Conecteaza-te cu noi

Anchete

După ce Bugetul.ro l-a dat în vileag pe polițistul care s-a dus la pensat, un greu din Poliție spune adevărul: Nu se va întâmpla nimic!

Avatar

Publicat

in

Luni, Bugetul.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că un agent de poliție s-a dus la pensat, în timpul programului de lucru, el fiind raportat chiar de colegul jandarm din patrula mixtă. Mai mult, așa cum am dezvăluit ulterior, agentul G. s-a dus să se penseze, în loc să participe la o intervenție unde era solicitată participarea tuturor echipajelor. 

Acum, șeful Poliției Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, anunță ce va păți respectivul agent. Cristian Ghica susține că agentul care s-a dus să se penseze, în loc să patruleze, nu va păți NIMIC.

Vezi și EXCLUSIV Țineți-vă bine! Jandarmeria toarnă Poliția, că se pensează în timp ce ar trebui să patruleze!

Cristian Ghica vine și cu argumente pentru a-și întări afirmația. Concret, șeful Poliției Centrul Vechi susține că în Contencios-Administrativ agentul ar urma să câștige procesul.

DE CE? Bomba de-abia acum urmează. Potrivit lui Ghica, șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, și cel al Poliției Române, Eduard Mirițescu, ocupă ILEGAL, în acest moment, funcțiile.

Vezi și EXCLUSIV Noi detalii despre polițistul prins la pensat: Trebuia să se prezinte la un caz care implica prezența tuturor echipajelor

„Pentru că știrea cu agentul care nu a ajuns la o intervenție întrucât era la pensat a devenit virală, o să vă spun ce se va întâmpla în poliția personală a unor doctori: NIMIC!!!
Dacă agentul va iniția procedura contestarii actului administrativ la instanța de contencios, cel mai probabil va castiga si va obține revocarea acestuia.
Si va spun de ce: atât declanșarea cercetării disciplinare cât și eventuala sancțiune sunt, conform legii, apanajul „persoanei care are competența de numire în funcție a polițistului cercetat”, adică, în acest caz, directorul general al D.G.P.M.B.

In acest moment, funcția este ocupată, printr-un artificiu ilegal, de Berechet Bogdan. Practic, din momentul în care i-a expirat cea de-a doua împuternicire, cel care este acum legal împuternicit ca director adjunct (deci fără competență de numire), a fost numit/desemnat să îndeplinească atribuțiile directorului general, în disprețul total al legii 360/2002 și nu numai.
Doar că aceasta instituție, a desemnării, NU EXISTĂ! Modalitatea în care, de la data desemnării sale, Berechet Bogdan exercita atribuțiile de director general nu este prevăzută de nicio norma legală.
Prin urmare, neavând competența de numire, Berechet Bogdan nu are nici competența de a dispune cercetări prealabile, sancțiuni sau orice altceva.
Continuând logica juridică, toate actele semnate de dl. doctor Berechet, în calitate de (închipuit) director general, sunt susceptibile a fi ILEGALE.

Vezi și Jandarmeria confirmă ancheta Bugetul.ro: Un polițist a fost prins la pensat în timpul programului de lucru!

Acum, mă întreb ce se va întâmpla cu toate actele administrative semnate de un individ ilegal cocoțat în cea mai importanta funcție din D.G.P.M.B, prin care politisti au fost numiti în functii, au fost mutați în/din D.G.P.M.B., au încetat raporturile de muncă, ori cu contractele semnate de el în numele instituției, când o instanță o să constate lipsa de legalitate a acestei găselnițe.
Să nu uitam că și Inspectorul General, dl. Mirițescu Eduard este în aceeași situație juridică.

Practic, instituția care asigură respectarea legii este condusă ilegal, impostura fiind deja o normalitate.
Si pentru ca nu este de ajuns doar sa discutam aici, chiar si din calitatea mea asumata de avertizor de integritate, am initiat deja un demers care, în cel mai scurt timp, va da ocazia instantei de contencios administrativ competente sa se pronunte dacă o dispoziție semnata de doctorul Berechet este legal emisa.
Astfel, am depus o plangere prealabilă, in temeiul art. 7/ LG. 554/2004 , prin care am solicitat revocarea în totalitate a unei dispoziții emise de o persoană in/necompetentă, deci ilegală.

PS: Oare nevoia de a avea în aceste functii oameni cel putin docili, justifică în vreun fel riscurile si vulnerabilitățile la care este expusă Poliția Română prin numirea ilegală a unor persoane în cele mai importante functii?
Într-o tara normala cineva împuternicea, LEGAL, de azi, pe oricine altcineva.
Insă în țara în care poliția este la cheremul unor doctori compromiși, care își dau ultima suflare pentru a tine capacul pe oală, nu se va întâmpla nimic.
# doctoriinimpostura”, transmite Cristian Ghica.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul Poliției! ‘Document secret falsificat’ – Acuzații grave aduse unui șef

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

Cazul din Poliție, prezentat de Bugetul.ro în exclusivitate, a ajuns pe masa procurorilor! Reacție a Poliției Capitalei

Avatar

Publicat

in

De

La 28 aprilie, Bugetul.ro a prezentat, în exclusivitate, o situație incredibilă pentrecută în interiorul Poliției Capitalei. „Șeful Serviciului de Poliție Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, lansează acuzații grave la adresa superiorului său ierarhic, șeful Poliției Sectorului 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Concret, Ghica îl acuză pe Șchiopu de mai multe infracțiuni pe care acesta din urmă le-ar fi comis. Contactat de Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica ne-a dezvăluit că șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut un document secret, pe care apoi l-ar fi falsificat, pentru ca ulterior să apară și documentul inițial. Bugetul.ro l-a contactat și pe comisarul-șef Gabriel Șchiopu, pentru a-i cere un punct de vedere, însă acesta a refuzat să vorbească cu presa”, după cum am scris AICI.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul Poliției! ‘Document secret falsificat’ – Acuzații grave aduse unui șef

La acea vreme, Cristian Ghica ne-a declarat că, după ce șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut documentul și l-ar fi falsificat, adjunctul său, Marius Cosntantin, ar fi descoperit că i s-a prezentat un fals. Astfel, adjunctul șefului Poliției Sector 3 a anunțat Poliția Capitalei cu privire la incidentul de securitate.

Astăzi, Poliția Capitalei ne-a confirmat spusele lui Cristian Ghica. La solicitarea Bugetul.ro, DGPMB ne-a comunicat că, în data de 12 aprilie au fost declanșate verificări „efectuate de către o comisie formată din polițiști ai Structurii de Securitate și ai Serviciului Control Intern”.

Totodată, Poliția Capitalei ne-a precizat că „aspectele rezultate” au fost înaintate către „unitatea de parchet competentă material și teritorial, pentru a se pronunța”.

Răspunsul primit de Bugetul.ro de la Poliția Capitalei:

La nivelul Poliției Sectorului 3, în baza dispoziției directorului general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din data de 12.04.2021, au fost declanșate verificări, efectuate de către o comisie formată din polițiști ai Structurii de Securitate și ai Serviciului Control Intern.

Cercetările au vizat stabilirea situației de stat și de drept, aspectele rezultate fiind înaintate către unitatea de parchet competentă material și teritorial, pentru a se pronunța.

Alte informații nu pot fi comunicate având în vedere cercetarea în desfășurare, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 544/2001, aceste informații sunt exceptate de la liberul acces la informațiile de interes public”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Poliția Capitalei.

Ce am scris la 28 aprilie:

Șeful Serviciului de Poliție Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, lansează acuzații grave la adresa superiorului său ierarhic, șeful Poliției Sectorului 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Concret, Ghica îl acuză pe Șchiopu de mai multe infracțiuni pe care acesta din urmă le-ar fi comis. Contactat de Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica ne-a dezvăluit că șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut un document secret, pe care apoi l-ar fi falsificat, pentru ca ulterior să apară și documentul inițial. Bugetul.ro l-a contactat și pe comisarul-șef Gabriel Șchiopu, pentru a-i cere un punct de vedere, însă acesta a refuzat să vorbească cu presa.

Vezi și EXCLUSIV Noi detalii despre polițistul prins la pensat: Trebuia să se prezinte la un caz care implica prezența tuturor echipajelor

Din spusele comisarului Cristian Ghica, după ce șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut documentul și l-ar fi falsificat, adjunctul său, Marius Cosntantin, ar fi descoperit că i s-a prezentat un fals. Astfel, adjunctul șefului Poliției Sector 3 a anunțat Poliția Capitalei cu privire la incidentul de securitate.

Ca atare, Gabriel Șchiopu ar fi încercat să dea vina pe secretarele sale și să o „elimine” pe una dintre el, care e personal civil.

„Șchiopu a invocat faptul că celele două secretare nu i-au dat documentul în cauză înregistrat. Și atunci, el nu nu a făcut decât să solicite înregistrarea documentului acum, el fiind emis la momentul respectiv”, ne-a dezvăluit Cristian Ghica.

Vezi și EXCLUSIV Țineți-vă bine! Jandarmeria toarnă Poliția, că se pensează în timp ce ar trebui să patruleze!

Dar, ce să vezi, surpriză! Conform celor declarate de Cristian Ghica, apare documentul inițial și astfel ne trezim cu două documente, unul dintre ele fiind falsificat.

Ca atare, la momentul actual, se fac cercetări în acest dosar.

Cristian Ghica susține că asupra șefului Poliției Sector 3 planează „suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni, adică neglijenta în serviciu (că a pierdut înscrisul), fals material în inscrisuri oficiale, instigare la fals material si uz de fals, toate dincolo de faptul că exista în mod clar o problema de securitate a documentelor clasificate”.

Vezi și Jandarmeria confirmă ancheta Bugetul.ro: Un polițist a fost prins la pensat, în timpul programului de lucru!

„Nu văd cum ar mai putea acoperi oala”

Nu a fost nevoie de plângere, pentru că acest incident de securitate a fost sesizat de adjunctul domnului Șchiopu, în momentul în care a fost efectuată inventarierea documentelor clasificate. Practic, a fost luat fiecare document clasificat și inventariat. Fiecare în parte. Ei bine, lucrarea asta nu s-a găsit, iar adjunctul domnului Șchiopu a constatat că lucrarea nu este cea reală, el fiind cel care a dat rezoluția inițială pe primul document, pe cel adevărat, atunci când Șchiopu era în concediu. A înțeles că documentul care i s-a prezentat este unul fals și dumnealui a făcut demersurile de sesizare. Sesizarea a fost făcută către Poliția Capitalei, iar ulterior trebuia să ajungă și la DIPI.

Cert e că sesizarea era făcută de adjunctul Marius Constantin. Două sesizări erau absolut inutile.

Au fost găsite vinovate secretarele. Documentele clasificate se predau altfel decât celelalte document. Mai exact, pe o condică. Se semnează de predare-primire pentru fiecare document în parte. Șchiopu a invocat faptul că celele două secretare nu i-au dat documentul în cauză înregistrat. Și atunci, el nu nu a făcut decât să solicite înregistrarea documentului acum, el fiind emis la momentul respectiv.

A făcut un raport în sensul ăsta, scoțându-le vinovate pe secretare, după care, așa cum am spus, a apărut documentul real, iar, bineînțeles, din momentul ăla, toată apărarea lui cu înregistrarea tardivă a documentului a căzut.

Practic, erau două documente identice, cu numere de înregistrare identice, iar unul dintre ele era, bineînțeles, contrafăcut.

După ce raportul ăsta i s-a prezentat lui Berechet, de către adjunct, a avut loc o discuție între ei și probabil asta a fost modalitatea pe care au găsit-o: să execute una dintre secretare, care e personal civil și e ușor de eliminat. Cert este că, odată cu apariția documentului real și prin postarea făcută de mine, nu văd cum ar mai putea acoperi oala, să zic așa.

Incidentul este semnat în urmă cu trei săptămâni. Din păcate, nu s-a întâmplat absolut nimic, până când am postat eu, iar lucrurile s-au inflamat și au început cercetările. Inclusiv, astăzi (n.r. – marți) s-au efectuat cercetări”a declarat, pentru Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica.

Șeful Poliției Sector 3 și-ar fi jignit secretarele

A constatat într-un proces-verbal, făcut împreună cu un polițist de la Control Intern, că cele două femei, care au o vârstă și n-ar fi trebuit să le vorbească așa… Deși e șef la Sectorul 3 de aproape un an, a constatat de-abia acum că cele două femei au carențe în pregătire și le-a numit în toate felurile. ‘Proaste’ este doar unul dintre apelativele folosite”,  a mai spus, pentru Bugetul.ro, Cristian Ghica.

Facem precizarea că comisarul Cristian Ghica și comisarul-șef Gabriel Șchiopu se războiesc și în instanță, după ce șeful Poliției Centrul Vechi a adus mai multe acuze pe o rețea de socializare șefului Poliției Sector 3, dar și șefului Poliției Capitalei, comisarul-șef Bogdan Berechet.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Documentul care zguduie Apele Române! Liberalul Ervin Molnar, fost șef ANAR, ar fi trebuit să aprobe angajările de la ABA Prut-Bârlad

Avatar

Publicat

in

De

Miercuri seara, Bugetul.ro l-a contactat telefonic pe Ervin Molnar, fost șef la Apele Române, în prezent deputat PNL. L-am întrebat de cazul de la ABA Prut-Bârlad, unde DNA a început urmărirea penală pe numele lui Petru Avram, fost director ABA Prut-Bârlad, însă Ervin Molnar a precizat, pentru Bugetul.ro, că nu el l-a instalat în funcție pe Petru Avram și că nu are cunoștințe despre ceea ce s-a întâmplat la ABA Prut-Bârlad. O serie de documente intrate în posesia Bugetul.ro îl contrazic pe Molnar, iar din acestea reiese că Petru Avram ar fi trebuit să-l informeze cu privire la angajările/detașările pe care le face.

Astfel, conform unei adrese din 28 ianuarie 2020 (n.r. – Ervin Molnar a fost numit director la ANAR la 22 ianuarie 2020), toți directorii din cadrul Apelor Române trebuiau să comunice conducerii Administrației Naționale Apele Române, adică lui Ervin Molnar, „orice modificare în structura de personal, inclusiv promovările personalului sau acordarea gradației conform prevederilor legale”.

În atenția doamnelor/domnilor Director ai Administrației Bazinale de Apă/I.N.H.G.A./E.C. Stânca-Costești

Prin prezenta vă reamintim faptul că pentru orice modificare în structura de personal, inclusiv promovările personalului sau acordarea gradației conform prevederilor legale, există obligativitatea primirii acordului conducerii „Administrației Naționale Apele Române”, în limitele Bugetului de Venituri și Cheltuieli, aprobat.

Menționăm faptul că aplicarea celor de mai sus este în responsabilitatea directă a conducerii fiecărei instituții în parte”, se precizează în documentul intrat în posesia Bugetul.ro.

Practic, potrivit Ordinului interior dat de Ervin Molnar, la sfârșitul lui ianuarie 2020, acestuia trebuia să i se aducă la cunoștință toate mișcările făcute în cadrul Apelor Române: angajări, delegări, majorări salariale etc.

Vezi și EXCLUSIV Numit ‘Capul Mafiei de la Apele Române’ de către Emanuel Ungureanu, Ervin Molnar reacționează: ‘Am devenit o țintă’

Drept dovadă, Bugetul.ro vă prezintă un document în EXCLUSIVITATE

Într-o adresă intrată în posesia Bugetul.ro, Ervin Molnar aproba, la 13 februarie 2020, o serie de decizii ale conducerii ABA Mureș.

Concret, Molnar semna delegarea lui Mihai Caius Parpală, director SGA Arad, pe postul de director tehnic RAPM, dar și acordarea salariului aferent gradului profesional I corespunzător grilei din 2022 pentru Ovidiu Ionuț Cengher.

Ca atare, Ervin Molnar ar fi trebuit să fie înștiințat și să aprobe angajările făcute la ABA Prut-Bârlad

Miercuri seara, l-am întrebat pe Ervin Molnar și cum comentează faptul că DNA a început, luni, urmărirea penală a șefului-demisionar de la ABA Prut-Bârlad, Petru Avram.

În replică, deputatul PNL de Târgu Mureș a precizat, pentru Bugetul.ro, că nu are cunoștințe despre ce s-a întâmplat acolo.

Pe domnul Avram nu l-am numit eu. N-am ce să comentez un comunicat al unei instituții de control, de anchetă. N-am cunoștințe de ce s-a întâmplat acolo și, oricum, nu aș comenta, având în vedere că se află o anchetă penală pe rol”, a spus, pentru Bugetul.ro, Ervin Molnar.

DNA îl acuză pe Petru Avram de două infracțiuni de abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de mai mulți suspecți, în legătură cu demersurile făcute la angajarea fictivă a două persoane la primăria comunei Vatra Moldoviței (jud Suceava), în scopul de a le detașa, cu încălcarea prevederilor legale, la Administrația Bazinală de Apă (A.B.A) „Prut-Bârlad”.
Astfel, s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de următorii:
SAGHIN VIRGIL, primar al comunei Vatra Moldoviței (jud Suceava) în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de folos necuvenit pentru altul, dintre care una în formă continuată (2 acte materiale),
NIGA GABRIEL, viceprimar al comunei Vatra Moldoviței (jud Suceava) cu atribuții de primar la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de folos necuvenit pentru altul, în formă continuată (2 acte materiale),
AVRAM PETRU, director al Administrației Bazinale de Apă (A.B.A) „Prut-Bârlad”, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de folos necuvenit pentru altul, dintre care una în formă continuată (2 acte materiale săvârșite atât sub forma autoratului cât și a complicității),
BOCA ANA, secretar general al primăriei comunei Vatra Moldoviței (jud Suceava), în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu cu obținere de folos necuvenit pentru altul, în formă continuată (2 acte materiale) și complicitate la abuz în serviciu
IANCU SIMONA-ELENA și MEȚLER STELIAN, personal contractual, angajați succesiv la primăria Vatra Moldoviței, ulterior detașați la ABA „Prut-Bârlad”, în sarcina fiecăruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 16 decembrie 2020, Iancu Simona-Elena a fost numită în funcția de administrator public în cadrul Aparatului de specialitate al primarului comunei Vatra Moldoviței (jud. Suceava), iar la data de 22 decembrie 2020, din acea funcție, a fost detașată ca inginer în cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iași .
Din cercetările efectuate în cauză până în acest moment, reiese că angajarea lui Iancu Elena-Simona la Primăria comunei Vatra Moldoviței ar avea un caracter fictiv, în sensul că, cei trei suspecți, primarul Saghin Virgil, secretara generală a comunei Boca Ana și directorul ABA „Prut-Bârlad” Avram Petru, dar și beneficiara demersurilor, suspecta Iancu Simona-Elena, ar fi avut de la început reprezentarea că aceasta din urmă nu va activa în cadrul Primăriei comunei Vatra Moldoviței, că angajarea acesteia ar fi doar rezultatul unor favoruri și că ar servi doar ca bază aparent legală pentru promovarea, prin detașare, în funcția urmărită de la început, respectiv cea din cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iași.
A reieșit că Iancu Simona-Elena nu ar fi desfășurat nici măcar o oră de muncă la Primăria comunei Vatra Moldoviței, că documentele necesare angajării acesteia la primărie fie ar lipsi, fie ar fi fost întocmite retroactiv și fără respectarea normelor legale, și că nu i s-ar fi întocmit nici fișa postului (asimilat cu contractul de management în cazul administratorului public) la momentul când a fost numită. În plus, aproape simultan cu angajarea ar fi început demersurile pentru detașare, în condițiile în care experiența ori capacitatea profesională a acesteia nu aveau nimic în comun cu postul ocupat la primărie și nici cu cel pentru care a solicitat detașarea la ABA „Prut-Bârlad”.
În legătură cu cele descrise mai sus, suspecții Avram Petru, Saghin Virgil, Boca Ana, fiecare în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi încălcat, cu intenție, mai multe dispoziții legale (prevăzute de Codul administrativ, Codul muncii etc), fiind sprijiniți de suspecta Iancu Simona-Elena.

Printr-o schemă similară, Mețler Stelian a fost angajat la data de 22 iunie 2020 într-o funcție de personal contractual la Primăria comunei Vatra Moldoviței, iar la data de 1 iulie 2020, din acea funcție, a fost detașat pentru șase luni ca inginer în cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iași.
Mai mult, după detașare, directorul Avram Petru ar fi dispus delegarea lui Mețler Stelian la un alt compartiment față de cel pentru care se aprobase detașarea, pentru a-i asigura confortul profesional dorit. După cele șase luni prevăzute în contract, detașarea avea să fie prelungită.
În legătură cu cele descrise mai sus, suspecții Avram Petru, Niga Gabriel, Saghin Virgil și Boca Ana, fiecare în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi încălcat, cu intenție, mai multe dispoziții legale (prevăzute de Codul administrativ, Codul muncii etc), fiind sprijiniți de suspectul Mețler Stelian.

Faptele descrise ar fi determinat obținerea de foloase necuvenite de către Iancu Simona-Elena și Mețler Stelian, constând în remunerațiile și alte drepturi salariale încasate de aceștia în cadrul ABA „Prut-Bârlad”, pe perioada detașării și, respectiv a prelungirii acesteia, sume ce se constituie ca prejudiciu în dauna ABA „Prut-Bârlad” Iași. De asemenea, ar fi fost vătămate interesele legale ale Primăriei Vatra Moldoviței constând în faptul că scopul funcțiilor pentru care cei doi au fost angajați nu a fost îndeplinit și, în plus, posturile nu au mai fost ocupate de alte persoane, din cauză că vacantarea lor a fost suspendată.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite DNA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend