Conecteaza-te cu noi

Campulung

După 4 luni, victimele tragediei de la Club COLECTIV încă au de suferit

Avatar

Publicat

in

În vremuri grele, în faţa unor încercări nebănuite se nasc caracterele puternice, apar adevăraţii lideri. Unul dintre supravieţuitorii tragediei din Club Colectiv, Cătălin Scânteie a devenit fără a-şi dori neapărat, un lider de opinie. Prin tot ceea ce face, prin felul în care se luptă cu hăţişul birocratic din România, împărtăşind cu colegii de suferinţă fiecare experienţă umilitoare la care este supus de către funcţionarii statului, Cătălin Scânteie s-a transformat într-un lider de opinie, un adevărat luptător pentru cauza celor care au avut de suferit în urma incendiului de tristă amintire.

Zilele trecute el a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook celorlalţi fraţi de suferinţă cu privire la avocaţii care se năpustesc asupra lor, precum hienele. Aceştia îi contactează pentru a-i convinge să meargă în instanţă ca să ceară daune pentru cât au suferit de pe urma incendiului. Pe lângă ei, şi-au făcut apariţia şi alte persoane “de bine”, care pretind că vor să-i ajute cu bani. Însă, potrivit lui Cătălin Scânteie, metodele practicate de aceştia pentru a-i atrage pe supravieţuitorii incendiului dar şi pe rudele celor care au decedat, nu sunt chiar din cele mai ortodoxe. Iată mesajul de avertisment lansat de Cătălin Scânteie: “În atenţia supravieţuitorilor din Colectiv cât şi a rudelor celor care au pierit din cauza incendiului! Mare atenţie cu ce avocat semnaţi deoarece au început să apară avocaţii “samsari” de procese. Aceştia, ascunşi după “paravanul” unui om de bine care vă racoleaza cu vorbe frumoase şi promisiuni (fie doctor, director, inginer, arhitect, etc), oferă chipurile sume uriaşe în avans, dar pe care le cer înapoi la final sub formă de comision GRAS în caz de succes. Doar că în caz de NE… succes, doamne fereşte, nu numai că nu primiţi despăgubiri, dar trebuie să mai şi înapoiaţi avocaţilor samsari suma de mai sus + X procent din ea. Cel mai bine este să staţi în banca voastră ori dacă vă băgaţi, să citiţi cu mare atenţie contractul, mai ales că avocatul sau persoana de legătură se recomandă ca venind din partea cuiva cunoscut sau din “anturajul” Colectiv. Această formă de ajutor sună a cămătărie cu acte în regulă! SHARE vă rog, să afle cât mai multă lume!”club-colectiv-chitaristul-catalin-scanteie

Publicitate

Autorităţile cocoţate pe scaunele de la Palatul Victoria, tocmai graţie tragediei din Colectiv, se arată atinse de acelaşi virus al grandomaniei şi nesimţirii, ca şi predecesorii lor.

Cătălin Scânteie, într-o altă postare, împărtăşeşte tuturor celor din lista sa de prieteni felul greu de imaginat, şi de neacceptat în care membrii cabinetului Cioloş, dar şi aparatul din subordinea acestuia, răspund unor petiţii, ori sugestii venite din partea familiilor care au suferit pierderi irecuperabile, pierderi de care statul roman a fost şi este vinovat. Chitaristul “muscelean” publică scrisoarea adresată de mama unuia dintre cei care au pierit în incendiu, primului ministru Dacian Cioloş. Durerea cu care femeia îşi relatează experienţa trăită în relaţia cu cei mai înalţi reprezentanţi ai statului roman este greu de exprimat în cuvinte. Reproducem în continuare acest document al durerii, generată de nepăsarea şi grobianismul guvernaţilor:

“Domnului PRIM-MINISTRU DACIAN CIOLOȘ,

Stimate domnule Prim-ministru,
În data de 30 octombrie 2015, fiul meu, Cătălin Alexandru Simion, a murit în incendiul din clubul Colectiv.
În data de 16 decembrie 2015, familia mea v-a adresat un memoriu (17/14914/17.12.2015) prin care ați fost informat că a fost inițiat un demers public de transformare a spațiului în care a funcționat Clubul „Colectiv”, într-un MEMORIAL, pentru a le aminti tuturor (dar în primul rând autorităților!) că nepăsarea, incompetența și corupția ucid.
În memoriul respectiv, s-a apreciat că și Guvernul României ar trebui să se implice și să susțină această inițiativă, în primul rând din punct de vedere financiar și vi s-a solicitat punctul de vedere în legătură cu acest aspect. La acest memoriu nu s-a comunicat niciun răspuns.
În consecință, s-a revenit printr-o nouă petiție la Guvern (în data de 18 februarie 2016) și s-a arătat că, față de demersul expus în petiția anterioară, obligațiile Guvernului României erau următoarele:
1. Să comunice un răspuns, în conformitate cu art. 8 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr.27/2002. Astfel, potrivit textului legal menționat, „Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă”.
2. În ipoteza în care „aspectele sesizate prin petiție necesitau o cercetare mai amănunțită”, termenul prevăzut la art. 8 alin.(1) se putea prelungi cu cel mult 15 zile. (art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2002).
3. În ipoteza în care s-ar fi apreciat că aspectele sesizate nu intră în competența Guvernului României, petiția ar fi trebuit trimisă „în termen de 5 zile autorităților sau instituțiilor publice care au ca atribuții rezolvarea problemelor sesizate, urmând ca petiționarul să fie înștiințat despre aceasta.” (art. 6^1 din Ordonanța Guvernului nr.27/2002).
În afara acestor obligații legale care nu au fost respectate, Guvernul României avea și o obligație morală de a transmite un răspuns. În Programul dumneavoastră de guvernare aprobat de Parlamentul României, ați spus: „Societatea românească a fost martora unei tragedii fără precedent în istoria ei recentă. Mai mult de 50 de vieți au fost pierdute ca urmare a unor carențe de integritate în modul în care administrația din România își servește cetățenii. Această realitate tragică a creat un orizont de așteptare la nivelul societății care a mers dincolo de cauzele ei imediate și care nu poate fi ignorat. …. Programul acestui Guvern trebuie să răspundă acestor realități și să găsească soluții care să aibă efect atât în perioada limitată a mandatului primit, dar să și pună bazele unor dezvoltări de structură în viitor”.
La precizările familiei mele, s-a primit următorul răspuns halucinant din partea consilierului dumneavoastră de stat, doamna Anca Păduraru – Niculescu: „Bună seara, Multumim pentru email. Confirmăm recepţionarea acestei petiţii. Din păcate răspunsul este negativ. Vă mulţumesc pentru înţelegere. Numai bine”. Anca Păduraru-Niculescu, Consilier de Stat – Comunicare si Relaţii cu Presa, Cancelarie Prim Ministru Dacian Cioloş A: Piața Victoriei nr. 1, sector 1, București, cod 011791”.

Stimate domnule Prim-ministru,
Îmi este foarte greu să vă spun ce impresie mi-a făcut acest răspuns. În opinia dumneavoastră, ce semnificație ar putea avea răspunsul doamnei consilier? Nepăsare, dezinteres, rea-credință, incompetență (doamna consilier de stat lucrează la comunicare?????) Adică noi și alte câteva zeci de familii trecem printr-o tragedie de neimaginat, încercăm să facem ceva să amintim că INCOMPETENȚA ȘI CORUPȚIA UCID, să nu li se mai întâmple și altor copii ce li s-a întâmplat acelora din clubul Colectiv, iar doamna consilier de stat ne urează NUMAI BINE și NE MULȚUMEȘTE PENTRU ÎNȚELEGERE? (Să fac o teorie despre câtă înțelegere poate avea un părinte al cărui copil – poate singurul – a fost masacrat în acel fel?). Și asta după mai bine de două luni de la petiția inițială? Dar scuze din partea Guvernului României care nu și-a îndeplinit obligațiile de a răspunde la o petiție în termenul legal cine își cere? Poate tot doamna consilier de stat ? Eventual printr-un mesaj încheiat cu „Vă doresc multă fericire alături de cei dragi, Să fiți iubiți, Să vă zâmbească soarele în fiecare dimineață etc. etc. etc. ”, poate și cu ceva emoticoane cu fețe zâmbitoare….Doamna consilier din cabinetul dumneavoastră chiar își caută răspunsurile pe Google ????
Revenind la aspectul administrativ, nici nu știu cum să calific acest răspuns, pentru că el nu este cuprins într-un document oficial al Guvernului, nu are număr de înregistrare etc. Așa că nu știu (vă rog să îmi spuneți dumneavoastră!) dacă aceasta este poziția oficială a Guvernului României sau doar o opinie personală a doamnei consilier de stat.
Vă asigur că nu mă deranjează neapărat faptul că Guvernul dorește sau nu dorește să dea bani și să se implice pentru un proiect, fie el și un MEMORIAL COLECTIV. Până la urmă, pe băiatul meu și pe ceilalți 62 de oameni nu-i mai aduce nimeni înapoi. Dar mă deranjează și mă intrigă nepăsarea, incompetența, dezinteresul. Dacă o petiție privind o tragedie care a zguduit o țară este tratată în felul acesta, cum sunt oare tratate celelalte solicitări pe care alți oameni le adresează (cu încredere, încă!) instituției dumneavoastră?
Mă deranjează și mă intrigă faptul că oamenii care sunt la putere cred că își pot permite orice și uită DIN CE au fost făcute treptele pe care le-au urcat ca să ajungă unde sunt.
ȘI CĂ, ÎN REALITATE, DUPĂ #COLECTIV# NU S-A SCHIMBAT NIMIC. ”

În loc de concluzie, nu putem decât să ne întrebăm retoric: dacă oricare dintre funcţionarii din aparatul de stat ar fi fost direct afectaţi de drama de anul trecut, de la Club Colectiv, ar mai fi considerat că un astfel de răspuns poate fi acceptabil? Chiar au uitat “dihăniile” cocoţate pe funcţii, de a doua zi, catastrofa de la Colectiv? Nimeni, în ţărişoara asta nu mai găseşte de cuviinţă să repună lucrurile pe făgaşul lor firesc, ori nefirescul ăsta a devenit regula?

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

MINUNE! Elena Lasconi îl laudă pe Țâroiu: Apreciez că nu era BEAT mangă

Avatar

Publicat

in

De

La Câmpulung, campania electorală atinge cote incredibile dar, din fericire, și cu tentă satirică, adeseori. Elena Lasconi, cea pe care mulți o văd ca fiind viitorul primar al Câmpulungului – motiv pentru care a și devenit ținta comună a principalelor partide aflate în focurile bătăliei electorale – a surprins mulți musceleni cu o postare referitoare la prestația actualului primar la o emisiune televizată. Postarea ei – care incepe cu o scurtă propoziție în care își arată aprecierea față de Liviu Țâroiu, a stârnit valuri de comentarii si controverse. Iată, mai jos, postarea integrală a Elenei Lasconi:

Dragilor, m-am uitat cu greu la emisiunea din seara asta de la MuscelTV. Un teatru ieftin în care miza e banul public, adică banii câmpulungenilor.

Publicitate

1. Apreciez că acest candidat nu era BEAT mangă.

2. S-a mers pe câteva mesaje cheie, cu care ei cred că mai pot să păcălească câmpulungenii. Acestea sunt: “nu am făcut suficient, pentru că nu avem finanțare (zice pesedistul)”, “candidata (adică eu) e venetică (zic și moderatorul și pesedistul)”, “Țâroiu e prieten cu toți candidații (mai puțin cu Lasconi, zice Țâroiu)”, “el are experiență în administrație (o vedeți cu toții în fiecare zi)”, “Lasconi nu are nimic în mână (mă întreb ce are Țâroiu) ca să conducă o Primărie (asta zice tot stimabilul), “Lasconi știe să comunice, Țâroiu nu (se plânge pesedistul)”, “ are 0,6% dintr-o afacere în care se implică activ, pentru a face pârtie pe Iezer (zice pesedistul), “Lasconi a postat o poză cu piața din Grui (cred că aici era mangă, pentru că e postarea altui candidat)”, iar finalul e apoteotic: pentru liniștea lui, ar fi mai bine să nu fie ales Țâroiu (spune el că e greu ca de la 08:00 la 19:00 să freci menta la Primărie).

3. Nu pot să nu constat că cică era Live, fără mesaje și telefoane (la toate emisiunile e la fel), dar, SURPRIZĂ, în înregistrare era zi, ploua (a plouat la voi și nu știu eu?). AVEȚI IDEE OARE CUM E PRIMIT TÂROIU PE STRĂZILE MĂRGINAȘE ALE CÂMPULUNGULUI? CU HUUOOOOO! PENTRU CĂ MERITĂ. NU A FĂCUT NIMIC PENTRU ORAȘ.

4. Mai mult, emisiunea filmată la mai multe camere plus dronă (că mă pricep), montată cum a vrut “mușchiul” lui Țâroiu, a “rupt gura târgului”. Bâlbe peste bâlbe, că doar cât o să tai?

5. Pesedistul a avut nevoie de pauză de înregistrare pentru un pahar de apă, că e greu de vorbit. Mă întreb, dacă făcea o pauză de un pahar de țuică oare, se făcea și mai tare de râs?

6. Comentariile din “live” au fost date de toată turma de pesediști de la județ (ăia care taie în carne vie pentru funcții și ciolan) și de postaci. Îl ridicau în slăvi pe INFRACTOR pentru mărețele realizări și pentru “lumina” pe care a adus-o Câmpulungului.

7. GAȘCA LUI ȚÂROIU, ăștia se “ocupă” zilele acestea cu fabricarea unor mizerii la adresa mea, pentru că știu că vor pierde. Eu nu am niciun “schelet” în dulap. Știți vorba aia: hoțul strigă hoții? Asta e ultima zvâcnire, lucrări peste lucrări (îmi pare rău că nu e campanie electorală tot timpul), panglici electorale, minciuni și golănie.

8. Întrebarea mea este: VOI CE VĂ DORIȚi DRAGI CÂMPULUNGENI? SCHIMBĂM ORAȘUL SAU PĂSTRĂM BEȚIVUL CARE NE CONDUCE PÂNĂ PE 27 SEPTEMBRIE?

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

BRAVO LUI! Pentru o cauză nobilă, un jandarm argeșean aleargă la Maratonul București

Avatar

Publicat

in

De

Plutonierul adjutant Valentin Gîrteajă din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr, participă la evenimente sportive alături Fundația Motivation din anul 2018 din dorința de a veni în ajutorul oamenilor cu dizabilități.

În luna octombrie va alerga cursa de 10 km la Maratonul București, din dorința de a strânge donații în valoare de 1000 RON, bani necesari pentru ca Fundația Motivation să poată dona două scaune rulante celor care au nevoie imediată de ele.

Publicitate

”Ca să înțelegeți mai bine de ce susțin Fundația Motivation pentru al treilea an consecutiv, vă provoc să vă imaginați cum arată o zi din viața unui om care nu are un scaun rulant deși acesta este singurul mijloc prin care se poate deplasa. Eu am făcut acest exercițiu de imaginație și am decis să nu rămân indiferent.”, spune Valentin.

Plutonierul adjutant Valentin Gîrteajă este jandarm din anul 2006 după ce a absolvit Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani. În tot acest timp a îndeplinit funcții și pe linie de ordine publică și de pază și protecție instituțională, iar de aproape 10 ani de zile este jandarm montan. Fiind pasionat de activitate fizică și sport, Valentin a spus că nu vede să facă altceva și că nu poate trece o zi fără să alerge sau să meargă cu bicicleta. Forma fizică este foarte importantă pentru a putea fi jandarm montan, deoarece misiunile de recuperare și salvare la care a participat în trecut pe munte sunt foarte dificile și implică un efort deosebit.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend