems îşi propusese să parcurgă Letonia într-un autobuz de propagandă anti-vaccinistă cu mesaje care să îndemne la interzicerea oricărei vaccinări obligatorii, dar şi cu mesaje împotriva premierului Krisjanis Karins şi preşedintelui Egils Levits.

Deputatul a fost reţinut luni de poliţie la o benzinărie în oraşul Tukums. Imagini distribuite pe reţelele de socializare îl arată cum este urcat încătuşat într-o dubă a poliţiei, în timp ce un mic grup de susţinători ai săi protestează.

El fusese deja exclus de la lucrările parlamentului după ce a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare.

Printre acţiunile sale cele mai controversate s-a evidenţiat publicarea pe reţelele de socializare a unei fotografii proprii cu Steaua lui David pe care numeroşi evrei au fost forţaţi de nazişti să o poarte în timpul Holocaustului. Aldis Gobzems a dorit astfel să protesteze împotriva certificatului de vaccinare, obligatoriu în Letonia pentru accesul în marile centre comerciale, în cinematografe, teatre sau la evenimente publice.

Deputatul leton a convocat până în prezent mai multe manifestaţii anti-vaccinare, la unele participând mii de persoane, într-o ţară ce numără mai puţin de două milioane de locuitori. Următoarea manifestaţie pe care o planificase era programată pe 13 decembrie, pentru aceasta el îndemnându-şi simpatizanţii să ridice o tabără în apropierea palatului prezidenţial din capitala Riga.

Aldis Gobzems, de profesie avocat, a căpătat notorietate după ce a reprezentat la proces familiile victimelor prăbuşirii plafonului unui supermarket în noiembrie 2013, accident soldat cu 54 de morţi.

El a intrat în 2018 în partidul conservator KPV, creat în 2016 şi care o perioadă a susţinut guvernul, dar care în final s-a destrămat din cauza unor conflicte interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend