Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

E JALE !?! Bugetul crizei în Argeş  – Curtea de Argeş şi alte localităţi, uitate de Guvern şi CJ Argeş

Avatar

Publicat

in

Cu mare înzârziere, preşedintele Iohannis a promulgat Legea bugetului naţional. Asta înseamnă că în termen de 45 de zile toate localităţile din Argeş, inclusiv municipiul Curtea de Argeş, vor avea bugetul local finalizat şi bun de lucru. Ca o comparaţie, să spunem că anul trecut bugetul era aprobat in plenul CL inca din prima parte a lunii februarie. In acest an, cel mai probabil, bugetul va fi gata undeva in preajma Pastelui, adica la finalul lunii aprilie. Desigur, primul pas va fi prezentarea acestuia in cadrul unei dezbateri publice.

Oraşul regal a primit 0 lei de la Consiliul Judeţean

Publicitate

În condiţiile în care bugetul de stat pe 2019 a fost publicat în urmă cu 9 zile, iar legea obligă Consiliile Judeţene ca în cel mult 5 zile să împartă primăriilor o parte din sumele alocate de la „centru”, CJ Argeş s-a întrunit abia joi, în şedinţă extraordinară, ca să adopte o hotărâre pentru repartizarea unei cote de 17,5% din impozitul pe veniturile estimate pe anul în curs (în total 119.910 mii lei) şi a unei cote din sumele defalcate din TVA prognozate (în total 251018 mii lei). Surprinzător, Curtea de Argeş nu a primit niciun leu la repartizarea sumelor făcută de CJ Argeş, nici un leu cotă din sumele defalcate de TVA si 0 lei din repartizare cota de 17,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale.

Directorul economic al primăriei: vom avea probleme în acest an

Contactat de redactorii PROFIT, directorul economic al primăriei Curtea de Argeş s-a arătat sceptic in ceea ce priveşte bugetul oraşului si se teme ca vor fi mari probleme. “Dacă cei de la Guvern nu se ţin de promisiune cu alocarea a 1400 lei pentru fiecare locuitor al oraşului vor fi greutăţi mari. Este singura modalitate de a acoperi cheltuielile majorate cu indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi cu salariile asistenţilor personali (cca 60 de miliarde în acest an). Vorbim de o sumă considerabilă şi nu ştim cu ce o vom acoperi ca să nu avem griji. Va fi un buget complicat inclusiv pentru investiţii şi proiectele aflate în derulare !”, ne-a declarat Gheorghe Florescu.

Curtea de Argeş şi alte comune, sărite din schema alocării unor sume de către CJ Argeş. DE CE ?

Să mai spunem că la în şedinţă extraordinară a CJ în care s-au repartizat cotele de 17,5% din impozitul pe veniturile estimate pe anul în curs (în total 119.910 mii lei) şi a unei cote din sumele defalcate din TVA prognozate (în total 251018 mii lei), Curtea de Argeş nu a fost singurul caz care nu a primit niciun leu. Alături de oraşul regal au mai fost şi alte oraşe dar şi comune. De ce oare acestea nu au primit niciun leu ?
Sa mai spune că, potrivit noii legi a bugetului, suma corespunzătoare cotei de 7,5%, din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019, se repartizează în mod egal județelor, în limita sumei de 28,492 miliarde lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului județean.
Suma corespunzătoare cotei de 17,5% cumulată cu suma corespunzătoare cotei de 18,5% încasată anterior publicării prezentei legi a bugetului, se repartizează bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor, în completarea veniturilor proprii, proporțional cu necesarul stabilit pe total județ, pentru asigurarea unui buget de funcționare, astfel:

a) 450 lei/locuitor/an pentru județe, dar nu mai mult de 275 milioane lei/an/județ (anterior era 400 lei/locuitor/an pentru județe, dar nu mai mult de 250 milioane lei/an/județ)

b) nu mai puțin de 12 milioane lei/an/municipiu (anterior era 1.200 lei/locuitor/an pentru municipii, dar nu mai puțin de 20 milioane lei/an/municipiu)

c) nu mai puțin de 6 milioane lei/an/oraș (anterior era 1.200 lei/locuitor/an pentru orașe, dar nu mai puțin de 6 milioane lei/an/oraș)

d) 1.000 lei/locuitor/an pentru comune, dar nu mai puțin de 2 milioane lei/an/comună (1.200 lei/locuitor/an pentru comune, dar nu mai puțin de 2 milioane lei/an/comună)

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea, ieșire dură: ‘Ce țap ispășitor va mai găsi? Mare parte din măștile de protecție ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că mare parte din măștile de protecție ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând de marți.

„Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând cu prima zi de la semnarea contractului, adică ieri, 4 august!! Presupunându-se că firmele care au fost selectate au marfa pe stoc! Lucru care nu s-a întâmplat nici până acum! Să vedem ce minciuni va mai inventa premierul, când va fi întrebat de ce nu a fost livrată marfa la timp, conform contractului?

Ce ţap ispăşitor va mai găsi? Pe cine va mai arunca anatema? Pe cine va mai arăta cu degetul, ca să-şi acopere incompetenţa? Aşteptăm cu interes scuze în faţa tuturor românilor pentru dezinformările transmise. Pentru mine nu aştept nimic, nici măcar scuze! Important este că adevărul a ieşit la suprafaţă”, a scris pe Facebook edilul general.

Publicitate

Ea a postat de asemenea acordul cadru de furnizare semnat de către Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţii celor 14 firme care ar urma să livreze măşti. Gabriela Firea a mai precizat că în prima zi în care premierul acuza blocaje ale licitaţiei, contractul respectiv avea deja viza de control financiar preventiv.

„Stupoare! În prima zi în care premierul acuza blocaje ale licitaţiei, în dorinţa de a ascunde propria incompetenţă, contractul cu pricina avea deja viza de CFP – Control financiar preventiv, cu data de vineri, 31 iulie, chiar în interiorul Ministerului Sănătăţii! Cu două zile înainte ca premierul să iasă public cu minciuna că cineva, şi nu oricine şi oricum, ci eventual la îndemnul meu, vrea să-l şicaneze şi, mai grav, să facă rău cetăţenilor!!

Luni, 3 august, când premierul repeta declaraţia mincinoasă făcută cu o seară înainte la televizor, împroşcând cu acuze, contractul era deja semnat de către directorii din Ministerul Sănătăţii, un secretar de stat în numele ministrului şi reprezentanţii celor 14 firme care vor livra măşti”, arată Firea.

Ea menţionează că este vorba despre un acord cadru încheiat pe o perioadă de trei luni, „care va fi urmat de contracte subsecvente şi în care fiecare firmă se angajează să aducă un număr de măşti, câteva milioane” fiecare.

„Firmele aduc preponderent marfa din China şi Turcia! Ţări despre care PNL afirma obsesiv că au marfă ‘de proastă calitate’”, spune primarul general.

Duminică seara, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că licitaţia de la Ministerul Sănătăţii care viza achiziţionarea de măşti pentru persoanele defavorizate a fost contestată şi apoi atacată la Curtea de Apel de către o firmă „abonată a Primăriei Capitalei”, iar modul în care a depus aceste contestaţii indică faptul că „încearcă să împiedice finalizarea contractului”.

Luni, primarul general al Capitalei a replicat că premierul „insistă să acopere incompetenţa Guvernului” privind achiziţia măştilor de protecţie promise populaţiei, „aruncând pisica în curtea altora”.

Ulterior, Ludovic Orban a solicitat judecarea cu celeritate a contestaţiei privind achiziţia de măşti de protecţie sanitară pentru persoanele defavorizate, astfel încât să se poată încheia contractul şi, în termen de o săptămână, acestea să poată fi distribuite.

Citește și:

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

A început destrămarea PNL?! Revoltă în partid după alianța cu USR-PLUS

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șocant! Dacă ajungi aici ca turist, ești obligat să porți cip

Avatar

Publicat

in

De

În scopul de a se asigura că se respectă măsurile de prevenție, autoritățiile au luat decizia ca începând cu 11 august, un microcip GPS va fi oferit celor care sosesc în Singapore, indiferent dacă sunt turiști, rezidenți sau cetățeni.

După aterizarea pe aeroport, călătorii trebuie să activeze dispozitivul timp de 14 zile. Doar copiii sub 12 ani nu primesc cip. Dacă cipul nu este activat în mod corespunzător, forțele de ordine depistează persoana în cauză și aplică o amendă.

Același lucru se întâmplă în cazul în care normele de carantină nu sunt respectate. Persoanele care părăsesc locuința înainte de sfârșitul perioadei de 14 zile riscă o amendă de aproximativ de 6.000 de euro și 6 luni de închisoare. Dacă infracțiunea provine de la un străin, autoritățile își rezervă dreptul de a aplica „acțiuni administrative” cum ar fi revocarea vizei de turist sau de serviciu.

Publicitate

Orașul-stat nu este primul care implementează o astfel de strategie. În martie, Hong Kong a impus purtarea unei brățări electronice celor care sosesc pe teritoriul său. Coreea de Sud a avut o atitudine similară, folosind o brățara conectată la o aplicație pentru smatphone.

Însă criticile au apărut cu privire la un posibil furt sau înregistrare de date cu caracter personal. Autoritățile din Singapore asigură că nu există niciun risc și că dispozitivul nu poate înregistra video sau audio. Datele accesate de dispozitiv sunt protejate prin criptare. Scopul proiectului este de a evita o creștere a numărului de cazuri în condițiile în care traficul aerian se reia treptat, precum și activitatea economică a țării, conform smartradio.ro.

Citește și:

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

A început destrămarea PNL?! Revoltă în partid după alianța cu USR-PLUS

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend