Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

E haos cu exproprierile pentru autostrada Piteşti – Sibiu – Argeşenii ameninţǎ cu judecata dacǎ nu vor primi bani mulţi pe terenuri

Avatar

Publicat

in

Realizarea autostrǎzii Sibiu – Piteşti are parte de o nouǎ amânare. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor, procedurile de expropriere nu pot fi demarate, deoarece prirmǎriile comunelor de pe traseu nu deţin planurile parcelare avizate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliarǎ.

“In aceastǎ situaţie, identificarea proprietarilor şi a terenurilor acestora pe arii extinse este imposibil de realizat, informaţiile deţinute de primǎrii fiind de cele mai multe ori eronate”, au explicat reprezentanţii Ministerului Transporturilor

De la Curtea de Argeş lista a fost trimisǎ – Se aşteaptǎ nemulţumirile

Procedurile privind exproprierile au fost fǎcute şi la Curtea de Argeş sau cel puţin în mare parte. Au fost identificaţi cei care au terenuri în zona prin care trece autostrada, mare parte dintre aceştia prezentându-se de bunǎ voie pentru verificǎri la primǎrie. „Noi am încheiat, am trimis listele la Bucureşti şi de acolo se va decide ce se va face mai departe. In mare parte au fost identificaţi proprietarii însǎ mai sunt şi la noi probleme, ca peste tot” a declarat pentru PROFIT, Radu Stan din cadrul compartimentului Urbanism al primǎriei Curtea de Argeş.

Pentru cǎ au considerat autostrada o afacere – Argeşenii vor mai mulţi bani pentru terenuri

In urma hotǎrârilor luate la Bucureşti argeşenii ar trebui sǎ primeascǎ acasǎ o scrisoare oficialǎ prin care sǎ fie anunţaţi inclusiv ce sumǎ le oferǎ statul în schimbul terenurilor. De aici ar putea apǎrea o altǎ serie de probleme pentru cǎ sunt argeşeni care, în urma zvonurilor lansate, spun cǎ sumele ce li se oferǎ vor fi prea mici şi nu le vor accepta. „In mod normal cine nu e de acord cu suma poate intenta proces în instanţǎ. Va fi foarte greu de câştigat însǎ acest lucru ar putea întârzâia din nou construcţia efectivǎ” mai spun specialiştii primǎriei.

Incǎ de când au apǎrut primele confirmǎri referitoare la traseul autostrǎzii Piteşti- Sibiu, mulţi argeşeni au cumpǎrat terenuri în zona Noapteş considerându-le investiţii. Unii se aşteptau sǎ fie despǎgubiţi serios alţii spun cǎ le vor vinde la preţuri mari celor care vor deschide afaceri sau alt gen de activitǎţi în zonǎ, ţinând cont şi de faptul cǎ un nod al autostrǎzii va fi în zonǎ.

Probleme pe tot traseul

Cele mai mari probleme sunt însǎ la primǎriile  din Tǎlmaciu, Selimbǎr şi Boiţa care nu au avizat încǎ listele cu imobilele afectate de coridorul de expropriere şi cu proprietarii/deţinǎtorii acestora, documente ce sunt indispensabile procesului de expropriere.

Reprezentanţii celor 3 primǎrii au recunoscut nu numai cǎ nu deţin planurile parcelare, ci şi cǎ nu au prevǎzut bugete pentru întocmirea acestora, deşi aveau obligaţia legalǎ de realizare a acestor documentaţii cadastrale.

Singura soluţie gǎsita pe moment a fost ca Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliarǎ Sibiu sǎ aloce fondurile necesare, urmând ca dupǎ ce vor fi identificaţi proprietarii terenurilor sǎ înceapǎ şi exproprierea propriu-zisǎ.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Andrei Caramitru a răbufnit: Praf praf băieți. Praf. V-am votat dar tot sunteți vai de capul vostru praf sunteți

Avatar

Publicat

in

De

Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, critică în termeni duri scandalul platformei online de înscriere pentru vaccinare

„Jaf absolut platforma asta. E cea mai mare dezorganizare și bătaie de joc. Peste 1-2 zile va ieși un scandal colosal. Veți vedea ca toți din sectorul public s-au putut înscrie plus câțiva medici de familie smecheri au pus oameni acolo. Platforma merge înțeleg pentru persoane juridice. Restul – ciuciu.

Asta e o chestie care poate dărâma guvernul. Praf praf băieți. Praf. V-am votat dar tot sunteți vai de capul vostru praf sunteți”, a spus Andrei Caramitru, pe pagina sa de Facebook.

Platforma pentru programări a căzut, însă STS susține că nu e vorba de așa ceva: totul ar fi avut loc din cauza actualizării informațiilor.

STS: „Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.

Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Petrecere privată oprită de jandarmi la un restaurant din Argeș

Avatar

Publicat

in

De

Jandarmii argeșeni au continuat seria verificărilor care au vizat respectarea regulilor sanitare impuse pentru protecția cetățenilor alături de polițiști și celelalte instituții abilitate, în urma cărora au aplicat peste 20 de sancțiuni în valoare de 8500 de lei.

În cursul nopții trecute, jandarmii argeșeni au depistat, în municipiul Pitești, un restaurant în interiorul căruia avea loc o petrecere privată la care participau 20 de persoane. Pentru această faptă administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 2000 de lei iar petrecerea a fost întreruptă.

Jandarmii care asigurau măsuri de ordine publică la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor Argeș au depistat un bărbat din comuna Bascov care se prezentase pentru obținerea pașaportului în timp ce figura în carantină la domiciliu ca urmare a sosirii sale din Marea Britanie în data de 14 ianuarie, a.c.. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar situația a fost comunicată D.S.P. Argeș pentru impunerea măsurilor suplimentare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend