Conecteaza-te cu noi

Campulung

După ce i-a dat pantofii premierului moldovean, Un câmpulungean vrea să treacă toate graniţele ţării desculţ

Avatar

Publicat

in

Unul dintre singurii musceleni care militează pentru unirea Basarabiei cu România, Mihai Eftimie protestează într-un mod unic pentru a-şi susţine cauza.eftimie 1
Câmpulungeanul a fost şi singurul muscelean care a participat în data de 16 mai 2015 la mitingul ce a avut loc la Chişinău, pentru ca a doua zi să fie şi printre cei ce au protestat la graniţa Republicii Moldova cu România pentru ridicarea interdicţiei pe care a primit-o liderul Asociaţiei „Acţiunea 2012”, George Simion, interdicţie de a intra în Republica Moldova vreme de cinci ani.
Mihai Eftimie povesteşte că după cele două ore de protest la graniţă (unde au participat peste o mie de persoane), a dorit să treacă punctul de frontieră desculţ, iar pantofii, împreună cu un steag şi un buchet de flori, i-a trimis prim ministrului Republicii Moldova Chiril Gaburici. Câmpulungeanul şi-a motivat gestul ca fiind unul de protest faţă de faptul că nu i s-a dat voie liderului Simion de a intra în Republica Moldova.
„Am făcut acest gest ca semn de protest fată măsura abuzivă luată de Guvernul Gaburici asupra liderului unionist George Simion şi a existenţei unei frontiere false între cele două state româneşti. Dacă Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul, atunci şi consecinţele lui sunt nule, de drept şi de fapt.”, spune Mihai Eftimie. eftimie la chisinau
Militând încă din 1991 pentru unirea Basarabiei cu România, Eftimie doreşte să-şi continue seria protestelor prin a trece desculţ toate graniţele ţării.
În acelaşi timp, acesta va fi prezent şi la Marea Adunare pentru Unire ce va avea loc la Chişinău în data de 05 iulie 2015.
De asemenea, câmpulungeanul a reuşit să strângă şi câteva sute de volume în campania sa de strângere de cărţi pentru copiii şi tinerii din Basarabia. Campania „O carte pentru copiii Basarabiei” va continua la Câmpulung, Eftimie declarându-ne că va face cu „biroul de primire” (un autoturism marca Matiz) un tur al tuturor instituţiilor de învăţământ din Câmpulung.

chisinau pantofi eftimie

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Șoc total, în Argeș, pentru ministrul Violeta Alexandru: A găsit birourile ITM goale în timpul unei inspecții

Avatar

Publicat

in

De

 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avut parte de o surpriză când a mers la sediul ITM Argeș într-o inspecție și a găsit doar birouri goale.

Ministrul scrie pe Facebook că a fost la Pitești, deoarece și-a propus să meargă în teritoriu des și deoarece nu vrea să se limiteze la citit rapoarte din birou.  „Știu că este perioada concediilor însă aceasta nu este o scuză pentru a reduce ritmul de lucru. La Casa de Pensii Argeș, am stabilit la nivelul conducerii faptul că se vor depune toate eforturile pentru a soluționa toate dosarele de pensii cu termen depășit. Mai sunt dosarele unor persoane care au câștigat în instanță drepturi și care trebuie să pună la dispoziția CJP Argeș diferite adeverințe. O scoatem la capăt și aici. La pensii comunitare, 77 de dosare sunt blocate din cauza neconfirmării stagiului de cotizare din Spania sau din Italia. M-am uitat cu atenție pe listă. Voi suna din nou autoritățile spaniole, văd că s-au îmbunătățit lucrurile, dar nu sunt mulțumită de ritmul de eliberare a formularului care confirmă stagiul de cotizare din aceste două țări,”, anunță ministrul.

După ce povestește despre vizita la Casa de Pensii Argeș, Violeta Alexandru spune că s-a gândit să vadă cum merge activitatea și la ITM Argeș.

Publicitate

„Birourile goale. Fotografiile sunt elocvente. Toți angajații sunt pe teren, mi s-a spus. Am cerut să mergem pe teren, inopinat, să vadă chiar Inspectorul Șef, o firmă la întâmplare din lista locațiilor în care ar fi trebuit să fie echipa ITM în control. Conducerea nu avea informații concrete privind locația fiecărui inspector sau firmele pe care urma să le verifice. La statistici totul este bine, în teren se văd altfel de lucruri. De aceea, nu renunț la teren. O să revin și aici după ce primesc toate informațiile”, adaugă ministrul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

la Câmpulung, Elena Lasconi nu cedează: JOS MESHURILE ILEGALE ALE PSD și PNL !

Avatar

Publicat

in

De

Elena Lasconi, Președintele USR Câmpulung îi cere Primarului Liviu Târoiu, ca măcar acum pe final de mandat, să RESPECTE LEGEA. În urma unei înțelegeri făcute în afara cadrului legal între mai multe persoane din conducerile filialelor locale ale partidelor din Câmpulung în zona de publicitate restrânsă din centrul municipiului, unde este interzisă orice formă de publicitate, cu excepția celor făcute în asociere cu municipiul Câmpulung, s-au amplasat ilegal meshuri ale PSD și PNL, inclusiv ale primarului Liviu Târoiu. Menționez că m-am opus acestei întelegeri și că imediat după întâlnire am semnalat că este nelegală printr-o adresă din 01 august 2020, pe care am trimis-o Primăriei Câmpulung Muscel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend