Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

După ce l-a numit pe Scholz ‘lebăr ofensat’, ambasadorul Ucrainei în Germania recidivează: ‘Este o rușine. Va rămâne în istorie’

Publicat

in

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a criticat din nou guvernul german pentru ritmul lent, din punctul său de vedere, al livrărilor de arme către Kiev.

Faptul că Berlinul nu a trimis încă tancuri la Kiev „va rămâne în istorie”, a scris duminică pe Twitter diplomatul. „Este o rușine”, spune el.

În același timp, Melnik a difuzat un link către o informație din ziarul El País, potrivit căreia guvernul spaniol este pregătit să furnizeze Ucrainei arme grele, inclusiv tancuri și rachete antiaeriene.

Cancelarul german Olaf Scholz a respins în repetate rânduri acuzațiile potrivit cărora ar fi prea lent în problema furnizării de arme grele. Miercuri, el a declarat că Germania va continua să ofere sprijin militar Ucrainei, în special, va trimite sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T. De asemenea, Scholz a reamintit că, în acord cu Olanda, Germania va trimite 12 obuziere PzH 2000 autorităților de la Kiev, iar soldații ucraineni sunt în prezent instruiți în utilizarea acestora. La 18 mai, Ministerul german al Apărării a anunțat că Germania, în cadrul așa-numitului schimb circular, va furniza Republicii Cehe 15 tancuri Leopard 2 A4 pentru a oferi asistență militară Ucrainei. O schemă similară a fost convenită cu Grecia.

Anterior, Kievul a reproșat în repetate rânduri guvernului german că întârzie procesul de aprobare a livrărilor de arme. Consiliul Federal de Securitate al Germaniei, din care fac parte miniștri cheie, nu a luat o decizie privind exportul a aproximativ 100 de vehicule de luptă de infanterie Marder, fabricate de concernul Rheinmetall, timp de aproximativ o lună. În plus, ziarul Die Welt, citând surse din cadrul guvernului ucrainean, a raportat că furnizarea de tunuri antiaeriene autopropulsate Gepard către Ucraina, pe care Berlinul le-a promis Kievului, a intrat în impas din cauza faptului că partea germană nu a reușit încă să achiziționeze un număr adecvat de obuze pentru acestea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Eugen Tomac, noi dezvăluiri după ce Austria a blocat aderarea României la Schengen: O altă minciună spusă de Cancelarul Nehammer

Publicat

in

De

Europarlamentarul Eugen Tomac vine cu noi dezvăluiri după ce Ausdtria a blocat, în Consiliul JAI, aderarea României la Schengen.

„O altă minciună spusă de Cancelarul Nehammer

În urmă cu trei săptămâni, într-o întâlnire cu mai mulți oficiali europeni, am aflat că șansele noastre de intrare în spațiul Schengen sunt foarte mici, în timp ce intrarea Croației era sigură.

Am transmis acest mesaj celor de la guvernare și m-am asigurat că a ajuns la decidenți. Toți mi-au spus că mă agit mai mult decât este cazul și că România va intra sigur în Schengen.

Rolul jucat de Austria

Viena a intrat târziu în acest joc, fapt confirmat chiar de cancelarul Nehammer la întâlnirea pe care am avut-o zilele trecute.

Acesta ne-a spus, foarte senin și pe alocuri chiar ridicol, că a aflat de dosarul extinderii spațiului Schengen abia în noiembrie anul acesta. Aș fi crezut această minciună dacă înainte de a fi cancelar, domnul Nehammer ar fi fost ministru al agriculturii, însă acesta a fost ministru de interne. Prin urmare, cunoaște foarte bine atât problematica migranților, cât și chestiunea extinderii Schengen.

De ce, totuși, Croația, țară prin care trec mult mai mulți imigranți care ajung în Austria și restul Europei a fost susținută, iar noi nu.

De fapt, cui îi convine cel mai mult să nu se mute frontiera Uniunii Europene la Marea Neagră?”, spune Eugen Tomac.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cod galben de vânt în localităţi din trei judeţe, în orele următoare

Publicat

in

De

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, ce vizează, valabilă în orele următoare în trei judeţe, potrivit Agerpres.

Potrivit meteorologilor, până la ora 12:00, în judeţul Caraş-Severin (localităţile Reşiţa, Bocşa, Berzovia, Lupac, Fârliug, Târnova, Ramna, Vermeş, Ezeriş, Zorlenţu Mare, Ocna de Fier), judeţul Arad (localitatea Şiria) şi judeţul Bihor (localitatea Şoimi), se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 60-70 km/h

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend