Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

După ce a tratat cu indiferență noul coronavirus, Danemarca impune purtarea măştii în mijloacele de transport în comun

Avatar

Publicat

in

Premierul danez a anunţat, sâmbătă, că purtarea măştii va fi obligatorie în mijloacele de transport în comun începând din 22 august, cu scopul de a preveni răspândirea noului coronavirus, anunță news.ro.

“Măsura intră în vigoare peste o săptămână”, a declarat Mette Frederiksen, într-o conferinţă de presă.

Publicitate

Citește și: CURAJ NEBUN Un polițist DEMASCĂ șirul complicităților dintre șeful Poliției, șeful Poliției Capitalei și Duduieni: DE CE au ‘greșit’ mascații adresa

Până în prezent, purtarea măştii era recomandată la orele de vârf, în transportul în comun, dar era obligatorie în şase regiuni, între care şi al doilea oraş al ţării, Aarhus.

Şefa Guvernului a cerut danezilor să nu lase garda jos şi să respecte regulile de distanţare socială şi igienă.

În total, în Danemarca s-au înregistrat 15.859 de cazuri de contaminare şi 621 de decese.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cele cinci femei care au băgat SPAIMA în adversarii politici: Au câștigat primării în Botoșani la mare distanță de bărbații cu care au concurat

Avatar

Publicat

in

De

Cinci femei au câştigat alegerile pentru funcţia de primar desfăşurate duminică în judeţul Botoşani, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă.

În comuna Călăraşi, actualul primar, Elena Vrajotis (PNL), a câştigat un nou mandat, impunându-se categoric în faţa candidatului PSD, Dumitru Rusu. Vrajotis a obţinut voturile a 902 alegători din totalul celor 1.477 care şi-au exprimat corect votul. Contracandidatul acesteia, Dumitru Rusu a avut doar 279 voturi.

Publicitate

Citește și: Cristian Piedone condamnat în dosarul Colectiv, un nou mandat de primar: ‘Judecata poporului a decis!’

La Cristineşti, Daniela Stredie (PNL) a câştigat în faţa candidatului Pro România, Vasile Cheptanariu, la o diferenţă de 147 de voturi. Stredie a avut 723 de voturi din totalul celor 1.642 voturi valabil exprimate, în timp ce Cheptanariu a înregistrat 576 voturi, scrie agerpres.ro.

În comuna Havârna, candidata PSD, Rodica Baltă, a câştigat cu 588 de voturi, învingându-l pe candidatul PNL Corneliu Sergiu Saviuc, care a avut 515 din totalul celor 1.682 voturi valabil exprimate.

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

Totodată, în comuna Răuseni s-a impus actualul primar Maria Jîjîie (PSD), care a câştigat un nou mandat în defavoarea candidatului PNL, Florin Olaru. Jîjîie a obţinut voturile a 762 alegători, în timp ce Olaru a convins doar 203 alegători. La Răuseni s-au înregistrat 1.002 voturi valabil exprimate.

Cel de-al cincilea primar femeie este din comuna Vârfu Câmpului. Maria Huţu, care a candidat din partea PSD şi care este primar în exerciţiu, s-a impus în faţa candidatului PNL, Doru Zub Ursu, la o diferenţă de peste 500 de voturi. Huţu a întrunit voturile a 1.101 alegători, din totalul celor 1.774 care şi-au exprimat corect votul, în timp ce candidatul liberal a avut susţinerea a 437 alegători.

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Noi tensiuni în Spania! Destituit, liderul separatist catalan NU acceptă sentința: ‘Nu abandonez şi nu mă resemnez’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul separatist catalan Quim Torra a fost destituit luni de justiţia spaniolă, care a confirmat condamnarea sa pentru “nesupunere” la 18 luni de ineligibilitate, dar a replicat că îşi va continua la nivel european lupta pentru independenţa provinciei, notează AFP, conform agerpres.ro.

“Nu abandonez şi nu mă resemnez”, a spus el într-un discurs în catalană la sediul Generalitat (guvernul autonom la Cataloniei), la Barcelona, înconjurat de membri ai guvernului său.

Publicitate

Quim Torra a adăugat că nu acceptă sentinţa pronunţată în cursul zilei la Madrid de Tribunalul Suprem, cea mai înaltă instanţă judiciară din Spania, care a confirmat că nu poate ocupa funcţii publice timp de 18 luni pentru nesupunere.

Acest verdict “doreşte să răstoarne guvernul Cataloniei”, a spus el, anunţând că vor avea loc noi alegeri regionale şi îndemnând electoratul să facă “un nou plebiscit” pentru independenţă.

DESCOPERIREA care poate salva milioane de vieți – Un spray nazal frânează reproducerea SARS-CoV-2

Confirmarea de către Tribunalul Suprem a condamnării în primă instanţă a lui Quim Torra la 18 luni de ineligibilitate atrage după sine destituirea lui din funcţia de şef al guvernului Cataloniei, o regiune bogată din nord-estul Spaniei cu autonomie extinsă şi care a fost în 2017 scena unei tentative de secesiune.

Quim Torra a fost condamnat în decembrie de tribunalul superior din Catalonia pentru că a refuzat să asculte ordinul de a retrage simboluri separatiste de pe instituţii publice în timpul campaniei electorale pentru legislativele din aprilie 2019.

“Voi duce cauza libertăţii de exprimare şi cauza independenţei la nivelul Europei şi vom câştiga”, a spus el, fără a specifica exact ce acţiuni intenţionează să întreprindă.

Destituirea lui Quim Torra riscă să reanime tensiunile din Catalonia, unde condamnarea în octombrie 2019 a unor lideri separatişti la închisoare pentru tentativa de secesiune din 2017 a antrenat numeroase manifestaţii, dintre care unele au degenerat în violenţe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend