Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

După ce a cerut DEMISIA lui Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu lansează un nou ATAC: ‘Putem avea avea și un premier mai bun’

Avatar

Publicat

in

Ecaterina Teodorescu susține, referitor la Viorica Dancila. că România poate avea un premier mai bun, existând oameni mai capabili în PSD și în Guvern pentru a conduce Executivul. Fostul ministru, care recent a cerut demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, spune, referitor la proteste, că starea conflictuală a escaladat din cauză că oamenilor nu li s-a dat atenție.

“Doamna Dăncilă este un om într-o poziție delicată. (..) Am avut față de domnia sa considerații, față de omul pe care îl cunoșteam. Cred că putem avea și un premier mai bun”, a declarat Ecaterina Andronescu la Digi24.

Întrebată dacă în PSD sunt oameni mai capabili să conducă Executivul, Andronescu a spus: “Categoric, da, inclusiv în Guvern”.

Referitor la activitatea lui Carmen Dan, fostul ministru face referire la urmările protestului: “Modul in care s-a terminat si rezultatul nu m-ar determina sa zic lucrul asta (n.r. că ar fi un ministru performant), dar cu calmul şi cu echilibrul de până acum nu a fost un ministru rău”.

În ceea ce privește protestul din 10 august, Andronescu a spus: “În primul rând, era obligaţia celor de la guvern să cheme o echipă din Piaţă şi să se întoarca să se calmeze lucrurile. Nedându-le atenţie creşti starea conflictuală”.

Întrebată dacă sunt adevărate speculaţiile privind infiltrarea politicului în protestul de vineri, Ecaterina Andronescu a răspuns: “Nu am informaţii şi, în general, mi-ar fi foarte greu să argumentez o astfel de afirmaţie”.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: ‘Dreptul la sănătate, condițiile sanitare, evoluția epidemiologică vor avea întâietate, din păcate, față de educație’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că prioritară este redeschiderea școlilor, însă în acest context, ”dreptul la sănătate, condițiile sanitare, evoluția epidemiologică vor avea întâietate, din păcate, față de educație”.

Adrian Năstase îl ‘desființează’ pe Klaus Iohannis după ce s-a vaccinat: ‘Nu am pus o poză cu mușchi. Importanți sunt neuronii’

În contextul în care în ultimele zile au existat puncte de vedere contradictorii din partea oficialilor cu privire la relaxarea măsurilor în Capitală, Cîmpeanu a fost întrebat duminică, la Antena 3, cine va avea ultimul cuvânt pe 2 februarie cu privire la redeschiderea școlilor.

„Vor fi puse la un loc realitățile din educație și realitățile din domeniul sanitar. Deși este foarte greu de pus în balanță dreptul la educație și dreptul la sănătate, într-o astfel de situație, îndrăznesc să spun că dreptul la sănătate, condițiile sanitare, evoluția epidemiologică vor avea întâietate, din păcate, față de educație.

Dacă discutăm de deschiderea școlilor versus deschiderea restaurantelor, eu înțeleg foarte bine pierderile suferite de HoReCa, însă între cele două aleg deschiderea școlilor. Nu numai eu, dar ne uităm la Bulgaria, nu mai de parte, care a programat deschiderea școlilor pe 4 februarie, nu 8 februarie ca la noi, rămânând cu alte activități închise. Franța ia în considerare o carantinare totală pentru trei săptămâni, dar ministrul Educației insistă ca școlile să rămână deschise chiar dacă toate celelalte activități se închid. Din poziția mea nu pot susține altceva decât deschiderea prioritară a școlilor”, a spus ministrul Educației.

Întrebat, de asemenea, dacă ministrul Sănătății sau șeful DSU, Raed Arafat, se vor opune redeschiderii școlilor, acestea nu se vor redeschise, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”La ultima întâlnire pe care am avut-o în acest format, cei din domeniul sănătății s-au exprimat cu privire la acel optimism conform căruia nu vom avea creșteri spectaculoase cu privire la rata de infectare, deci vom putea deschide școlile după cele trei scenarii anunțate. Nu eu, din educație, mi-am manifestat optimismul cu privire la inexistența unor creșteri semnificative ale ratei de infectare”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Consumul de alcool și vaccinul anti-Covid! Raed Arafat lămurește controversa: ‘Eu cred că e doar folclor’

Avatar

Publicat

in

De

Șeful DSU Raed Arafat a fost întrebat duminică, la Antena 3, dacă „înainte și după momentul vaccinării este adevărat că nu ai voie să consumi alcool?”.

El a răspuns că „eu n-am văzut o contraindicație de acest gen. Clar că alcool afectează sistemul imunitar în mod negativ, dar n-am văzut o contraindicație științifică să spună că dacă ai consumat alcool nu poți fi vaccinat.”

Cât de bogată este Diana Șoșoacă? Declarația de avere a senatoarei AUR nu arată rău deloc

„N-am văzut așa ceva. Trebuie să vedem dacă se găsește sau dacă este doar folclor. Eu cred că e doar folclor.”, a completat Raed Arafat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend