Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

E lege! Unde se vor depune, de acum, cererile de moștenire

Avatar

Publicat

in

Este lege! Toți cei care au de rezolvat probleme legate de moștenire trebuie să știe acest lucru. Totul este prevăzut într-un proiect de lege adoptat de Senat.

Este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă care se află acum la Camera Deputaţilor.

Potrivit acestuia, toate cererile de moştenire se vor depune la judecător.

Conform avocatnet.ro, la articolul 94, unde se stabileşte competenţa după materie şi valoare a judecătoriilor, proiectul va adăuga la listă:

cererile în materie de moştenire, indiferent de valoare; de altfel, articolul 105, unde se precizează că, la astfel de cereri, competenţa după valoare se determină fără scăderea sarcinilor/datoriilor moşternirii, va fi abrogat; actualmente, astfel de cereri ajung şi la tribunal, dacă valoarea este peste 200.000 de lei; doar cele ce ţin de împărţeala moştenirii sunt şi acum de competenţa judecătoriei, indiferent de valoare;

-cererile privind uzucapiunea, indiferent de valoare;

-cererile în materia fondului funciar, cu excepţia celor date prin lege specială în competenţa altor instanţe.

Proiectul a mai trecut o dată prin Parlament, dar a fost respins de CCR.

Pentru a fi adoptat, trebuie să treacă de Parlament şi de şeful statului.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

ALERTĂ – Conducerea militară la DSP București, după neregulile din ultima perioadă (surse)

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Sănătății a decis să instaleze o conducere militară la Direcția de Sănătate Publică București, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Potrivit sursei citate, generalul Ionel Oprea, cel care a coordonat și Spitalul Județean Suceava, va fi instalat la coordonarea DSP București.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

A murit fostul lider al Partidului Comunist din Vietnam

Avatar

Publicat

in

De

Le Kha Phieu, secretar general al Partidului Comunist din Vietnam între 1997 şi 2001, a murit la vârsta de 89 de ani, vineri dimineaţă la Hanoi, a informat presa de stat, citată de dpa.

Phieu a murit “în urma unei lungi suferinţe”, potrivit mass-media locale.

Publicitate

Născut în 1931 în provincia Thanh Hoa (centru), Phieu a intrat în armata vietnameză în 1946, când francezii au început restabilirea dominaţiei coloniale după Al Doilea Război Mondial.

În cariera sa militară ce a durat până în 1992, el a avut mai multe grade până a devenit general colonel şi apoi şef al
departamentului politic al armatei.

În 1991, el a fost ales membru al Comitetului Central al partidului, înainte de a se alătura în cele din urmă Secretariatului, care este responsabil pentru funcţionarea afacerilor administrative ale partidului comunist, în 1992.

El s-a alăturat Biroului Politic vietnamez, un organism foarte puternic decizional ce prezidează asupra guvernului, în 1994, înainte de a fi ales secretar general al partidului în 1997.

Informaţiile despre funeraliile sale sunt de aşteptat să fie anunţate în curând de către autorităţile naţionale, deşi adunările publice rămân interzise în capitala vietnameză Hanoi din cauza restricţiilor legate de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend