Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dupa 10 ani de lene si milioane de euro cheltuite aiurea, Se vrea un ONG pentru salvarea Curţii de Argeş

Publicat

in

Vineri dimineaţă, la primăria Curtea de Argeş a avut loc o întâlnire între primar, viceprimar şi câţiva oameni de afaceri. Edilul Constantin Panţurescu vrea un consiliu consultativ al oamenilor de afaceri şi chiar s-a discutat ca, alături de aceştia, să se formeze un ONG.

Iniţiativa venită din partea lui Dumitru Grecu, cunoscut investitor în domeniul turismului, ar prinde bine dacă ar fi şi dusă la capăt. Astfel, obiectivul ONG-ului ar fi salvarea municipiului Curtea de Argeş, şi transformarea sa într-un adevărat paradis turistic şi chiar în staţiune, pentru ca astfel să se poată obţină mai multe fonduri. Pe unii i-ar putea pugni rasul dar si plansul, la auzul acestor initiative. Nu de alta dar din aceste luari de pozitie, deducem ca atat oamenii de afaceri cat si primarul fie sunt nou veniti in oras, fie uita ca au fost aici si cand s-au cheltuit milioane de euro pe un proiect turistic esuat lamentabil, cand orasul era sufocat de corturi sau sponorizau balciuri in buricul orasului pe care acum, s-au trezit ca il vor eminamente turistic. Sa spui in 2016, „hai sa salvam Curtea de Arges” este o recunoastere a faptului ca PSD-ul prin oamenii sai de aici aflati la butoane au dus orasul in prapastie si ne cer acum ca pe carca noastra sa il salvam.

De acord cu acest proiect a fost şi Ion Gavrilă, director Electroargeş care a fost de părere că în acest fel şi cei 2% din impozit, pot fi donaţi către acest ONG, sumă ce nu ar fi deloc neglijabilă ţinând cont, spre exemplu, de forţa financiară a faricilor din zona de nord a oraşului. O idee care, daca ar fi venit prin anii 2000, ar fi fost credibila, nu insa si acum cand, dupa 10 ani de guvernare PSD in care nu s-a miscat nimic in acest domeniu si nu s-au atras fonduri decat pentru a fi tocate aiurea. Sa vii acum sa pui oamenii sa plateasca pentru lincezeala si inactivitatea conducerii pesediste a orasului din ultimul deceniu ni se pare o sfidare a bunului simt.

Cum vineri, principalul subiect de discuţie între administraţia locală şi reprezentanţi ai mediului de afaceri a fost relansarea turismului, în perioada următoare se vor mai face astfel de întâlniri şi pe alte teme, întâlniri, sperăm noi, constructive.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Raed Arafat trage semnalul de alarmă: Este posibil că situația să scape de sub control

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat trage semnalul de alarmă! Acesta este de părere că este posibil ca situația să scape de sub control, după ce  numărul de cazuri de coronavirus a crescut în ultimele zile

Vezi și: Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Salarii mai mari doar pentru’șmecheri’! Cine sunt cei care vor încasa mai mulți bani

EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: Am aplatizat curba de infectare, asta am făcut prin toate măsurile pe care le-am luat şi cu riscurile majore pe care nu le-au avut alte ţări

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că în momentul de faţă nu s-a terminat valul 1 în privinţa infectărilor cu noul coronavirus.

„În momentul în care s-a declanşat criza, în România nu se producea nimic: măşti, mănuşi, combinezoane, substanţe dezinfectante. (…) Astăzi avem capacitatea de a le produce. Situaţia s-a schimbat radical. (…) Predicţiile făcute, inclusiv de specialişti, sunt nişte predicţii care nu se puteau anticipa pentru că nu se cunoaşte absolut orice despre acest virus. Ce se cunoaşte este că e un virus care suferă mutaţii, care are nişte evoluţii ce, în parte, nu pot fi anticipate. Ce am făcut noi? Am aplatizat curba de infectare, asta am făcut prin toate măsurile pe care le-am luat şi cu riscurile majore pe care nu le-au avut alte ţări. (…) La noi riscurile de import al cazurilor a fost foarte mare, pe lângă transmitere comunitară”, a afirmat Ludovic Orban, într-un interviu difuzat sâmbătă de Digi 24.

El a spus că obiectivul, în continuare, este de a nu se reveni la nicio restricţie.

„Obiectivul nostru este să nu revenim cu nicio restricţie, în măsura în care oamenii respectă condiţiile, regulile. Să fim cinstiţi: nu putem să controlăm toate terasele, instituţiile. (…) Fac un apel către toţi să aibă responsabilitatea să respecte regulile”, a declarat Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend