Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Each species to qualify for financial support amid Covid-19 pandemic

Avatar

Publicat

in

All those active in agriculture and affected by the Covid-19 pandemic will qualify for forms of support that will be posted on the ministry’s website in the coming weeks, Minister of Agriculture and Rural Development Adrian Oros told a news conference on Thursday.

“For state aid amid the Covid-19 pandemic, we have prepared pieces of legislation, both emergency ordinances and government decisions for some species, so that all those active in agriculture and food industry are impacted by these forms of support. We have a separate support scheme for sheep and goats, for pigs, for birds, for dairy and beef cattle, and also for the beekeeping sector. Details of all these schemes will be given in the coming weeks when they are displayed and on the ministry’s website,” Oros said.

Publicitate

Asked about the serious situation in beekeeping, where losses of up to 80% have been reported, Oros said that beekeepers will receive a form of support per bee families this year as well.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Jandarmii harghiteni și salvamontiștii au salvat cinci tinere rătăcite pe munte

Avatar

Publicat

in

De

Jandarmii harghiteni din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu și salvamontiștii din cadrul Salvamont Gheorgheni au căutat și găsit, sâmbătă, 8 august, cinci tinere, cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani, din județul Iași care s-au rătăcit pe munte.

Îîn jurul orei 18:00, prin intermediul Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, jandarmii harghiteni erau anunțați de către o tânără din județul Iași despre faptul că, un grup de cinci fete plecate într-o drumeție pe munte nu mai reușesc să revină pe traseul spre Lacu Roșu, potrivit mediafax.ro.

Publicitate

Citește și: Câți bani făcea pe zi Emi Pian din cămătărie și ce se întâmpla cu cei care nu plăteau la timp

Din primele indicii furnizate a reieșit că acestea s-ar afla în zona Hășmașu Negru, pe traseul turistic marcat cu bulina albastră, la o distanță aproximativă de 8 kilometri de stațiune, în afara traseului montan marcat. Acestea au spus că au fost deviate de la traseu de niște copaci căzuți. Deși le-a fost comunicat să rămână la locul indicat de către ele, cele cinci tinere au ales să se deplaseze în continuare.

La sosirea jandarmilor, tinerele erau plecate, jandarmii verificând împrejurimile Poienei Albe, dar acestea nu au fost găsite. S-a reușit luarea legăturii cu una dintre tinere, care le-a dat indicii noi despre zona unde s-ar afla, jandarmii reușind să le găsească în zona vârfului Hășmașu Mare, la circa 3 kilometri de zona inițială.

Căutarea a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic pe zone întinse și de lăsarea întunericului.

Citește și: Bill Gates, predicții sumbre: Pandemia de COVID-19 ar putea dura până în 2022

Tinerele erau echipate corespunzător și nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind doar speriate, la acțiune fiind prezenți și Salvamont Gheorgheni.

La ora 23:00 tinerele au fost readuse în parcarea unde se afla autoturismul lor, acestea plecând spre locul unde erau cazate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nu doar chinezăriile nu sunt bune: Marea Britanie retrage 741.000 de kituri de testare pentru noul coronavirus produse în Irlanda de Nord

Avatar

Publicat

in

De

Randox Laboratories, producător de echipamente medicale din Irlanda de Nord, este obligată de autorităţile de reglementare a sectorului medical din Marea Britanie să recheme până la 741.000 de kituri de testare pentru noul coronavirus din programul naţional de testare şi de urmărire, ca măsură de precauţie, transmite Reuters.

Pe 15 iulie, guvernul a cerut programului coordonat de Serviciul Naţional de Sănătate (National Health Service – NHS), să nu mai folosească kiturile, din cauza îngrijorărilor că acestea nu respectă standardele de siguranţă necesare.

Publicitate

Citește și: Șantajul dintre două videochatiste s-a terminat în instanță: ‘Știu ce faci, dragă fată norocoasă. Știu unde, știu pe ce site-uri, la ce studio’

Ministerul Sănătăţii a nunţat vineri că autoritatea de reglementare a cerut Randox să retragă toate kiturile de testare de la centrele de testare a noului coronavirus ale NHS, scrie news.ro.

Potrivit ministerului, decizia a fost luată ca măsură de precauţie, chiar dacă riscul pentru siguranţă este mic, iar rezultatele testelor efectuate cu kiturile Randox nu au fost afectate.

Citește și: Poliția și jandarmeria, mobilizare masivă la înmormântarea lui Emi Pian

Randox a precizat că rechemarea este o măsură a autorităţii de reglementare care se aplică numai kiturilor de prelevare a mostrelor în cadrul programului NHS. Compania a precizat că clienţii sau kiturile din sectorul privat nu sunt afectaţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend