Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

După 8 luni în care a tăcut ‘înțelept’, ministrul Digitalizării iese la atac: ‘Asta ar fi trebuit să vadă minţile strălucite din jurul premierului’

Publicat

in

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, afirmă că, în decembrie, când a depus jurământul, a avut “un carnet nou de cecuri albe”, dar “lipsa de predictibilitate în reacţii este un comportament care se sancţionează decisiv”.

“Am depus jurământul în decembrie plin de entuziasm şi de speranţă. Am avut un carnet nou de cecuri albe. Ştiam că n-o să fie uşor într-o coaliţie care a trecut cu poticneli mari de la bun început. Subiectele “sensibile”, SIIJ, alegerile în două tururi, pensiile speciale etc, au fost lăsate la final, la negocierile de la Vila Lac. Văzând rezistenţa cu dinţii încleştaţi în faţa lor, i-am spus lui Dacian (Cioloş – n.r.) că eu nu văd cum aş putea funcţiona în acea echipă ca să obţin rezultate. A trecut o noapte şi mi-am zis: ce le-ai spus altora ani de zile, să se concentreze pe cum să lucreze cu cei cu care aparent nu se văd soluţii, acum trebuie să faci tu. Şi am intrat în joc şi asta am făcut opt luni. Am căutat soluţii, zi de zi, pentru a livra un program cu care formal eram de acord, dar pe care fiecare trebuia să-l livreze pe cont propriu. Ar fi putut merge, chiar aşa cu frâna de mână, dar, acolo de unde vin eu, lipsa de predictibilitate în reacţii este un comportament care se sancţionează decisiv. Şi suntem în USR PLUS al naibii de mulţi din business. Din acel business în care ai dreptul la o singură greşeală. Pentru două trebuie să ai un credit de idiosincrazie uriaş. Dar când eşti cu buzunarul gol, ba unii te mai scot şi dator, este misiune imposibilă. Asta ar fi trebuit să vadă minţile strălucite din jurul premierului înainte de a şopti “all-in”. Programul de guvernare rămâne pe masă”, a scris ministrul Teleman, pe pagina sa de Facebook.
Ministrul Cercetării va susţine marţi o conferinţă de presă de bilanţ.

Miniştrii USR PLUS ar urma să îşi depună demisiile, marţi dimineaţa, la Guvern.

Copreşedintele formaţiunii, vicepremierul Dan Barna, a anunţat, luni seara, că miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîţu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

127.305 persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore, 91.665 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson

Publicat

in

De

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, sâmbătă, că 127.305 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, 91.665 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson, potrivit news.ro.

Potrivit CNCAV, d la ultima raportare au fost vaccinate în total 127.305 persoane.

Prima doză sau serul Johnson&Johnson au fost administrate unui număr de 91.665 persoane.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

De asemenea, 9.907 persoane au făcut doza a doua şi 25.733 pe cea de-a treia.

S-au folosit, de la debutul campaniei de vaccinare, 11.740.280 doze de vaccin şi au fost complet imunizate 5.876.418 persoane.

În ultimele 24 de ore s-au raportat 33 de reacţii adverse, alte 130 fiind în curs de investigare.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat slalomul uriaş de la Soelden

Publicat

in

De

Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat sâmbătă slalomul uriaş de la Soelden, prima cursă din acest sezon în Cupa Mondială feminină de schi alpin, ea fiind urmată pe podium de elveţianca Lara Gut-Behrami şi slovaca Petra Vlhova, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Cronometrată în 2 min 07 sec 22/100, Mikaela Shiffrin a devansat-o cu 14/100 pe Lara Gut-Behrami şi cu 1 sec 30/100 pe Petra Vlhova, reuşind a 70-a sa victorie în circuitul mondial la doar 26 de ani. Doar suedezul Ingemar Stenmark şi compatrioata sa Lindsey Vonn au mai multe victorii.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

Ea nu mai câştigase un slalom uriaş din decembrie 2020, când s-a impus la Courchevel.

Shiffrin impresionează după două sezoane mai slabe, marcate de moartea subită a tatălui său la începutul lui 2020 şi pandemia de Covid-19.

Vlhova, deţinătoarea ultimului mare glob de cristal, a limitat pagubele după o primă manşă dezamăgitoare, încheiată cu al şaptelea timp.

Gut-Behrami, câştigătoarea marelui glob în 2016 şi din nou în luptă până la capăt pentru clasamentul general în sezonul trecut, confirmă ca va trebui contat pe ea şi în acest an. Elveţianca a fost doar la a doua clasare pe podium la slalom uriaş după grava sa accidentare la genunchiul stâng din 2017.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend