Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

E JALE !?! Bugetul crizei în Argeş  – Curtea de Argeş şi alte localităţi, uitate de Guvern şi CJ Argeş

Publicat

in

Cu mare înzârziere, preşedintele Iohannis a promulgat Legea bugetului naţional. Asta înseamnă că în termen de 45 de zile toate localităţile din Argeş, inclusiv municipiul Curtea de Argeş, vor avea bugetul local finalizat şi bun de lucru. Ca o comparaţie, să spunem că anul trecut bugetul era aprobat in plenul CL inca din prima parte a lunii februarie. In acest an, cel mai probabil, bugetul va fi gata undeva in preajma Pastelui, adica la finalul lunii aprilie. Desigur, primul pas va fi prezentarea acestuia in cadrul unei dezbateri publice.

Oraşul regal a primit 0 lei de la Consiliul Judeţean

În condiţiile în care bugetul de stat pe 2019 a fost publicat în urmă cu 9 zile, iar legea obligă Consiliile Judeţene ca în cel mult 5 zile să împartă primăriilor o parte din sumele alocate de la „centru”, CJ Argeş s-a întrunit abia joi, în şedinţă extraordinară, ca să adopte o hotărâre pentru repartizarea unei cote de 17,5% din impozitul pe veniturile estimate pe anul în curs (în total 119.910 mii lei) şi a unei cote din sumele defalcate din TVA prognozate (în total 251018 mii lei). Surprinzător, Curtea de Argeş nu a primit niciun leu la repartizarea sumelor făcută de CJ Argeş, nici un leu cotă din sumele defalcate de TVA si 0 lei din repartizare cota de 17,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale.

Directorul economic al primăriei: vom avea probleme în acest an

Contactat de redactorii PROFIT, directorul economic al primăriei Curtea de Argeş s-a arătat sceptic in ceea ce priveşte bugetul oraşului si se teme ca vor fi mari probleme. “Dacă cei de la Guvern nu se ţin de promisiune cu alocarea a 1400 lei pentru fiecare locuitor al oraşului vor fi greutăţi mari. Este singura modalitate de a acoperi cheltuielile majorate cu indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi cu salariile asistenţilor personali (cca 60 de miliarde în acest an). Vorbim de o sumă considerabilă şi nu ştim cu ce o vom acoperi ca să nu avem griji. Va fi un buget complicat inclusiv pentru investiţii şi proiectele aflate în derulare !”, ne-a declarat Gheorghe Florescu.

Curtea de Argeş şi alte comune, sărite din schema alocării unor sume de către CJ Argeş. DE CE ?

Să mai spunem că la în şedinţă extraordinară a CJ în care s-au repartizat cotele de 17,5% din impozitul pe veniturile estimate pe anul în curs (în total 119.910 mii lei) şi a unei cote din sumele defalcate din TVA prognozate (în total 251018 mii lei), Curtea de Argeş nu a fost singurul caz care nu a primit niciun leu. Alături de oraşul regal au mai fost şi alte oraşe dar şi comune. De ce oare acestea nu au primit niciun leu ?
Sa mai spune că, potrivit noii legi a bugetului, suma corespunzătoare cotei de 7,5%, din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019, se repartizează în mod egal județelor, în limita sumei de 28,492 miliarde lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului județean.
Suma corespunzătoare cotei de 17,5% cumulată cu suma corespunzătoare cotei de 18,5% încasată anterior publicării prezentei legi a bugetului, se repartizează bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor, în completarea veniturilor proprii, proporțional cu necesarul stabilit pe total județ, pentru asigurarea unui buget de funcționare, astfel:

a) 450 lei/locuitor/an pentru județe, dar nu mai mult de 275 milioane lei/an/județ (anterior era 400 lei/locuitor/an pentru județe, dar nu mai mult de 250 milioane lei/an/județ)

b) nu mai puțin de 12 milioane lei/an/municipiu (anterior era 1.200 lei/locuitor/an pentru municipii, dar nu mai puțin de 20 milioane lei/an/municipiu)

c) nu mai puțin de 6 milioane lei/an/oraș (anterior era 1.200 lei/locuitor/an pentru orașe, dar nu mai puțin de 6 milioane lei/an/oraș)

d) 1.000 lei/locuitor/an pentru comune, dar nu mai puțin de 2 milioane lei/an/comună (1.200 lei/locuitor/an pentru comune, dar nu mai puțin de 2 milioane lei/an/comună)

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Neamțului Iohannis i s-a și făgăduit că intrăm în Schengen și a uitat de Germania. Mie mi se pare un semn de trecere la un nou stăpân’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu critică reacția oficialităților române la anunțul președintelui Emmanuel Macron că va trimite trupe franceze în România și le interpretează ca un semn al trecerii noastre la un nou stăpân.

„Din punct de vedere al Bucureștiului, mie mi se pare un semn de trecere la un nou stăpân. Acele texte penibile… președintele României, Ciucă și ministrul de Externe i-au răspuns în franceză lui Macron. De ce? Dacă erau olandezii, răspundeam în olandeză? În primul rând se vede că USR-ul nu are nicio treabă. Normal era ca opoziția să spună dl președinte spuneți-ne și nouă despre ce e vorba.”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu este convins că anunțul președintelui Macron nu a venit dintr-odată, ci a fost rezultatul unor negocieri anterioare, sublininiind interesul acordat în ultimul timp ambasadorului Franței la București, Laurence Auer.

„Acum rezultă, și din ce spune Bogdan Aurescu, și știu și eu, că au fost negocieri. Adică ieși cu un comunicat. Ții o conferință de presă și te adresezi în primul rând poporului roman. Oameni buni, în legătură cu ce a zis președintele Macron, președintele Franței, ținem să precizăm (…) nu se poate să nu spui așa ceva. Macron a spus dinadins că și în România, și a doua zi, spre stupoarea mea, șeful statului, premierul și ministrul de externe au răspuns în franțuzește multumim Franța. Și dacă erau chinezi, le răspunde în chineză? Adică limba în care le răspunde este cea română. Am observat în ultimul timp că ambasadoarea Franței începe să devină ambasadoarea SUA. Toată lumea se întâlnește cu ea, există și un calendar, în aceste zile trebuia semnat contractul cu corvetele, cu Naval Grup, care este franțuzesc și o să ne dea dureri de cap de la olandezi.”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că, în actualul context european, când Germania și-a pierdut influența după retragerea Angelei Merkel, și pe fondul promisiunilor că România ar putea intra în Schengen, președintele Iohannis a uitat de Germania.

Probabil neamțului Iohannis i s-a și făgăduit că intrăm în Schengen și a uitat de Germania. Depinde, dacă pierde Macron alegerile, ceea ce nu cred pentru că sunt prea mulți interesați ca Franța să redevină napoleoniană. Este clar că Germania nu are cum să-și revină pentru că acel guvern e de coaliție, de doi lei.”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că, dacă va fi război, România nu va fi afectată și ironizează reacțiile SUA și Germania la amenințările Rusiei.

„Dacă izbucnește un război, o să fie pe deasupra noastră. Singurul lucru, pe care îl spune și Dâncu, e că vor veni refugiați. Nu cred că România va fi afectată. Dar încă o dată… spuneați că Ucraina nu e membră NATO. Dar ce, Polonia era membră NATO când a izbucnit al doilea Război Mondial? A invada o țară înseamnă act de agresiune, agresiunea agresiunilor, și ei zic impunem sancțiuni. Și nemții zic dacă invadați, oprim Nord Stream 2. Trebuie să spui dacă invadați începem războiul, venim și noi cu trupe.”, a mai spus publicistul, conform alephnews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: ‘Nu pot să dau cu piciorul în cineva care este căzut la pământ. Va fi schimbat când va dori Iohannis’

Publicat

in

De

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, afirmă că nu doreşte să îl critice pe actualul președinte al partidului Florin Cîţu pe motiv că nu poate să dea „cu piciorul în cineva care este căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat şi din funcţia de preşedinte al PNL”

Ce am avut de spus, am spus în competiţie. Nu pot să dau cu piciorul în cineva care este căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat şi din funcţia de preşedinte al PNL. Cîţu va fi schimbat când va dori Iohannis şi va fi schimbat cu cel cu care doreşte Iohannis. Dacă se hotărăşte Iohannis să-l schimbe pe Cîţu. Părerea mea e că nu mai poate să-l ţină foarte mult, nu poţi să ţii în fruntea unui partid o persoană care practic are credibilitate aproape zero în spaţiul public” a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat cine ar fi, în opinia sa, succesorul lui Florin Cîţu, Ludovic Orban a evitat să „anticipeze” în această privinţă.

Dacă m-aţi fi întrebat în urmă cu două săptămâni, probabil v-aş fi răspuns Nicolae Ciucă, dar după acuzaţia de plagiat care este formulată de o persoană care s-a ocupat de subiectul ăsta şi care atunci când a formulat o acuzaţie de plagiat a formulat-o pe baza unei analize foarte serioase mă refer la doamna Şercan (…)  La un moment dat şi Bode se încălzea pe margine, dar Bode, în mod normal, ar trebui să demisioneze după tot ce apare în zona de Poliţie. Dacă ar exista un motiv pentru care Bode s-ar putea califica la funcţia de preşedinte al PNL este că a reuşit să-şi secretizeze lucrarea”, a adăugat Ludovic Orban.

Fostul premier spune că a fost „ofertat” să îşi susţină doctoratul, dar a refuzat. 

În ceea ce priveşte actuala situaţie a PNL, Orban afirmă că partidul pe care l-a condus este „în prăbuşire” şi „fără vreo resursă de revenire”.

Nu prea mai e nimic: nici progresist, nici liberal, nici conservator, e în alianţă cu PSD-ul la guvernare. Sunt după cum bate vântul”, mai spune Orban, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend