Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

După trei luni de producție maximă, Dacia reduce ritmul de fabricație la Mioveni 

Avatar

Publicat

in

Dacia a redus producția de la Mioveni față de lunile anterioare, după ce în primul trimestru volumul atinsese valori maxime pentru ultimele 12 luni. Față de anul trecut, producția este însă în continuare mai mare. Dacia a produs în luna aprilie 28.083 de vehicule, cu 7,3% mai multe față de aprilie 2018, însă cu 13,3% mai puține decât în luna anterioară, martie, când ieșeau pe poarta fabricii 32.403 vehicule. Cel mai probabil, Dacia își adaptează producția la cerere, astfel că scăderile înmatriculărilor din Franța, de exemplu, ar putea să fie printre cauzele acestei reduceri a producției. Punctual, au fost produse în aprilie 21.609 unități Duster, cu 3.466 unități mai puține decât în martie, SUV-ul fiind principalul model care a influențat scăderile fabricii față de valorile din primul trimestru. Comparativ cu anul trecut, producția Duster rămâne la un nivel mult mai mare, fiind realizate cu 3.492 de unități peste ceea ce era fabricat în 2018, în aprilie. La finalul celor patru luni, Duster are un avans major față de 2018, de 24.911 unități, cu 34,5% mai multe. În același timp, producția Sandero, chiar dacă pare paradoxal, a scăzut simțitor la Mioveni, încă de la începutul anului, raportat la 2018. În aprilie au fost fabricate 2.475 unități, față de 4.170 anul trecut, în luna a patra În total, după patru luni, au fost produse 11.499 exemplare Sandero, față de 18.511 unități în intervalul similar din 2018, cu peste 7.000 de mașini mai puține. Explicația neoficială vine din faptul că Sandero, chiar dacă și-a îmbunătățit vânzările în Europa, este produs într-un porcent semnificativ pentru această piață în Maroc, în timp ce la Mioveni, spațiul de producție a fost cedat noii generații Duster. În aprilie, uzina Dacia a mai fabricat și 2.196 kituri de caroserie cu destinați Algeria, în scădere ușoară față de luna trecută (cu circa 600 de unități), dar în declin substanțial față de anul trecut, când erau produse 6.652 de SKD-uri. În total, în acest an, au fost realizate 10.292 astfel de caroserii, iar reprezentanții Dacia ne-au declarat anterior că ținta este de eliminare completă a acestora, pe măsură ce uzina din Algeria își va produce singură componentele. Întreaga producție Dacia, din România, pe patru luni, s-a ridicat la 125.314 vehicule, cu 12,3% mai multe față de același interval din 2018.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză actuala guvernare şi consideră că executivul condus de Florin Cîțu trebuie să demisioneze, dacă până în septembrie nu vor fi vaccinați 10.400.000 de români, așa cum a promis.

Mai mult, social democraţii spun că vor depune o moţiune clară contra ministrului Sănătăţii, care a contestat recent datele oficiale privind rata de incidentă a infectării cu virusulul SARS-COv-2 raportate de Grupul de Comunicare Strategică aflat în subordinea sa.

”Nu sunt în stare să ducă la capăt un act administrativ. Vom chema la audieri responsabilii pentru campania de vaccinare și testare

Au rupt tot globul pentru tot ce au făcut. Asistăm la cea mai mare anomalie. Guvernul nu își asumă nimic, doar vine și fac promisiuni. Cîțu a spus că până în septembrie vom avea 10,4 milioane de români vaccinați. Ce se întâmplă dacă nu vom avea? Orice om responsabil și-ar da demisia”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate de la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, este de 528.378, la un număr de 487.711 persoane, din  care 447.044 persoane au primit o doză, iar 447.044 persoane au fost vaccinate cu două doze

“Vom merge cu presiunea publică ca oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor și cu viața noastră, să își asume responsabilitatea. Am ajuns în situația în care ministrul Sănătății spune că nu are încredere în datele pe care le face el.

Vom depune o moțiune clară contra ministrului Sănătății. Când trece o moțiune simplă, în Uniunea Europeană, un ministru este schimbat”, a explicat Marcel Ciolacu.

“Vrem o țară ca afară, trebuie să intrăm într-o normalitate. Nu cum face Iohannis, care aduce perdanții la guvernare. Ne dorim să inventăm apa caldă în România, cum se întâmplă cu vaccinarea și testarea, să fim originali? Noi deschidem școlile fără să testăm măcar rapid profesorii”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Mâine (n.r miercuri)  vă vom prezența propunerea noastră de buget alternativ. Și din discuțiile avute cu liderii de sindicat am tras cu toții o concluzie evidență: toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern.

Este o abordare greșită. Prioritățile bugetare ale actualului Guvern nu sunt la fel de prioritare că și ale românilor.

„Ramane o majoritate nu consistenta, una fragila in Parlament, si speram chiar si din arcul guvernamental sa ne gasim corespondenta si sustinere in propunerile noastre de modificare bugetara.

Este o ingrijorare in ceea ce priveste viitorul Romaniei. Nu avem investiții majore, nu avem consum. Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări.”

Vezi și:

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertismentul specialiștilor! Urmează creșteri uriașe anul acesta

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit unei analize a CFA România, analiștii au ajuns la concluzia că inflația va crește în următoarele 12 luni, la o medie de 2,64%, şi un curs de schimb în urcare, la o medie de 4,98 lei/euro

În cazul evoluţiei dobânzilor părerile sunt împărţite în mod egal între ei care văd majorare şi stagnare, media prognozată a Robor la 3 luni fiind de 2,18%.

Conform celor mai recente date statistice, rata inflaţiei se situa la 2,06% la finele lui 2020. Cursul de schimb afişat de BNR este de 4,87 lei/euro, iar Robor la 3 luni este de 1,56%.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a înregistrat în luna decembrie 2020 valoarea de 50,4 puncte, un plus de 5,9 puncte față de valoarea înregistrata în luna noiembrie 2020, dar cu 11 puncte sub decembrie 2019.

În opinia analiştilor, cele mai mari riscuri pentru economie sunt în prezent legate de evoluția crizei induse de coronavirus şi de deficitul bugetar.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei, jumătate din analiştii participanţi la sondaj cred că impactul pandemiei se va menţine până în T3 2021, iar un sfert cred că termenul va fi T4.

În medie, membrii CFA prognozează o creştere de 3,3% a PIB în 2021 şi un deficit bugetar de 6,9% din PIB.

Vezi și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend