Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

E jale în Argeş – Gunoiul nu a mai fost ridicat de douǎ sǎptǎmâni – Primarii refuzǎ sǎ semneze contracte cu noua societate de colectare

Publicat

in

 

Situaţie ciudatǎ în zona de nord a judetului Arges unde, incepand cu data de 1 noiembrie, masinile Transarg nu au mai venit sa ridice gunoiul menajer de la cetateni. Oamenii sunt revoltati, mai ales ca se stiu buni platnici, dar, la fel de revoltati sunt si conducatorii localitatilor care spun ca, draftul de contract propus de castigatoarea licitatiei pentru aceste servicii, SC Financiar Urban, nu este tocmai în regulǎ.

« Nu putem semna un contract cu ochii închişi »

Referitor la acest subiect am stat de vorbǎ cu viceprimarul cu vasile-predaatribuţii de primar al comunei Valea, Danului, Vasile Preda. Acesta a declarat pentru PROFIT cǎ situaţia este, într-adevǎr deranjantǎ însǎ sperǎ sǎ se rezolve în cel mai scurt timp, poate chiar sǎptǎmâna aceasta.

« Nu numai la Valea Danului nu a fost ridicat gunoiul. Cu aceeaşi problemǎ se confruntǎ toate localitǎţile din zona de nord a judeţului. Incepând cu data de 1 noiembrie, cei de la Transarg nu au mai avut licenţǎ iar firma care a câştigat licitaţia şi se va ocupa de gunoi nu a încheiat încǎ contractele. Nu putem semna un contract cu ochii închişi iar acolo sunt nişte paragrafe cu care nu suntem de acord. Au fost deja purtate discuţii la nivelul Consiliului Judeţean referitoare la aceastǎ problemǎ şi sperǎm ca sǎptǎmâna aceasta sǎ se rezolve » a declarat Vasile Preda.

Contract cu primǎria, nu cu fiecare cetǎţean

Ceea ce nu le convine primarilor care nu au semnat contractele cu SC Financiar Urban este faptul cǎ societatea care se va ocupa de colectarea gunoiului ar fi încercat sǎ facǎ un contract cu primǎria şi nu cu fiecare cetǎţean în parte. « Ei vor contract cu UAT-ul, nouǎ sǎ ne factureze lunar şi sǎ plǎtim, având de asemenea şi penalitǎţi foarte mari. Nu e normal sǎ colectǎm noi de la cetǎţeni banii pentru gunoi. In plus, dacǎ cetǎţenii nu achitǎ gunoiul, noi, primǎria trebuie sǎ plǎtim factura. De la locuitori nu putem percepe penalizǎri pânǎ în luna martie spre exemplu…. Sper sǎ se rezolve situaţia, sǎ fie eliminate din contract paragrafele care nu corespund şi sǎ semnǎm contractul. Aceastǎ problemǎ, a faptului cǎ gunoiul nu a mai fost ridicat mǎ afecteazǎ atât ca cetǎţean al comunei cât şi ca reprezentat al locuitorilor acesteia » a completat viceprimarul cu atribuţii de primar.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Elevii din Argeș se pot înscrie la “Școala Petroliștilor” inițiată OMV Petrom – SE ACORDĂ BURSE CONSISTENTE

Publicat

in

De

  • Compania acordă burse în valoare de 300.000 de euro
  • Înscrierile se pot face în perioada 29 iunie – 3 iulie 2020
  • 84 de locuri disponibile în trei licee partenere, cu specializarea operator sonde

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie a acestui program care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: “În OMV Petrom, credem cu tărie în rolul fundamental pe care îl are educația în viețile noastre și în dezvoltarea societății și, de aceea, educația este unul dintre pilonii pe care ne-am construit implicarea socială. În ultimii cinci ani, ne-am îndreptat atenția spre dezvoltarea învățământului profesional şi am investit peste 3,5 milioane euro in acest scop în România. Anul acesta lansăm cea de-a treia ediție a programului Școala Petroliștilor și îi invit pe tinerii atrași de domeniul energiei să aplice. Este o responsabilitate și totodată o bucurie să ducem mai departe această meserie cu tradiție.”

Școala Petroliștilor în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 ani până la data de 1 septembrie 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În Argeș, PESCARI și AMATORI DE GRĂTARE, AMENDAȚI ȘI EDUCAȚI DE JANDARMI

Publicat

in

De

În acest sfârșit de săptămână, care tocmai s-a încheiat, peste 100 de jandarmi argeșeni s-au aflat la datorie pentru ca toți cetățenii județului să petreacă timpul liber în siguranță, fie în inima naturii, fie în zonele populate.

Jandarmii au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol dar și pentru protecția mediului înconjurător.

Astfel, jandarmii argeșeni care s-au aflat în misiune pe raza localității Arefu – D.N. 7c Transfăgărășan, au constatat și aplicat 23 de amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 5000 de lei, dar și 23 de avertismente cetățenilor care fie au pescuit pe Lacul Vidraru, în această perioadă fiind instituită prohibiție pentru pescuit, fie au desfășurat activități de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate. De asemenea, jandarmii au desfășurat și activități de educare a persoanelor aflate în aceste zone cu privire la comportamentul care trebuie adoptat în relația cu mediul înconjurător, dar și cu animale sălbatice.

De menționat este faptul că în ultima perioadă urșii au coborât în zonele frecventate de oameni în căutarea hranei, fapt ce constituie un real pericol pentru cetățenii care opresc să-i hrănească sau să-i fotografieze.

În cursul zilei de ieri, 1 iunie a.c., jandarmii argeșeni au desfășurat o acțiune punctuală, în domeniul piscicol, în zona Bazinului Hidrografic al râului Argeș, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol și au acționat în zona cuprinsă între localitățile Merișani și Golești, folosindu-se și de o ambarcațiune din dotare.

În timpul acestei acțiuni jandarmii au depistat mai multe persoane care pescuiau și au fost aplicate 12 amenzi în valoare de 3500 lei, dar și 11 avertismente, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, întrucât în această perioadă este instituită prohibiție la pescuit.

Compartimentul informare, relaţii publice şi cu publicul ot în timpul acestei acțiuni, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani din municipiul Pitești care se folosea de o unealtă neautorizată din plasă pentru a scoate pește din Lacul Budeasa. Documentele întocmite cu această ocazie au fost predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.

Atragem atenția tuturor persoanelor despre faptul că este interzis să hrănească animalele sălbatice și că pot fi sancționați contravențional pentru acest lucru. De asemenea să evite pe cât posibil să intre în contact cu acestea, întrucât au un comportament imprevizibil și pot ataca în orice moment.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend