Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dupa 10 ani de lene si milioane de euro cheltuite aiurea, Se vrea un ONG pentru salvarea Curţii de Argeş

Publicat

in

Vineri dimineaţă, la primăria Curtea de Argeş a avut loc o întâlnire între primar, viceprimar şi câţiva oameni de afaceri. Edilul Constantin Panţurescu vrea un consiliu consultativ al oamenilor de afaceri şi chiar s-a discutat ca, alături de aceştia, să se formeze un ONG.

Iniţiativa venită din partea lui Dumitru Grecu, cunoscut investitor în domeniul turismului, ar prinde bine dacă ar fi şi dusă la capăt. Astfel, obiectivul ONG-ului ar fi salvarea municipiului Curtea de Argeş, şi transformarea sa într-un adevărat paradis turistic şi chiar în staţiune, pentru ca astfel să se poată obţină mai multe fonduri. Pe unii i-ar putea pugni rasul dar si plansul, la auzul acestor initiative. Nu de alta dar din aceste luari de pozitie, deducem ca atat oamenii de afaceri cat si primarul fie sunt nou veniti in oras, fie uita ca au fost aici si cand s-au cheltuit milioane de euro pe un proiect turistic esuat lamentabil, cand orasul era sufocat de corturi sau sponorizau balciuri in buricul orasului pe care acum, s-au trezit ca il vor eminamente turistic. Sa spui in 2016, “hai sa salvam Curtea de Arges” este o recunoastere a faptului ca PSD-ul prin oamenii sai de aici aflati la butoane au dus orasul in prapastie si ne cer acum ca pe carca noastra sa il salvam.

De acord cu acest proiect a fost şi Ion Gavrilă, director Electroargeş care a fost de părere că în acest fel şi cei 2% din impozit, pot fi donaţi către acest ONG, sumă ce nu ar fi deloc neglijabilă ţinând cont, spre exemplu, de forţa financiară a faricilor din zona de nord a oraşului. O idee care, daca ar fi venit prin anii 2000, ar fi fost credibila, nu insa si acum cand, dupa 10 ani de guvernare PSD in care nu s-a miscat nimic in acest domeniu si nu s-au atras fonduri decat pentru a fi tocate aiurea. Sa vii acum sa pui oamenii sa plateasca pentru lincezeala si inactivitatea conducerii pesediste a orasului din ultimul deceniu ni se pare o sfidare a bunului simt.

Cum vineri, principalul subiect de discuţie între administraţia locală şi reprezentanţi ai mediului de afaceri a fost relansarea turismului, în perioada următoare se vor mai face astfel de întâlniri şi pe alte teme, întâlniri, sperăm noi, constructive.

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Un TIR plin cu marfă s-a răsturnat

Publicat

in

De

La putin timp după miezul nopții, pompierii argeseni au fost solicitați să intervină la un accident rutier în care un cap tractor cu remorcă s-a răsturnat în comuna Cotmeana, satul Lintești.
La fata locului au acționat pompierii pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere ale incendiilor, întrucât existau scurgeri de motorină din rezervor, precum și pentru acordărea primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin în vârstă de 30 de ani, care s-a rănit la membrul superior stâng, însă nu a avut nevoie de transport la spital.

Citeste mai mult

ACTUAL

PNL cu gargara electorală, PSD cu lupta pentru salvarea turismului argeșean – Vicele CJ Argeș merge mâine la Ministerul Mediului pentru a bloca un proiectul controversat al ariei protejate Vidraru

Publicat

in

De

În timp ce PNL Argeș pozează electoral în salvatorul turismului argeșean, PSD conduce o delegatie de investitori la Ministerul Mediului pentru a bloca proiectul ariei strict protejate Vidraru

Un ordin recent publicat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a stârnit controverse în județul Argeș. Ordinul prevede instituirea de zone stricte protejate, inclusiv în zona Vidraru, o zonă renumită pentru frumusețea sa naturală și potențialul turistic. Potrivit proiectului, activitatile economice in aceste zone vor fi strict interzise. Conform documentului, în viitoarea arie strict protejată se va afla și zona Molivișu dar și zonele de interes turistic maxim ce mărginesc barajul Vidraru. Potrivit surselor noastre, crearea acestei zone cu restrictii drastice care poate bloca turismul pe Transfagarasan a avut la bază interesele si intervențiile fundatiei Conservation Carpathia.

Miercuri, 17 aprilie 2024, o delegație formată la inițiativa PSD Argeș va merge la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor unde va avea o întîlnire cu ministrul liberal al mediului Mircea Fechet. Inițiativa de a incerca oprirea controversatului proiect al ariei strict protejate Vidraru aparține veicepreședintelui CJ Argeș, pesedistul Marius Nicolaescu. Alături de el vor fi oameni de afaceri si primari don zona de nord a judetului. Este vorba de primarul PNL de la Cicănești, primarul de la Brăduleț și cel de la Nucșoara și oamenii de afaceri Dumitru Grecu și Gheorghe Badea. Faptul ca PSD merge in curtea PNL pentru a rezolva o problema vitală pentru Argeș arată incapacitatea liberalilor argeșeni de a rezolva situații concrete care afectează mediul de afaceri local.

PSD merge in curtea PNL pentru a rezolva o problema vitală pentru Argeș

În timp ce pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL ) se află în dezbatere publică Ordinul privind instituirea de zone stricte protejate, inclusiv zona Vidraru, PNL Argeș se poziționează electoral ca salvator al turismului argeșean. Partidul a organizat o întâlnire cu investitori locali intr-un restaurant, promițând soluții pentru a relansa turismul în zonă, afectat, potrivit PNL, de implementarea regimului de protecție strictă. Cu toate acestea, demersul PNL pare a ignora complet dezbaterea publică în curs, menită să evalueze impactul real al instituirii zonelor protejate asupra turismului și a găsi soluții echilibrate care să protejeze mediul natural, dar să permită și dezvoltarea economică durabilă a regiunii. Mai mult, PNL invită la dialog reprezentanții Fundației Conservation Carpathia, o organizație non-guvernamentală cunoscută pentru implicarea sa activă în conservarea biodiversității și promovarea turismului durabil.

Gestul este criticat de unii activiști de mediu, care consideră că PNL încearcă să manipuleze opinia publică și să discrediteze organizațiile care pledează pentru protejarea mediului.

Este important de reținut că instituirea zonelor protejate nu este sinonimă cu interzicerea totală a activităților umane. Există numeroase modele de succes de gestionare a zonelor protejate care permit coexistența armonioasă a omului cu natura, stimulând totodată dezvoltarea economică locală prin turism durabil și alte activități compatibile cu conservarea mediului.

Dezbaterea publică privind Ordinul de instituire a zonelor protejate este o oportunitate importantă pentru a găsi soluții echilibrate care să satisfacă nevoile de protecție a mediului și cele de dezvoltare economică a regiunii Argeș. Este esențial ca toate părțile implicate să participe activ la acest proces și să își exprime opiniile într-un mod constructiv, bazat pe dovezi și argumente solide.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend