Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dupa 6 zile de cautari, bărbatul de 35 de ani a fost gasit mort, pe munte

Publicat

in

Vesti triste astazi pentru familia celor doi frati care de o saptamana de zile au fost dati disparuti in zona montana a judetului. In ciuda cautarilor disperate ale salvamontistilor, cel putin pentru unul dintre ei nu s-a mai putut face nimic.

Salvamontiștii din județul Brașov au confirmat tragica veste. Unul distre frații dispăruți în Munții Făgăraș a fost găsit fără suflare în zona Fereastra Mică a Sâmbetei, pe teritoriul județului Brașov.

Echipa Salvamont Victoria a fost cea care l-a găsit pe Bobo Gabor în vârstă de 35 de ani, fratele mai mic dat dispărut.

Cautarile continua si la acesta ora atat in  judetul Arges cat si in Brasov insa, din pacate, sansele ca cel de-al doilea frate sa fie gasit in viata scad cu fiecare minut in care nimeni nu ii poate da de urma.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Claudiu Năsui: ‘Creșterea economică trebuie să se vadă în buzunarul oamenilor. La stat veniturile cresc, în sectorul public lucrurile sunt roz’

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a declarat că reducerea impozitării muncii este cea mai importantă măsură pe care vrea să o ia.

„Trebuie să facem reforma impozitării muncii. Eu vreau zero taxe pe salariul minim. Nu trebuie să ne gonim forța de muncă în alte țări. Avem cele mai mari impozite pe salariile mici din UE. Nu mai trebuie să luăm mult de la cei cu bani puțini. (…) Statul trebuie să lase bani în piață, să lase banii oamenilor din munca lor. (…) Creșterea economică trebuie să se vadă în buzunarul oamenilor. La stat veniturile cresc, în sectorul public lucrurile sunt roz. Sprijin foarte tare neimpozitarea salariului minim.

Măsura aceasta va crește puterea de cumpărare pe orizontală. Aceasta este cea mai importantă reformă fiscală a statului român/ (…) Este o penurie mare de forță de muncă în România. Exportăm forță de muncă din cauza politicilor publice. Sărăcia este cea mai mare problemă a României pe termen lung. Suntem lideri europeni la sărăcia în muncă. Forța de muncă pleacă pentru că diferența de salariu este foarte mare. România are un handicap imens: 45 de ani de comunism dur.

În România, comunismul a naționalizat și colectivizat aproape 100%. România a avut un comunism pur și dur. Ce putem face? Să nu împovărăm suplimentar munca. Una este să pleci pentru 1000 de euro în plus, alta este să pleci pentru 500 de euro în plus. Românii trimit bani în țară, au familiile în țară, au casele și afacerile în țară.”

În ceea ce privește pandemia și restricționarea intrării în malluri pentru persoanele ne-vaccinare, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a spus că deocamdată nu a fost luată nicio decizie în coaliție:

„Noi, la ministerul Economiei, am susținut deschiderea. Economia trebuie să se adapteze la pandemie pentru că nu se știe cât va dura virusul. Nu am stabilit că facem ceva cu mallurile. Nu sunt pentru obligativitatea vaccinării. Nu am discutat despre vaccinarea obligatorie la stat. Fiecare antreprenor trebuie să încurajeze vaccinare. Statul nu trebuie să aibă imaginație în a pune obstacole.”

În ceea ce privește Turismul României, Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a spus că susține puternic reducerea interferenței statului în acest domeniu:

 „Statul s-a băgat prea tare în turism și merge prost. Dacă lăsăm decizia antreprenorilor, va fi altfel. Dacă privatul face un hotel undeva, el pierde. Când faci cu banii tăi ești extrem de atent să faci treaba bine. Statul român a mers pe planificare centrală. Statul trebuie doar să fie o infrastructură care să ajute mediul privat. Interesul comun este să promovăm România. Cu OMD-urile mutăm puterea de la politic la privat”, conform AlephNews.ro.

Vezi și:

Claudiu Năsui iese la rampă: ‘Statul nu trebuie să mai aibă ministere mamut, sute de agenții și mii de sinecuri. Noi depolitizăm companiile de stat’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Barna, după întâlnirea cu Patriarhul Daniel: ‘ Îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să aibă greutate și să fie prezente în campania de vaccinare’

Publicat

in

De

Vicepremierul Dan Barna, co-președinte USR PLUS, s-a întâlnit cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la reședința Patriarhală, unde au discutat despre campania privind vaccinarea anti-COVID-19.

„Este foarte important ca toate instituţiile, inclusiv Biserica, să transmită prin mijloacele pe care le au, prin ghiduri, prin purtători de mesaj, prin voci ale preoţilor, până la urmă, să transmită acest mesaj de informaţie corectă, de educaţie medicală enoriaşilor. (…) Eu sunt un om optimist şi vizita de astăzi trebuie înţeleasă în această cheie în care îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să aibă greutate şi să fie prezente în această campanie”, a spus Barna după întâlnirea pe care a avut-o cu Patriarhul Daniel.

El a adăugat că în urmă cu o lună şi jumătate spera că pandemia se va încheia, dar au apărut informaţii despre faptul că „valul 4 devine realitate”.

„Orice demers pe care îl realizăm – şi premierul, şi eu, şi ceilalţi colegi din Guvern şi din Parlament şi din societate, influencerii, vocile importante -, dacă fiecare contribuim prin mesajul foarte clar, şansa să avem un impact mai mic al pandemiei creşte”, a afirmat Barna.

Întrebat dacă este posibil ca în România angajatorii să oblige angajaţii să se vaccineze, vicepremierul a răspuns: „Pentru a nu ajunge în situaţiile pe care le vedem în alte ţări, în care sunt necesare măsuri de prevenţie mai dure, e necesar să mergem să ne vaccinăm. Dacă reuşim să creştem cifra de persoane vaccinate, avem şansa să trecem cumva mai uşor peste acest val 4, pentru că cifrele nu mint, sunt reci şi foarte precise. Am văzut şi datele de la noi din ţară, înţeleg că toate persoanele care au decedat datorită pandemiei erau persoane nevaccinate, înţeleg că cea mai mare parte, undeva 87%, dintre persoanele infectate acum sunt persoane nevaccinate. E foarte clar, persoanele vaccinate şi în relativ puţinele situaţii în care au contactat şi tulpina Delta au avut simptome foarte uşoare”, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend