Conecteaza-te cu noi

Anchete

După semnalul tras de Bugetul.ro, Poliția de Frontieră a anulat achiziția pe care voia să o facă cu negociere ‘la secret’

Publicat

in

Duminică, 5 aprilie 2020, Bugetul.ro dezvăluia că Poliția de Frontieră, condusă de chestorul Ioan Buda, fost șef al Poliției Române, se pregătește să cumpere 500.000 de măști de protecție prin „Negociere Fără Publicare Prealabilă (N.F.P.P.) conform prevederilor art.104 alin. (1) lit. c) din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare”. Valoarea contractului este de 2.000.000 de lei (fără TVA). Conform anunțului făcut de IGPF, „Achiziţia se finalizează prin: încheierea unui acord-cadru, fără reluarea competiției”. 

Miercuri, 8 aprilie, Poliția de Frontieră a anulat procedura de atribuire a contractului de achiziție publică de produse – „măşti de protecţie”.

Vezi și EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Motivul? Luni, 6 aprilie, la o zi de la publicarea anchetei Bugetul.ro, conform unui anunț al IGPF, a fost aprobată repartizarea pentru Poliția de Frontieră a 250.000 măști de protecție donate de către SC Dante International SA. prin Ordinul comandantului acțiunii Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgența nr. 74549 din 06.04.2020 privind repartiția unui număr de 4.150.000 măști de protecție cu trei pliuri.

Ca atare, Poliția de Frontieră anunță că se impune anularea procedurii de negociere fără publicare prealabilă organizată pentru achiziționarea de „MĂȘTI DE PROTECȚIE”, întrucât motivele care au stat la baza organizării acesteia au rămas fără temei.

Acum se poate face o achiziție COMPETITIVĂ

Mai mult, instituția condusă de chestorul Buda spune că, prin această repartizare, stocurile de măști de protecție vor asigura autorității contractante (n.r. – Poliția de Frontieră în cazul nostru) o perioadă suficientă pentru organizarea unei proceduri de achiziție competitive, se impune anularea procedurii de achiziție organizate în regim de urgență.

UPDATE: Anulare a procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică de produse – „măşti de protecţie”

Vă informăm cu privire la următoarele aspecte:

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a inițiat procedura de atribuire a contractului de achiziție publică de produse „MĂȘTI DE PROTECȚIE” prin anunțul de publicitate nr. ADV 1139166 publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice în data de 02.04.2020, stabilind termenul limită de depunere a ofertelor la data de 08.04.2020, ora 13.00.

Prin referatul de necesitate nr. 242361 din 02.04.2020 a fost stabilită cantitatea de 500.000 măști de protecție respiratorie, ce urmau a fi distribuite pentru toate structurile teritoriale.

Totodată, prin strategia de contractare nr. 396926 din 02.04.2020, a fost stabilită utilizarea procedurii de negociere fără publicare prealabilă, în temeiul art. 104 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare.

Autoritatea contractantă a ales să inițieze o procedură de negociere fără publicare,  în vederea semnării unui acord cadru, fără reluarea competiției, cu mai mulți operatori economici care comercializează produse medicale ce fac obiectul procedurii, întrucât perioada necesară organizării unei licitații deschise sau restrânse nu poate fi respectată din motive de extremă urgenţă, determinate de evenimente imprevizibile şi care nu se datorează sub nicio formă unei acţiuni sau inacţiuni a autorității contractante, cauzate de decretarea stării de urgență și luarea măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2, în temeiul decretului prezidențial nr. 195/2020 din 16.03.2020.

În data de 06.04.2020, prin Ordinul comandantului acțiunii Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgența nr. 74549 din 06.04.2020 privind repartiția unui număr de 4.150.000 măști de protecție cu trei pliuri a fost aprobată repartizarea pentru instituția noastră a 250.000 măști de protecție donate de către SC Dante International SA.

Având în vedere că măștile de protecție ce vor fi repartizate de la IGSU vor asigura protecția personalului structurilor Poliției de Frontieră pentru o perioadă ce va asigura desfășurarea unei proceduri de achiziție licitație deschisă, ce implică publicarea unui anunț de participare atât în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice cât și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, se impune anularea procedurii de negociere fără publicare prealabilă organizată pentru achiziționarea de MĂȘTI DE PROTECȚIE”, întrucât motivele care au stat la baza organizării acesteia au rămas fără temei.

Mai mult, art. 104 alin. (4) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, prevede faptul că procedura de negociere fără publicare, în regim de urgență, nu poate fi organizată pe o perioadă mai mare decât cea necesară pentru a face faţă situaţiei de urgenţă care a determinat aplicarea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, iar prin această repartizare, stocurile de măști de protecție vor asigura autorității contractante o perioadă suficientă pentru organizarea unei proceduri de achiziție competitive, se impune anularea procedurii de achiziție organizate în regim de urgență.

Faţă de cele prezentate mai sus, vă adresez rugămintea de a aproba anularea procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică de produse „MĂȘTI DE PROTECȚIE”, în baza art. 212 alin. (1) lit. c) prima teză coroborat cu art. 104 alin. (4) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare.

Ataşăm prezentei note de anulare Ordinul comandantului acțiunii nr. 74549 din 06.04.2020 privind repartiția unui număr de 4.150.000 măști de protecție cu trei pliuri.”, a anunțat, miercuri, Poliția de Frontieră.

Vezi și

Sindicatele din Poliție reacționează la filmarea care a scandalizat România: Realitatea din spatele imaginilor

Bătaie mare la raft! Odată cu epidemia de coronavirus, aceste cunoscute produse au dispărut din magazine

EXCLUSIV În plină epidemie de coronavirus, Dan Barna grăbește fuziunea cu PLUS! Ar fi un scandal intern în USR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Anchete

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. Reporterul Bugetul.ro a descoperit că se vând 10.000 de halate de protecție de pe un cont de Olx, care la Contact are numărul de telefon al sublocotenentului Aktug Nebahat Sorana, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române (BSIJ). Prețul unui halat: 6,5 lei. Asta înseamnă un câștiga de 65.000 de lei. Prețul pentru 10.000 de bucăți este, însă, negociabil, se precizează în anunț.

Bugetul.ro a contactat, luni, purtătorul de cuvânt al BSIJ pentru clarifica această situație.

Advertisements

Dacă în primă fază sublocotentul Aktug Nebahat mi-a declarat că nu este anunțul său și că numărul de telefon „i-a fost dat de acasă, de către cineva”, ulterior purtătorul de cuvânt al BSIJ  ne-a spus că „este un cont fake”.

Transcriptul dialogului referitor la vânzarea halatelor de protecție, pe care Eugen Dinu, jurnalist Bugetul.ro, l-a avut cu Aktug Nebahat Sorana, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române (BSIJ)

R: Am observat că aveți un anunț pe Olx, referitor la vânzarea 10.000 de halate de protecție.

Aktug Nebahat: Nu este anunțul meu, este un număr de telefon dat de acasă, de către cineva. Nu e anunțul meu, faceți o greșeală.

R: Păi, este numărul dumneavostră de telefon!

A.N.: Nu, e dat, că m-a mai sunat lumea. A fost odată numărul meu dat, acum câteva luni de zile, dar s-a șters.

R: Nu s-a șters, este un anunț activ.

A.N.:Vă spun pentru că m-a mai sunat lumea și mie nu-mi apare nimic pe telefon. Am Olx-ul pe telefon. Deci, nu...

R: Vă dau print-screen.

A.N.: M-a sunat cineva și cu o mașină și e numărul meu de telefon dat acolo.

Uitați, acuma mă uit, sunt pe contul meu, cred că e un cont făcut fake. Da, într-adevăr, a fost ceva dat, dar ce legătură are asta cu întrebarea pe care mi-ați pus-o dumneavoastră?

R: Ce legătură cu ce?

A.N.: Ce legătură are prima întrebare (n.r. – prima întrebare era legată de un incident petrecut la metrou) cu a doua întrebare ?

R: Nu are nicio legătură. V-am întrebat în ce calitate vindeți acele halate. Nu are nicio legătură cu prima întrebare.

A.N.: Nu, este ceva fals, e ceva creat, cred, de către altcineva, pentru că, uitați, chiar acum sunt (n.r. – pe contul de Olx) și nu e nimic.

Precizare: Într-adevăr, la finalul conversației pe care am purtat-o cu purtătorul de cuvânt al BSIJ, anunțul referitor la vânzarea halatelor de protecție a dispărut de pe site-ul olx.ro.

Anunțul privitor la vânzarea halatelor

În anunțul care, potrivit numărului de telefon pus la Contact, este al purtătorului de cuvânt al BSIJ se specifică că sunt „halate de protecție-calitate superioară” și că se vând 10.000 de bucăți.

Halate de protecție-calitate superioară! sistem de prindere cu scai! material 0,50 impermeabil, reutilizabil! se vinde stoc de 10.000 buc prețul fiind negociabil! mai multe detalii vă putem oferi telefonic”, se precizează în anuțul pe Olx.

În urma acestei dezvăluiri, Bugetul.ro face apel la ministrul de Interne, Marcel Vela, să facă lumină în acest caz.

Anunțurile care apăreau pe contul de Olx respectiv, înainte ca reporterul Bugetul.ro să o contacteze pe Aktug Nebahat Sorana

Vezi și

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Publicat

in

De

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că șapte mașini din cadrul IPJ Brașov nu ar deține ITP valabil. Poliția Brașov a infirmat, pentru Bugetul.ro, acest lucru, precizând că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi. Pe de altă parte, contactat de Bugetul.ro, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, a confirmat spusele surselor noastre.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, șapte mașini care aparțin Poliției Brașov nu ar avea ITP valabil.

Advertisements

Comisarul-șef Sorin Susanu, șeful CRPC Brașov, a precizat, pentru Bugetul.ro, că Registrul Auto Român i-a comunicat că mai multe autoturisme ale IPJ Brașov nu dețin ITP valabil.

Ca urmare a informării și a solicitării instituției noastre către Registrul Auto Român, de a ne comunica dacă mașinile IPJ Brașov care prezentau coroziuni importante ale caroseriei dețin ITP valabil, ni s-a comunicat că șapte dintre ele nu dețin ITP valabil, fapt care este extrem de grav și dacă corelăm cu comunicatul IPJ Brașov, în care ni se spunea că aceste coroziuni la autoturisme pun în pericol participanții la trafic și persoanele din autoturism, situația devine și mai gravă.

Vezi și Lovitură pentru Poliție, în vreme de stare de urgență! ‘Nimeni nu este mai presus de lege’

Tot referindu-ne la comunicatul IPJ Brașov, sperăm că nu a fost un simplu populism faptul că ne anunța că, pentru Poliția Brașov, nu contează cine este deținătorul autoturismului și că legea este pentru toată lumea, sperăm ca măsurile să fie aplicate și în cazul lor.

Cu toate că nu am primit, până la momentul acesta, răspuns la adresele noastre înaintate în atenția comandantului Poliției Brașov, referitoare la această situație”, a confirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Mai mult, el ne-a comunicat că a informat instituțiile abilitate în acest sens.

Vezi și EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

IPJ Brașov ne asigură că nu există mașini fără ITP la zi și ne amenință voalat că putem fi sancționați prin lege

Comisarul de poliție Alina-Maria Ivan, din cadrul IPJ Brașov, ne-a comunicat că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov a spus, pentru Bugetul.ro, că, atunci când se constată că există autospeciale care nu mai reprezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării.

Referitor la informațiile solicitate, vă comunicăm următoarele:

Autospecialele din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, folosite în misiunile curente, au ITP-ul la zi.
Menționăm faptul că acestea sunt supuse inspecției tehnice periodice, conform legislației în vigoare și respectă condițiile tehnice pentru a fi admise în circulație pe drumurile publice. Atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării.

Reamintim faptul că răspândirea de informații false este sancționată de legislația din România”, ne-a transmis comisarul de poliție Alina-Maria Ivan.

Filmare cu o mașină, aparținând IPJ Brașov, care, potrivit surselor Bugetul.ro, nu are ITP valabil

Comunicatul IPJ Brașov la care face referire Sorin Susanu

În luna aprilie, IPJ Brașov a intrat într-un conflict direct cu ANPC Brașov, după ce a reținut talonul unei mașini de la Protecția Consumatorului.

La vremea respectivă, Poliția Brașov a transmis că nimeni nu e mai presus de lege.

<<Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la faptul că ”polițiștii brașoveni au reținut talonul mașinii ANPC, aflată în misiune, pentru că era prea ruginită…”, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să comunice următoarele:

La data de 14 aprilie 2020, în jurul orei 12.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată pe raza județului Brașov, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 45 ani, care conducea un autoturism pe DN10, pe raza localității Teliu, jud. Brașov.

Cu ocazia controlului efectuat asupra documentelor conducătorului auto și a autovehiculului condus, dar și asupra stării tehnice a autoturismului, polițiștii au constatat faptul că, vehiculul prezintă mai multe elemente ale caroseriei corodate excesiv cu străpungeri.

Constatarea efectuată a relevat o situație de pericol pentru persoanele transportate prin faptul că puteau interveni situații neprevăzute care ar fi condus la vătămarea acestora.

În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională cu avertisment a conducătorului auto pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002-Rep. privind circulația pe drumurile publice, fiind dispusă și măsura complementară a retragerii certificatului de înmatriculare.

Fiind întrebat cu privire la existența unor mențiuni referitoare la cele consemnate în procesul-verbal de constatare a contravenției, conducătorul auto a precizat faptul că nu are obiecțiuni.

Precizăm faptul că legea nu se aplică discreționar în funcție de calitatea deținătorului auto, a conducătorului auto sau a stării de urgență în care România se află, aceasta fiind aplicată tuturor persoanelor.
În raport cu prevederile art. 16 din Constituția României „cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”, „nimeni nu este mai presus de lege”.

Anexăm, alăturat, fotografiile efectuate cu ocazia controlului>>, a transmis IPJ Brașov.

Vezi și

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend