Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dumitru Prunariu, la Gala Seniori de Colecție: Nu aș sta pe gânduri dacă mi s-ar oferi ocazia să zbor din nou în Cosmos. Aș accepta imediat!

Publicat

in

Asociația Institutul pentru Imbatranire Activa a organizat la Teatrul Elisabeta a carui sala a fost arhiplina, cea de-a III-a ediție a Galei „SENIORI de COLECȚIE”. Invitat special a fost Gen.Lt.(rtr) Dr.Ing. DUMITRU DORIN PRUNARIU, primul roman și singurul care a zburat in spatiul cosmic.

La evenimentul ce a avut loc recent, au fost prezenți și reporterii ziarului Profit care au avut ocazia de a discuta cu îndrăgitul român. De asemenea, de la mult așteptată gală nu au lipsit nici reprezentanți ai instituțiilor publice, membri și reprezentanți ai ARPIA Asociația Română Pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, în frunte cu Președintele ARPIA, filiala București-Otopeni, Cdr.(r) Alexandru Popa, dar și elevi și studenți.

Întâlnirea a fost una extrem de interesant, iar discuțiile foarte captivante, mai ales că aniversarea de 70 de ani a lui Dumitru Prunariu se apropie cu pași repezi, iar apreciatul cosmonaut nu a ezitat să le spună celor prezenți cum să-și mențină sufletul tânăr și ce să facă odată cu înaintarea în vârstă.

„70 de ani… Este doar o cifră. În sufragerie, aparatul de gimnasctică se află la loc de cinste. Fac mişcare, fac sport, merg cu bicicleta, alerg prin aeroporturile lumii – abia m-am întors din SUA, iar mâine plec la Paris, cred că duc o viaţă sănătoasă, fără excese, dar fără să îmi refuz micile plăceri, ca toată lumea. Sincer să fiu, m-am gândit pentru prima dată că încep să îmbătrânesc la vârsta 45 de ani… Au urmat şi nişte probleme medicale, dar le-am trecut cu bine. Apoi a venit vârsta de 60 de ani. Şi atunci mi-am spus: Cum să îmbătrânesc, când eu mă simt ca înainte?!… Aşa că, am mers mai departe. Şi uite că acum, când mai am puţin şi împlinesc 70 de ani, eu mă gândesc ce voi face la 80 de ani! Pentru că atunci, va trebui să fiu la fel de activ, să continui să am vise, idealuri, proiecte de îndeplinit. Vreau să ştiţi că, dacă mi s-ar oferi ocazia să zbor în Cosmos sau pe Lună, nu aş sta nicio clipă pe gânduri! Aş spune pe loc, DA! Mi-ar trebui doar vreo doi ani de pregătire!”.

„De vârstă nu trebuie să ţineţi cont! Pensia nu trebuie petrecută pasiv! Un pensionar trebuie să fie activ! Vă îndemn să aveţi şi să vă găsiţi mereu preocupări, chiar dacă sunteţi sau vă simţiţi singuri, neajutoraţi, deprimaţi. Gândiţi pozitiv, altfel, indiferent de vârstă, se instalează degradarea, sub toate formele ei! Fiţi conştienţi că, cele mai importante lucruri legate de noi înşine, de hotărâri din viaţa noastră, depind de noi, şi mai puţin de alţii. Desigur, depindem şi de mediul în care trăim, de sănătatea noastră, de conduită, de stilul de viaţă, dar mai ales de noi. Aveţi atâtea de transmis tinerei generaţii, toţi sunteţi creativi, aveţi ce povesti, ce împărtăşi, puteţi participa la evenimente, călătoriţi, mergeţi la spectacole, ieşiţi le plimbare! Nu staţi! Puneţi-vă în valoare, stabiliţi-vă obiective, realizabile, pe termen scurt sau lung. Fugiţi de apatie, de depresie, de singurătate şi nu vă descurajaţi! Eu, de exemplu am un calendar foarte clar şi bine pus la punct, inclusiv pentru anul viiotr şi anii care urmează! Nu toate s-au realizat atunci când mi-am dorit şi mi-am propus, dar nu le abandonez,”a afirmat DUMITRU DORIN PRUNARIU.

Din partea organizatorilor, Alexandra Dobre, Președinta Asociației “Institutul pentru Îmbătrânire Activă”, a deschis gala spunând: “Mă bucur să vă revăd, după această perioadă care ne-a ţinut departe unii de ceilalţi. Personal, am aşteptat  aproape şase luni, pentru ca acest vis să devină realitate, pentru a ne bucura împreună, în această seară, de prezenţa invitatului nostru special!”

„Este un exemplu, un model, atât pentru tineri, cât şi pentru seniori, activ, tonic, plin de viaţă, cu proiecte şi vise despre care ne va povesti cu ocazia acestui proiect, creat ca un act de curaj, dar atât de benefic. Pentru că România, nu este încă pregătită pentru schimbările demografice şi mai ales pentru seniorii nostri… Mă bucur să anunţ, cu această ocazie că Ministerul Muncii si Protecției Sociale va demara Strategia Naţională pentru Îmbătrânire activă, un program din al cărui grup de lucru vom face şi noi parte, un proiect foarte important pentru România şi ţările europene, unde populaţia îmbătrâneşte. Nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă, deci, cu atât mai importanţi sunt seniorii noştri pentru drepturile cărora ne luptăm”, a continuat aceasta.

Primele două ediții ale galei au avut, de asemenea, invitați de seamă. Multipla campioană olimpică ELISABETA LIPĂ, Preşedinta Federaţiei Române de de Canotaj și a C.S. Dinamo simbol al sportului românesc, un model de conduită și profesionalism, o femeie cu o carieră impresionantă și o familie minunată și marea Doamnă a Muzicii Ușoare românești, STELA ENACHE, a cărei viaţă şi carieră artistică sunt exemplare au luat parte la evenimentele trecute.

Evenimentul a fost sponsorizat de ENAYATI HOME, CATENA, PREMIO Travel, AUDIONOVA, ASIROM, A.D.V.U. Asociația pentru Dialog și Valori Universale, și a avut ca parteneri susținători Editura NEMIRA, Editura DIDACTICA PUBLISHING HOUSE, TOPOLOVENI.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

China, prima reacție după victoria Giorgiei Meloni: ‘Sperăm că noul guvern italian va continua să adere la o politică pozitivă și pragmatică’

Publicat

in

De

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Wang Weibin, a declarat că noul guvern de dreapta al Italiei, rezultat din alegerile de duminică, ar trebui să implementeze politici pragmatice.

El a apreciat că Italia şi China „sunt parteneri strategici globali, iar dezvoltarea sănătoasă şi stabilă a relaţiilor bilaterale este în interesul ambelor părţi„.

Sperăm că noul guvern italian va continua să adere la o politică pozitivă şi pragmatică faţă de China, sprijinind spiritul de respect şi încredere reciproce„, a declarat Wang Weibin, citat de ANSA.

Giorgia Meloni, lidera partidului Fratelli d’Italia, câştigătoare a alegerilor şi probabil viitoare şefă a guvernului de la Roma, a declarat vineri agenţiei de presă CNA din Taiwan că dacă va ajunge prim-ministru va retrage Italia din iniţiativa chineză Drumul Mătăsii.

Politiciana în vârstă de 45 de ani, care ar putea fi prima femeie şef de guvern din Italia postbelică, consideră că semnarea înţelegerii privind Noul Drum al Mătăsii a fost „o mare greşeală” şi crede că dacă ar trebui să semneze „mâine dimineaţă” prelungirea până în 2024 a memorandumului respectiv „mi-ar fi greu să văd condiţiile politice pentru asta„.

Meloni a afirmat că sub un guvern de centru-dreapta „este sigur că Taiwanul va fi o problemă fundamentală pentru Italia„.

Ea a calificat ca „inacceptabile” ameninţările Chinei la adresa insulei independente de facto, pe care Beijingul o consideră o provincie chineză rebelă, şi a susţinut că a urmărit îndeaproape, „cu nelinişte„, ultimele evoluţii ale tensiunilor chino-taiwaneze.

Reprezentanta dreptei radicale italiene s-a referit la multe evenimentele ulterioare semnării protocolului pentru Drumul Mătăsii în 2009, inclusiv reprimarea de către China a activiştilor din Hong Kong, discriminarea uigurilor şi a altor minorităţi, atitudinea ambiguă a Beijingului faţă de invazia rusă în Ucraina şi demonstraţiile de forţă repetate faţă de Taiwan.

Iniţiativa Drumul Mătăsii este un proiect uriaş de investiţii în infrastructură şi comerţ menit să lege China de Europa şi Africa. Italia a fost prima ţară din G7 – grupul celor mai avansate economii ale lumii – care a aderat la iniţiativă, provocând astfel îngrijorarea Statelor Unite. ANSA reaminteşte că Washingtonul s-a referit în acest context la posibila scurgere către China a unor informaţii comerciale confidenţiale şi a unor tehnologii, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Expert american în dezvoltare economică: ‘Toate acțiunile pe care SUA le-au întreprins în Taiwan sugerează că va fi un nou conflict. SUA recunosc China drept o putere militară și economică pe care trebuie s-o ia în considerare’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Expert american în dezvoltare economică: ‘Toate acțiunile pe care SUA le-au întreprins în Taiwan sugerează că va fi un nou conflict. SUA recunosc China drept o putere militară și economică pe care trebuie s-o ia în considerare’

Publicat

in

De

Afaceristul american Angelos Angelou, expert în dezvoltare economică și antreprenoriat, fondator și director executiv al AngelouEconomics și International Accelerator, a precizat că relația SUA-China s-a deteriorat destul de mult în ultima perioadă, mai ales în urma incidentelor privind Taiwanul.

„SUA recunosc China drept o putere militară și economică pe care trebuie s-o ia în considerare. Din nefericire, acest lucru s-a întâmplat destul de târziu, din punctul meu de vedere.

Noi, americanii, ne concentrăm mai mult pe noi înșine, ne uităm la ce facem noi și nu dăm mereu atenție la ce fac alții. China s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 20 de ani și a reușit să depășească SUA în anumite sectoare tehnologice cheie, de exemplu transportul public.

Nicio țară din lume nu poate concura în acest moment cu China la ceea ce înseamnă adaptarea tehnologiei și cred că sunt cu 20 de ani în fața SUA. Aproape fiecare chinez e obișnuit să folosească tehnologia, de exemplu Wechat. Wechat nu e doar o rețea de socializare, e o modalitate de plată, o poartă de acces, e tot ceea ce ai nevoie.

Ce spun acum s-ar putea să fie o surpriză, dar în China nimeni nu poartă portofel, nu au cash la ei, tot ce au e un cont de Wechat, cu care poți face orice, poți plăti, poți face cumpărături, e un instrument pe care-l folosesc toți chinezii”, a spus omul de afaceri american.

Angelos Angelou este de părere că, în acest moment, relația SUA – China „nu e foarte bună”.

„Deteriorarea acestei relații a început cu administrația Trump și continuă și astăzi, când lucrurile stau și mai rău din cauza problemei Taiwan.

Politica SUA e oportunistă, din punctul meu de vedere, este ambiguă: recunoaștem oficial că Taiwan face parte din teritoriul Chinei, dar în același timp susținem militar Taiwanul. Dar aceste lucruri se schimbă, acum nu cred că mai e cineva în SUA care să considere că Taiwanul e parte din China. Toate acțiunile pe care SUA le-au întreprins în zonă sugerează că va fi un nou conflict, să sperăm că nu în curând”, a completat omul de afaceri, potrivit psnews.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend