Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

După ce antrenorul principal al RB Leipzig a fost testat pozitiv, şi secundul său este infectat cu virsul Sars-CoV-2

Publicat

in

RB Leipzig a anunţat, marţi, noi cazuri pozitive cu virusul Sars-Cov-2 în cadrul clubului. După ce antrenorul principal al RB Leipzig, Jesse Marsch, a fost testat pozitiv, şi secundul său, Achim Beierlorzer, este infectat, informează sky.de, relatează News.ro.

În total, la ultimle teste, au fost găsite infectate patru persoane, niciuna în rândul jucătorilor. Antrenamentul de marţi al echipei a fost anulat.

Vineri, au fost testaţi pozitiv jucătorii Yussuf Poulsen, Willi Orban, Hugo Novoa şi Mohamed Simakan. Portarul Peter Gulasci şi tehnicianul Jesse Marsch erau deja în carantină, după ce au fost testaţi pozitiv cu virusul Sars-Cov-2 în urmă cu câteva zile.

La meciul cu Bayer Leverkusen de duminică, pierdut, pe teren propriu, cu 1-3, în etapa a XIII-a a Bundesliga, echipa din Leipzig a fost condusă de pe bancă de Beierlorzer, care e acum şi el pozitiv şi va trebui să intre în izolare.

Următoarea partidă a formaţiei este programată, vineri, în deplasare, cu Union Berlin.

Vicecampioană sezonul trecut, RB Leipzig ocupă acum locul 8, cu 18 puncte, la patru puncte de Freiburg, de pe locul 4, de Liga Campionilor. Lider este Bayern Munchen, cu 31 de puncte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Balena beluga blocată de câteva zile în râul Sena va fi mutată într-un bazin cu apă sărată

Publicat

in

De

O balenă beluga blocată de câteva zile în râul Sena, departe de apele arctice sau subarctice în care trăiește în mod normal, va fi mutată marți într-un bazin cu apă sărată pentru verificări și îngrijiri, a anunțat o organizație implicată în salvarea sa.

Beluga, care s-a rătăcit în Sena săptămâna trecută și a parcurs înot aproape jumătate din distanța până la Paris, a fost închisă în ecluza unei nave, unde a primit vitamine și antibiotice în weekend, dar nu a reușit să mănânce, au declarat reprezentanții organizației neguvernamentale Sea Shepherd France, potrivit Reuters.

Nu se știe de ce balena s-a îndepărtat atât de mult de habitatul său natural, existând îngrijorări serioase cu privire la șansele sale de supraviețuire în apele calde ale Senei, conform Mediafax.

„Astăzi este o zi mare pentru beluga și pentru toți cei implicați în salvarea ei”, a declarat Sea Shepherd France într-un tweet.

În acvariul cu apă sărată, balena „va fi monitorizată și va primi ajutor, cu speranța că poate fi vindecată. Va fi apoi eliberată în mare cu, sperăm, șanse mai mari de supraviețuire”, au explicat salvatorii.

Imaginile filmate luni cu drona au arătat balena albă ieșind la aer în timp ce făcea cercuri lente în ecluză, chiar sub suprafața apei.

La sfârșitul lunii mai, o orcă grav bolnavă a înotat zeci de kilometri pe Sena și a murit din cauze naturale după ce încercările de a o ghida înapoi în mare au eșuat.

În septembrie 2018, o balenă beluga a fost observată în râul Tamisa, la est de Londra, timp de câteva zile, în ceea ce a fost atunci cea mai sudică apariție a unei beluga în raport cu țărmurile britanice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Primul transport de cereale din Ucraina în baza acordului intermediat de ONU și Turcia a fost refuzat de cumpărător

Publicat

in

De

Primul transport cu cereale, care a plecat din Ucraina în baza acordului ONU, a fost refuzat de cumpărătorul din Liban din cauza livrării cu întârziere, anunță oficialii ucraineni, potrivit CNN.

Un cumpărător din Liban a refuzat încărcătura primei nave de cereale care a părăsit Ucraina de la începutul războiului din cauza întârzierii livrării, potrivit unui comunicat al Ambasadei Ucrainei în țara din Orientul Mijlociu.

Nava M/V Razoni a plecat din portul Odesa la 1 august, transportând peste 26.000 de tone de porumb în cadrul unui acord negociat de ONU, menit să atenueze criza alimentară globală declanșată de războiul din ucraina.

„Potrivit informațiilor furnizate de expeditorul cerealelor ucrainene de la bordul navei Razoni, cumpărătorul din Liban a refuzat să accepte încărcătura din cauza întârzierilor în ceea ce privește termenii de livrare. Astfel, expeditorul caută acum un alt destinatar pentru a-și descărca încărcătura fie în Liban/Tripoli, fie în orice altă țară/port”, au anunțat ucrainenii.

Oficialii ucraineni spun că urmăresc să crească transporturile de cereale până la cinci nave pe zi în următoarele două săptămâni. Luni, două nave care transportă 60.000 de tone de produse agricole au plecat din porturile Ucrainei de la Marea Neagră.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend