Realizarea autostrǎzii Sibiu – Piteşti are parte de o nouǎ amânare. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor, procedurile de expropriere nu pot fi demarate, deoarece prirmǎriile comunelor de pe traseu nu deţin planurile parcelare avizate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliarǎ.
“In aceastǎ situaţie, identificarea proprietarilor şi a terenurilor acestora pe arii extinse este imposibil de realizat, informaţiile deţinute de primǎrii fiind de cele mai multe ori eronate”, au explicat reprezentanţii Ministerului Transporturilor
De la Curtea de Argeş lista a fost trimisǎ – Se aşteaptǎ nemulţumirile
Procedurile privind exproprierile au fost fǎcute şi la Curtea de Argeş sau cel puţin în mare parte. Au fost identificaţi cei care au terenuri în zona prin care trece autostrada, mare parte dintre aceştia prezentându-se de bunǎ voie pentru verificǎri la primǎrie. „Noi am încheiat, am trimis listele la Bucureşti şi de acolo se va decide ce se va face mai departe. In mare parte au fost identificaţi proprietarii însǎ mai sunt şi la noi probleme, ca peste tot” a declarat pentru PROFIT, Radu Stan din cadrul compartimentului Urbanism al primǎriei Curtea de Argeş.
Pentru cǎ au considerat autostrada o afacere – Argeşenii vor mai mulţi bani pentru terenuri
In urma hotǎrârilor luate la Bucureşti argeşenii ar trebui sǎ primeascǎ acasǎ o scrisoare oficialǎ prin care sǎ fie anunţaţi inclusiv ce sumǎ le oferǎ statul în schimbul terenurilor. De aici ar putea apǎrea o altǎ serie de probleme pentru cǎ sunt argeşeni care, în urma zvonurilor lansate, spun cǎ sumele ce li se oferǎ vor fi prea mici şi nu le vor accepta. „In mod normal cine nu e de acord cu suma poate intenta proces în instanţǎ. Va fi foarte greu de câştigat însǎ acest lucru ar putea întârzâia din nou construcţia efectivǎ” mai spun specialiştii primǎriei.
Incǎ de când au apǎrut primele confirmǎri referitoare la traseul autostrǎzii Piteşti- Sibiu, mulţi argeşeni au cumpǎrat terenuri în zona Noapteş considerându-le investiţii. Unii se aşteptau sǎ fie despǎgubiţi serios alţii spun cǎ le vor vinde la preţuri mari celor care vor deschide afaceri sau alt gen de activitǎţi în zonǎ, ţinând cont şi de faptul cǎ un nod al autostrǎzii va fi în zonǎ.
Probleme pe tot traseul
Cele mai mari probleme sunt însǎ la primǎriile din Tǎlmaciu, Selimbǎr şi Boiţa care nu au avizat încǎ listele cu imobilele afectate de coridorul de expropriere şi cu proprietarii/deţinǎtorii acestora, documente ce sunt indispensabile procesului de expropriere.
Reprezentanţii celor 3 primǎrii au recunoscut nu numai cǎ nu deţin planurile parcelare, ci şi cǎ nu au prevǎzut bugete pentru întocmirea acestora, deşi aveau obligaţia legalǎ de realizare a acestor documentaţii cadastrale.
Singura soluţie gǎsita pe moment a fost ca Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliarǎ Sibiu sǎ aloce fondurile necesare, urmând ca dupǎ ce vor fi identificaţi proprietarii terenurilor sǎ înceapǎ şi exproprierea propriu-zisǎ.
You must be logged in to post a comment Login