Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

După 31 de ani, șeful de Cabinet al lui Corneliu Coposu rupe tăcerea! Seiful furat de mineri în iunie ’90: În acel birou a stat Ion Iliescu

Publicat

in

Președintele Fundației Corneliu Coposu și fostul șef de Cabine al liderului țărănist, Ion Andrei Gherasim, face o dezvăluire controversată, după 31 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie ’90.

Gherasim susține că în iunie 1990 minerii au devastat sediul PNȚCD, dar și pe cel al ziarului Dreptatea. Mai mult, fostul secretar al lui Corneliu Coposu povestește că din sediul Dreptatea a fost furat de mineri un seif despre care niciunul dintre țărăniști nu avea habar.

Ulterior, spune Gherasim, în acel birou, de unde fusese „decupat” seiful, a stat Ion Iliescu, în calitate de președinte al Consiliului Național al Apelor.

„16 iunie 1990..

Împreună cu președintele Coposu și câțiva dintre colaboratorii domniei sale, mergem să vedem în ce stadiu se află sediul partidului. Ajungem pe la orele 10,30 și ceea ce găsim acolo întrece orice imaginație. Distrugerea provocată de către mineri este în proporție de 90 %. Practic, ceea ce a mai rămas din clădire sunt doar pereții și structurile metalice, dar și pe pereți se găsesc urme de foc și de excremente. În holul mare al sediului e dezastru: hărtii și documente arse, mizerii, mâncare stricată, excremente sticle goale de bere, vodcă, vin. Din biroul președintelui dispăruseră toate fotografiile și tablourile cu Maniu și Mihalache, de documentele aflate acolo nici nu mai are rost să spun că se evaporaseră. Sus, la etajul 1, la contabilitate nu mai exista absolut nimic în picioare, ba mai mult,diispăruse tot! La etajul 2, acolo unde era camera TUNȚCD(studenții), la fel. Parcă venise apocalipsa.

Ieșim din clădirea centrală și mergem în cea alăturată, unde se afla sediul ziarului „Dreptatea”, biroul vicepreședintelui Ion Puiu și sediul organizației de tineret. Și acolo…dezastru!

Ceea ce trebuie menționat și reținut în mod special este următorul lucru: în biroul directorului ziarului „Dreptatea”, dl. Paul Lăzărescu, peretele foarte gros(cca 1m, 1m și jumătate) era……decupat. Nu ne-a venit să credem ochilor, când am văzut ce era încastrat în zid: urmele unui seif! Practic, acolo a existat un seif de care niciunul dintre național-țărăniști nu avea habar! Era clar de tot, că …”minerii” veniseră la punct ochit, punct lovit!

Căutau ceva, care se pare că era foarte important. O jumătate de răspuns la întrebarea ce căutau „minerii” am avut după 1 lună, 1 lună și jumătate, când președintele Coposu îmi spune, într-o dimineață,că a aflat ceva foarte interesant și cu bătaie lungă: între 1979-1984, în acel birou a stat…..Ion Iliescu, în calitate de președinte al Consiliului Național al Apelor. Cele spuse de Senior m-au lăsat fără grai!

Timp de câteva luni bune, până la refacerea clădirii, sediul central al PNȚCD a fost la hotelul „Athenee Palace”, în două apartamente de la ultimul etaj.”, povestește Ion Andrei Gherasim, pe Facebook.

Vezi și

EXCLUSIV Se confirmă ancheta Bugetul.ro! DSVSA are contract cu fabrica pe care o controlează. Însă refuză să facă publică valoarea înțelegerii

EXCLUSIV Prima reacție a Ralucăi Turcan, după ce un ministru USR-PLUS a cerut modificarea formulei de calcul a pensiilor militarilor și polițiștilor

Alina Mungiu-Pippidi intră la rupere în privința PNRR-ului: E scris de asemenea repetenți, care s-au opus sistematic ani de zile eforturilor de a-i educa

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rectificarea bugetară, un subiect greu de discuții la nivelul Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR. Anca Dragu: ‘Sper ca această rectificare să aibă loc într-un orizont de una-două săptămâni’

Publicat

in

De

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS), a anunțat că rectificarea bugetară ar putea avea loc cel mai rapid în următoarele două săptămâni.

„Rectificarea bugetară a fost discutată în linii foarte mari la nivelul coaliţiei. Discuţiile continuă la nivelul Guvernului. Din câte ştiu eu, ministerele au trimis cam toate execuţia bugetară. Sper ca această rectificare să aibă loc într-un orizont de una-două săptămâni. Am văzut draftul acestei rectificări şi pot să vă spun că avem investiţii record. Este pentru prima dată când de la Ministerul Transporturilor nu se taie bani, ci se alocă şi noi sperăm ca Guvernul să găsească chiar mai mult de 300 de milioane cât apare acum în acest proiect de rectificare”, a afirmat Dragu, la Senat.

Potrivit acesteia, pe partea de investiţii lucrurile stau „foarte bine” în ceea ce priveşte execuţia bugetară.

„Dacă ne uităm, avem pe primul trimestru o creştere investiţiilor, în general, şi publice şi private, de 11,7% faşă de anul trecut. Asta înseamnă că creşterea economică semnificativă pentru România se bazează foarte mult pe investiţii. (…) Noi sperăm să se găsească ceva fonduri suplimentare (pentru Ministerul Transporturilor). Sumele cerute au fost de peste 2 miliarde. Deci undeva în jurul acestei sume, cred că ar fi fezabil. Dar, daţi-mi voie acum să vorbesc şi ca fost ministru de Finanţe, nevoile sunt foarte mari şi întotdeauna ai şi nişte constrângeri bugetare”, a adăugat Anca Dragu, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Au fost comandate dosare la DNA pentru unii lideri ai PNL? Klaus Iohannis: ‘Dacă aș avea semnale că există așa ceva, aș fi intervenit demult’

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu împărtășește ideea de dosare la comandă pentru unii lideri ai PNL ”Dacă aş avea semnale că există aşa ceva, aş fi intervenit demult”.

„Pun astfel de declaraţii pe tema ascuţirii luptei de tip campanie electorală. Dacă aş avea semnale că există aşa ceva (dosare la comandă – n.r.) aş fi intervenit demult. Lupta este o luptă internă pentru voturi în PNL şi o competiţie politică întotdeauna face pe cei implicaţi să caute explicaţii senzaţionale. Şi cam aşa putem să interpretăm, mai mult nu e”, a spus şeful statului.

Întrebat cum vede acuzaţiile unor lideri ai PNL, Iohannis a afirmat că le priveşte ca „pe o campanie politică cu anumite accente mai stridente”.

„Dar, în esenţă, aşa se desfăşoară o campanie electorală – cu acuzaţii la adresa competitorilor, cu acuzaţii diverse la adresa celeilalte echipe. Trebuie să privim lucrurile destul de relaxat şi natural. Guvernarea nu a suferit din motiv de campanie PNL. Se vede că ţara merge bine înainte, economia creşte, pandemia este sub control, zonele naturale sunt protejate. Dar, evident, cei care sunt în campanie – şi este o poziţie extrem de importantă pentru care se luptă – au exact comportamentul de politician în campania electorală”, a susţinut preşedintele, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Klaus Iohannis, în vizită la Parcul Natural Comana: ‘Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate şi proteja’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend